Ruben Malbet obté el premi Recerca Jove 2015

per Roger Borrell darrera modificació 2020-03-25T16:18:33+02:00

En Ruben Malbet, alumne de 2on curs de Cicle de Informàtica, ha estat guardonat amb el treball de crèdit de síntesi El Puig Voting Bell System.

La idea original és desfer-se del nostre timbre horrorós i, que a jutjar per les nostres parelles, ens ensordeix cada dia més. Des d'un punt de vista tècnic el treball ha estat magníficament tutoritzat pel Víctor Carceler.

Si res no s'interposa en la nostra determinació, amb l'ajuda de tots els implicats i especialment del  Víctor i del Santi, al final d'aquest curs, aquest sistema podrà funcionar.

Els Premis de Recerca Jove (PRJ), que convoca anualment el Govern de la Generalitat de Catalunya, tenen com a objectiu el foment de vocacions científiques entre el jovent. Per això, promouen que els alumnes a partir del segon cicle d'ensenyament secundari, amb el suport dels tutors dels seus centres educatius, s'iniciïn en l'àmbit de la recerca científica realitzant un treball d'investigació en el qual apliquin els coneixements propis de la seva formació.

Els Premis de Recerca Jove reconeixen un total de 71 treballs de recerca i onze centres d'ensenyament secundari, pel foment de la participació dels tutors i tutores i alumnes en aquesta convocatòria. Entre els treballs i centres guardonats, s'atorga, en col·laboració amb l'Institut Català de la Dona, el premi Reginó que reconeix l'interès per la recerca en relació amb les dones i les seves aportacions a la societat.

La dotació dels premis és de 750 euros cadascun. A més, es concedeix un màxim d'onze premis entre els centres participants, que consisteixen en una dotació de 2.500 euros per a cada centre guardonat, que s'ha de destinar a l'adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o a l'equipament cientificodocent del centre.