Els alumnes de 1r d'ESO visiten el Parc Güell, patrimoni de la Humanitat

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2021-06-14T20:50:02+02:00
Repetim visita al Park Güell amb els de 1er. ESO!

Dintre del programa de les Ciències Socials d’aquest darrer mes a 1er ESO, es fa una introducció a l’Història de l’Art on s’estudia el Modernisme. Previament a la visita els alumnes han conegut la figura de l’arquitecte/artista/humanista Antoni Gaudí i que millor aprenentatge que anar a veure la seva obra in situ! Els grups 1A, 1C i 1D, juntament amb els professors Aida Grau, Alba Morera, Alba Plación, Isabel Armela i Mireia Piró, Alba Placín, han conegut aquest indret de la mà del professor de Ciències Socials Àlex Sánchez Vidiella.

Com ja vàrem fer amb els alumnes de 4art ESO, hem fet una visita on s’han explicat aquells elements artístics més característics d’aquest projecte: la profusió de formes orgàniques vegetals ondulades, l’arc de catenària, la forja, la volta catalana i el famós trencadís. A la Zona Monumental hem vist les cases d’entrada al recinte, l’escala monumental, el drac, la sala hipòstila, el pòrtic de la bugadera i la plaça de la Natura.

Els estudiants han fet un dossier per conèixer aquelles curiositats amagades com números (el 13 i estrella de 5 puntes), religiosos (boles del rosari i creu de 4 puntes) i nacionalistes catalans (bandera catalana, el famós drac, etc). També hem visitat la Zona Arbrada on es troben el turó de les 3 creus, la casa Trias i els viaductes.

Així doncs, els estudiants han gaudit de la bellesa de la natura en comunió amb l’obra de Gaudí. Tal i com va dir Gaudí: “La meva arquitectura és el llibre de la naturalesa. Vaig copsar les més pures i plaents imatges de la natura, aquesta natura que sempre és la meva mestra”.


IMG_6754.jpg

IMG_6751.jpg

IMG_6745.jpg

IMG_6748.jpg