Els alumnes de 4t d'ESO visiten el Parc Güell, patrimoni de la Humanitat

Dintre del programa de les Ciències Socials a 4art ESO, s’estudia el Modernisme quan parlem de finals del segle XIX i principis del segle XX. I que millor aprenentatge que anar a veure l’obra d’Antoni Gaudí in situ! Els grups 4E i 4F, juntament amb els professors Miriam Adán, Joel Carrascosa i Lluïsa Espinosa, han conegut aquest indret de la mà del professor de Ciències Socials Àlex Sánchez Vidiella.

Hem fet una visita on s’han explicat aquells elements artístics més característics d’aquest projecte urbanístic encarregat per Eusebi Güell a l’arquitecte Antoni Gaudí: la profusió de formes orgàniques vegetals ondulades, l’arc de catenària, la forja, la volta catalana i el famós trencadís.
Els estudiants també han conegut aquelles curiositats amagades com els elements maçònics (número 13 i estrella de 5 puntes), religiosos (boles del rosari i creu de 4 puntes) i nacionalistes catalans (bandera catalana, el famós drac, etc).

L’objectiu ha estat entendre el perquè l’UNESCO declara el Park Güell Patrimoni Mundial de la Humanitat i perquè és tant famós. El modernisme a Catalunya assoleix una personalitat pròpia i diferenciada de la resta d’Europa amb un moviment heterogeni que involucra diverses modalitats artístiques caracteritzat per un afany de modernitzar i europeïtzar Catalunya.

Així doncs, hem aprofitat que el turisme encara no ha tornat a massificar aquest indret tant espectacular i hem fet una visita on els estudiants han gaudit de la bellesa de la natura en comunió amb l’obra de Gaudí. “La meva arquitectura és el llibre de la naturalesa. Vaig copsar les més pures i plaents imatges de la natura, aquesta natura que sempre és la meva mestra”, Antoni Gaudir dixit.

IMG_6596.jpg