Benvinguts al departament de Religió

per Francesca Souto Pérez darrera modificació 2024-03-09T17:51:43+02:00
Al llarg dels 4 cursos de l'ESO, de 1er a 4art, es desplega el Currículum de l'Ensenyament de Religió :
1ESO :  Introducció a l´estudi de la Bíblia i de la seva formació, en el context de les antigues civilitzacions d´ Orient Pròxim. El significat actual dels textos bíblics, segons criteris teològics, històrics i culturals.
2ESO
Introducció a l'estudi dels textos evangèlics. Les paràboles de Jesús. La Palestina jueva i romana del temps de Jesús ( s.I dC.) : geografia i història.
3ESO
Introducció a l'estudi dels textos del Nou Testament : Evangelis i Cartes dels Apòstols, segons els criteris de les ciències bíbliques actuals. L'Evangeli de Marc.
Optativa de 3ESO  " Europa : Història i Civilització ": En aquesta assignatura optativa estudiarem com s´ha format Europa i la seva civilització al llarg dels segles, des dels orígens fins a la Unió Europa actual. Estudiarem el llegat cultural que ens identifica com europeus : Grècia, Roma, el Cristianisme, i les aportacions culturals, tecnològiques i científiques, des de l´Edat Mitjana fins l´actualitat. Analitzarem com els actuals pobles europeus s´han anat formant a partir d´aquest llegat compartit i com això ha donat lloc a l´actua consciència comuna europea.
4ESO :  La missió cristiana :  estudi de l´Evangeli de Lluc i dels Fets dels Apòstols, en el context dels estudis actuals sobre el Cristianisme primitiu. El Cristianisme i l´Imperi Romà. L´evangelització dels pobles d´Europa en l´Edat Mitjana. L´evangelització del món en l´Edat Moderna i Contemporània. 
1652209058972.jpg
Visita a la Barcelona romana i medieval del 4ESO