Projectes final de cicle amb una vessant social
La majoria d’alumnes de cicles formatius quan estan a segon curs i han de pensar, idear i desenvolupar un projecte final, no saben quina mena de treball poden fer. En poques ocasions hi ha alumnes que tenen una idea molt clara del que volen fer, i a mida que avança el curs van donant-li voltes fins que al final troben allò que els pot motivar implementar.
Els professors, molts cops també els proposem idees, o sinó àmbits en els quals s’hi poden submergir, i ens sentim bé quan els estudiants trien projectes de caràcter social. Totes les idees tenen el seu mèrit i tots els treballs tenen la seva feina, però aquells que entren dins d’un espectre social i en l’entorn de la ciutat fan una especial il·lusió.
Aquest any, un dels projectes, pensat en primera instància per solucionar una problemàtica ha resultat que s’ha pogut aprofitar per encarar-ne una altre, val a dir que les dues són mereixedores dels atributs esmentats en el paràgraf anterior.
El projecte en qüestió, anomenat Secure Maps, com en Juanmi i l’Iván expliquen, serveix per generar avisos en zones de les ciutats on hi ha passat o hi està passant algun incident perillós. L’interessant, i aquest és el motiu de l'article, i per això ho he volgut destacar, és que per testejar l’aplicació s’han trobat en què l’ajuntament de Badalona ha volgut col·laborar usant aquesta mateixa funcionalitat, no per registrar incidents, sinó per fer un recompte i buscar persones sense sostre que conviuen a la ciutat. Així doncs, el voluntaris encarregats de fer aquesta tasca han pogut utilitzar aquesta aplicació no només per testejar-la sinó per explotar-la d’una manera pràctica i real.