Acte de comiat 2n batxillerat i cicles formatius

Crònica de l'acte de comiat de l'alumnat de 2n de batxillerat i cicles formatius

Acte de comiat de l'alumnat de 2n de batxillerat i de cicles formatius

El dimarts 29 de maig ens vam reunir al saló d'actes l'alumnat que finalitza aquest juny els seus estudis de Batxillerat i de Cicles, juntament amb familiars i professors, per celebrar precisament això: el final dels seus estudis i de la seva estada a l'Institut, i el començ de nous camins acadèmics i vitals. La cerimònia va ser senzilla i alegre. En primer lloc van prendre la paraula la Cap d'Estudis de Cicles, Montserrat Pérez, el professor de Matemàtiques Jesús Villagrá, i el director, Carles Gil, els quals van animar els nois i noies a afrontar el futur amb confiança, malgrat el pessimisme imperant. El professor Jesús Villagrá els va exhortar a estimar i gaudir del saber per si mateix, a llarg termini, més enllà de la simple necessitat immediata, comparant enginyosament això últim amb el sexe i la primera cosa amb l'amor.

Tot seguit, va haver-hi uns moments per a la poesia, quan el professor Joaquim Sabrià, d'Informàtica, ens va llegir dos poemes, "Kot w pustym mieskaniu" ("Un gato en un piso vacío") i "Nic dwa razy" ("Res dos cops"), de la poeta premi Nobel del 1996 Wislawa Szymborska, en la llengua de l'autora, el polonès. Un cops llegits i traduïts, Joaquim Sabrià va animar l'alumnat a sol·licitar beques per sortir a ampliar estudis a l'estranger, com va fer ell a Polònia, experiència que va qualificar d'una mica dura, però extremament profitosa.

 

Després, les professores i tutores de cicle d'Administració, Juana Robles i Ana Lancho, van felicitar l'alumnat i van congratular-se de la seva bona predisposició als estudis i el plaer que havia estat fer-los classe.

Van parlar en darrer lloc els alumnes de Batxillerat, Carlos Leiva i Víctor Pueyo, i 'alumna d'Administració i Finances, Asunción Fernández. Carlos Leiva i Victor Pueyo van constatar el final d'una etapa de la seva vida en què havien après moltes coses i s'ho havien passat molt bé. Víctor va remarcar que, una de les coses més valuoses que s'emportaven d'aquests anys, eren forts i inoblidables llaços d'amistat. Asunción Fernández, que havia estat estudiant de BUP a l'institut anys abans, va dir que, com llavors, havia estat una experiència molt entranyable i profitosa, i va elogiar el bon ambient i la simpatia i la competència del professorat en totes dues ocasions.

Llavors ja es va procedir al lliurament d'orles, a càrrec dels professors tutors i tutores: de Batxillerat, les professores Antònia Macías i Inés Creixell, que va felicitar els alumnes i els va convidar a l'optimisme; de Cicles d'Informàtica, els professors Jordi Farrero i Federico Jerez, i d'Administració, les professores Ana Lancho i Juana Robles.

Per finalitzar l'acte, els participants vam baixar al bar del centre a compartir un aperitiu.

[Veure un reportatge fotogràfic de l'acte.]