Sota el cel del Puig, núm. 19

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T18:45:54+01:00
Presentació, índex i articles

Presentació

 

La vida és el que has donat.
Georges Seferis

 

 

 

El 9 de maig, diumenge, celebrem a Santa Coloma la VIII Diada de l’Ensenyament Públic, una ocasió per conviure culturalment i festivament professors, pares i alumnes de les escoles i instituts de la nostra ciutat. Una ocasió per aprendre i gaudir amb els treballs que han fet els altres.

Com que el centre d’interès d’aquest any són els llibres, es desplegarà davant de l’Ajuntament el Llibre dels gegants de Santa Coloma, que s’ha fet amb col·laboracions de diverses escoles i instituts. Hi disposarem també d’un espai per al bookcrossing, on s’hi podran alliberar llibres, és a dir: registrar-los, posar en una etiqueta el seu codi i deixar-los a un lloc públic, per exemple, a la Biblioteca Can Peixauet, on hi ha una bústia i d’on algun que sigui al cas els pot agafar al mateix temps que hi pot deixar un altre. Si voleu més informació sobre aquesta pràctica d’intercanvi de llibres, visiteu la  web des de la qual es coordina (www.bookcrossing-spain.com). En aquest cas, l’alliberament de llibres es farà mitjançant la xeill (és a dir, la Xarxa Educativa i Lliure), la pàgina web local del món educatiu que és a l’abast de tothom (www.xeill.net).

I per suposat, a aquesta Diada no podrien faltar els llibres, com els que han fet els nostres alumnes de 1r i 2n d’ESO, llibres singulars que combinen paraula i imatge, ni tampoc els comentaris sobre llibres, com els que hi trobareu en aquest número de la nostra revista, que conté set seccions.

Les Activitats recullen comentaris sobre sortides, xerrades, activitats didàctiques (el crèdit de síntesi), etc. Aquests comentaris demostren que l’ensenyament ja no consisteix solament en l’aprenentatge de les diverses matèries, sinó també en coneixements no reglamentats que formen part de la vida quotidiana.

Si voleu comprovar l’estat de les vostres capacitats matemàtiques, a la segona secció, Fem Matemàtiques, hi trobareu els problemes als quals es van enfrontar els nostres alumnes quan es van presentar a aquest concurs matemàtic.

L’apartat Història i vida presenta comentaris sobre una exposició de fotografies i panells sobre els camps de concentració que vam poder veure a l’institut a la Setmana de la Solidaritat.

L’Actualitat del mes de març va estar marcada per un fet dolorós del qual encara no ens hem recuperat: l’atemptat de l’11 de març contra la població madrilenya. Els nostres alumnes es van sentir solidaris, dolguts i commoguts. I demanen un record per les víctimes des d’aquestes pàgines.

La secció dedicada a la creació Literària recull textos en prosa sobre les noves tecnologies i alguns en vers que van obtenir premi al concurs de Sant Jordi d’aquest any.

Els llibres, amb motiu de la Diada, té en aquesta ocasió gran relleu: alumnes i professors fan els seus comentaris i les seves recomanacions i si necessiteu una enciclopèdia, no dubteu en fer servir la Wikipedia.

Per acabar, la setena secció es dedica al Cinema, on podeu comprovar que als alumnes no solament els agraden les pel·lícules de Hollywood, que també (sobretot si són bones).

Benvolguts amics, encara ens queda un altre número de Sota el Cel per complir el nostre compromís de publicar cinc números per curs. Al mes de juny, al número 20 de la nostra revista, tractarem de fer-vos un resum de la Diada d’aquest any. Fins aleshores.

 

El coordinador

 

Índex d'articles