El Puig, un referent educatiu

per admin darrera modificació 2024-03-28T11:17:48+02:00
Institut Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet: informació sobre el centre, oferta educativa, activitats de l'alumant i del professorat, etc.

Estudi, recerca, innovació.

Institut Puig Castellar

 

L'Institut Puig Castellar és tota una institució a Santa Coloma. Des del curs 1968-1969 ha estat un punt de referència ineludible en la vida educativa i cultural de la Ciutat. Milers d'alumnes han passat per les seves aules, molts d'ells ara professionals de relleu en els camps més diversos. No cal més que passejar per l'Ajuntament, centres sanitaris, despatxos d'advocats, escoles i instituts, etc., de Santa Coloma, per veure com molts dels professionals que hi treballen són ex alumnes del Puig.

No és pot escriure la història de l'ensenyament a la nostra Ciutat sense dedicar un capítol a l'Institut. Teatre, audicions musicals, conferències, xerrades, exposicions, homenatges, debats, jornades pedagògiques i altres activitats de caire molt divers han tingut un ressò especial al Puig, un lloc on els professors sempre han pensat que l'ensenyança no pot tenir murs i que l'ensenyament ha d'anar de la mà amb la vida i amb la història. Per a més informació, vegeu la secció d'activitats.

Quant a les persones que formen els diferents organismes del Puig (claustre, consell escolar, equip directiu, delegats de classe, etc.), vegeu informació general. També tenim un reportatge, descarregar o veure en viu, on es pot veure l'activitat diària al centre.

Projectes Institut Puig Castellar

Situació


Situació:

El Puig és a la cantonada de l'avinguda Anselm del Riu i del carrer Víctor Hugo, a 10 minuts caminant des del centre de Santa Coloma.


Avinguda Anselm de Riu, 10
08924, Santa Coloma de Gramenet.
Tn: 93 391 61 11
E-mail: iespuigcastellar@xtec.cat

Pots consultar el plànol de TMB o bé el de páginas amarillas

L'IES Puig Castellar està situat en una zona de Santa Coloma especialment dinàmica els darrers anys, al costat de l'Escola Oficial d'Idiomes, de les piscines de Can Zam, de l'estació de metro de la Línia 9, a la vora del Barri de Singuerlin i a 100 m del Parc Europa.


Estudis

ESO

Projecte educatiu


El nostre projecte educatiu —plural i obert— persegueix formar persones íntegres, cultes, solidàries, sensibles i capacitades per afrontar els reptes del nostre temps. Ens interessa que els nostres alumnes rebin una formació intel·lectual que els ajudi a continuar estudis superiors, anar a la universitat o a desenvolupar-se professionalment en el món laboral. També, però, ens interessa la seva formació humana: que siguin persones per a les quals res humà no sigui aliè. Per això volem la integració de tot tipus d'alumnat, que tothom trobi al Puig el seu institut, la seva segona casa: l'alumne que no ha posat límits a la seva ànsia d'aprendre i l'alumne que, malgrat necessitar ajut, vol treballar amb constància i esperit de superació.

Tutoria i atenció individualitzada


Amb la voluntat de conèixer el nostre futur alumnat, creiem necessària una col·laboració permanent amb les escoles de primària del nostre entorn i amb els tutors de 6è.

Així mateix, al nostre Centre la coordinació entre el professorat, l'alumne i la seva família és molt intensa. En cas d'absència, es truca a primeres hores del matí i de la tarda a casa de l'alumne per esbrinar-ne el motiu. A més a més, periòdicament, l'equip directiu invita els pares a reunions generals de caire informatiu i formatiu (xerrades), sense comptar les entrevistes amb el tutor. A l'hora de tutoria, a més de tractar-s'hi qüestions referents a normes de convivència i d'orientar la reflexió sobre el coneixement personal, es treballen mecanismes d'organització, pautes cíviques, hàbits relacionats amb la salut, tècniques d'estudi, etc. I a 4t d'ESO i a Batxillerat es donen nombroses xerrades sobre sortides professionals, amb una orientació molt específica per als alumnes, fins i tot, a 4t d'ESO


Instal·lacions


Pel que fa als equipaments, l'Institut ofereix tot allò necessari per a rebre un ensenyament complet. La biblioteca central del Puig està formada per més de tres mil exemplars. Al seu torn, cada Departament compta amb la seva pròpia biblioteca especialitzada i amb videoteca. Tenim amplis laboratoris de Física, Química, Ciències de la Naturalesa i Idiomes; aules específiques d’informàtica, tecnologia, plàstica, laboratori de fotografia, taller; etc.

El gimnàs, les pistes esportives, un pati molt ampli, el servei de cantina (begudes i entrepans freds i calents) i, sobretot, el Saló d’Actes (amb una capacitat per a més de 300 persones assegudes) completen les nostres instal·lacions. Aquestes instal·lacions no servirien de res si no fossin utilitzades permanent per alumnes nostres, i aquest ús n'és la millor garantia.