Alumnes del Puig, a La Vanguardia
Al diari La Vanguardia es publica avui, 13 de juny de 2012, una crònica ("Els autors clàssics espanten. La majoria dels estudiants opten per textos actuals el primer dia de les proves d'accés a la universitat") i un reportatge ("Pendents d'una nota. Estudiants de matrícula, aspirants a Medicina, Nanotecnologia o Periodisme, expliquen la seva experiència a la selectivitat"), tots dos de Maite Gutiérrez sobre la selectivitat. Al reportatge apareix una breu entrevista amb quatre alumnes de 2n de batxillerat, dues noies de l'institut Lluís Vives de Barcelona i dos alumnes del nostre institut acompanyada d'una fotografia, Oriol Colàs ("18 anys, matrícula d'honor, li agraden les llengües i la literatura, però estudiarà Nanotecnologia a la UAB") i Carles Leiva ("17 anys, matrícula d'honor, encara no sap en quin grau matricular-se, li interessen l'educació, l'economia, la història de l'art, les matemàtiques...").
Entre d'altres coses, diu el reportatge:
"Els bons estudiants sempre solen parlar molt bé dels seus professors. És el cas d'Oriol Colàs i Carles Leiva, alumnes de l'institut Puig Castellar, de Santa Coloma de Gramenet. "Si em fa pena marxar de l'institut és pels professors, a part dels amics, esclar; els estic molt agraït per tot el que ens han ajudat", explica en Carles. L'Oriol fins i tot deixava llibres de Haruki Murakami, un dels seus autors favorits, a la professora de català, Agustina Rico. Aquest estudiant de 18 anys és un lector empedreït, li encanten les llengües i la literatura, però estudiarà Nanotecnologia a la UAB. "M'agraden tantes coses... i crec que la nanotecnologia és una ciència molt transversal", assenyala. La matrícula d'honor que té de batxillerat, li permetrà entrar en aquest grau. En Carles, també amb una mitjana propera al 10, està més nerviós, perquè encara no ha triat la carrera que vol estudiar. "M'interessen moltes coses: l'eduació, l'economia, la història de l'art, les matemàtiques..., no sé què fer...", diu impacient. A més, fa classes de repàs a alumnes d'ESO i toca la guitarra -aquest estiu vol marxar a l'estranger per treballar-."
I més endavant:
[...]"Tots quatre qüestionen la forta pujada del preu de la matrícula que s'acosta. "Cada vegada t'exigeixen més per donar-te menys, no és just que algunes persones passin dificultats per poder estudiar", diu convençut en Carles. Tots reivindiquen la qualitat de l'ensenyament públic."
Que els vagi molt bé la selectivitat i els estudis que facin després a aquests alumnes i a tots els seus companys que s'han presentat a les proves de selectivitat!