Sou a: Inici / Activitats / Activitats docents / Premsa i escola / La il·lusió d'elaborar una revista escolar

La il·lusió d'elaborar una revista escolar

Article de Celia Gallardo de la Torre sobre revistes escolars

Revistes escolars

 

Elaborar una revista escolar resulta sempre una feina enriquidora per a tots, petits i grans. Els infants s’hi aboquen amb il·lusió. Saben que el seu treball, possiblement, serà publicat, signat amb el seu nom o amb el del grup, i això els motiva. Se senten protagonistes. Són conscients de que les seves produccions  tenen  un valor, de que les seves opinions compten i de que les poden expressar amb llibertat.

 

Els mestres ideem el tema i el format de la revista, conduïm el treball dels  alumnes, els ajudem a avançar i, alguns, col·laborem amb ells a l’hora de decidir el contingut de la revista en el Consell de Redacció. Tots ens sentim satisfets quan tenim a les mans un nou exemplar de la publicació.

 

Els pares, a casa, podem llegir la revista amb els nostres fills, comentar els treballs i les opinions dels altres, discutir els diferents punts de vista, .......en definitiva, aprendre junts.

 

D’una revista escolar en gaudim tots.

 

 

Celia Gallardo de la Torre

Mestra de C. Inicial , coordinadora de la revista de filosofia per a nens 100 i col·laboradora de la revista Patim, patam vi blanc de les Escoles de l’Ateneu Igualadí d’Igualada.