Som diferents, som únics.

Exposició dels alumnes de 4t de l'ESO en el marc de la matèria de Cultura i Valors Ètics: L’expressió de la identitat és plural i cadascú l’expressa com vol, com pot, com sap o com la sent.

L’expressió de la identitat és plural i cadascú l’expressa com vol, com pot, com sap o com la sent.


Des de la matèria de Cultura i Valors Ètics apostem per donar eines que ajudin a dur a terme una tasca d’introspecció i l’alumnat sigui capaç d’expressar la seva identitat lliurement a partir del descobriment de les seves febleses però, sobretot, de les seves fortaleses. Entenem que acceptar-se com són és essencial per desenvolupar una personalitat saludable, però també per afavorir la convivència, creant un espai de respecte i cooperació on l’altre no representi una amenaça per al desenvolupament integral de l’individu.


L’alumnat de 4t de la ESO ha fet una feina fantàstica en ser capaç de representar-se a si mateixos a través d’objectes amb què s’identifiquen. Una metàfora de com es veuen, on mostren, fent-ne servir els trets característics, els factors que han intervingut en la formació de la seva personalitat.


Val a dir que no només han treballat a nivell conceptual. Les seves produccions han resultat creatives, originals i divertides. El resultat, una exposició representativa de l’enriquidora diversitat d’individus que formen la comunitat del Puig, que mostra alhora que tots tenen cabuda en un mateix espai. Sumem. Som diferents, som únics.