Tres textos i una felicitació

Textos de Raúl Ruiz (ex professor), W. Reich i Núria Valls

Vivir como...

Vivir como si cada instante fuera la primera expectación: vivir como sin experiencia: vivir como si cada instante convirtiera sus actos en epitafios.

"Discurso del vivir", de Raúl Ruiz (1947-1987), ex professor al Puig Castellar, novel·lista i poeta.


Tota commemoració...

Tota commemoració està revestida d'un doble caràcter: sagrat i catàrtic. Els concelebrants en són conscients: hi assisteixen amb les seves millors gales i, al mateix temps, amb una sort de reticència, de por indefinible, la qual opten per negligir o menysprear. Però les lleis dels ritus són ineluctables: els contactes massius d'aproximació (besos, frecs, abraçades...) afebleixen les defenses del participant, el desplacen insensiblement del cercle blindat de la seva privacitat monogàmica i onanista. Al banquet final, les barreres s'ensorren, la líbido aflora amb tot el seu impudor i promiscuïtat primigenis: el crit, la riallada salvatge, el llagrimeig incontingut, s'integren harmònicament en un caos sorollós de rostres vermelles, d'estovalles tacades i de pastissos menjotejats. Només som a un pas de la culminació de l'acte...

                                                                    Wilhelm Reich (professor jubilat)

Can Zam

Allà mateix on fa vint-i-cinc anys els pagesos plantaven i collien, ara s'hi remullen a l'estiu una bona colla de colomencs i colomenques. Santa Coloma abans era poble. Després va ser suburbi. Ara és ciutat. Aquesta evolució ha estat possible gràcies a les persones, tant a les que han vingut a poblar aquest indret anomenat Santa Coloma com a les que  aquí han nascut i viscut tota la vida. I aquestes persones malgrat que això en un temps era gairebè impossible, van creure en la seva ciutat. Ara, les piscines de Can Zam han esdevingut un símbol estiuenc, lúdic i jove d'aquesta esperança de futur.

             Núria Valls i Molins (mestra i escriptora), del seu llibre Santa Coloma entre la vida i la vida.

...I la felicitació


L'Associació de Pares d'Alumnes vol afegir-se a la celebració del 25è aniversari de l'institut Puig Castellar i expressar el desig de seguir amb l'esperit de col·laboració que aquesta APA ha mantingut al llarg dels anys. Felicitats!

                                                                               Associació de Pares d'Alumnes (APA)


[Tornar a la pàgina principal d'aquesta secció.]