El Puig a les Jornades de mobilitat Erasmus+ d'Educació Superior
per Juan Morote
—
darrera modificació
2022-09-26T15:50:46+01:00
El Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE), organisme adscrit al Ministeri d'Universitats, ha organitzat en col·laboració amb la Universitat Complutense de Madrid (UCM) les “Jornades de mobilitat Erasmus+ d'Educació Superior Erasmus+: 35 anys d'èxits”, dirigides a coordinadors de projectes de mobilitat en institucions de Formació Professional de Grau Superior de tota Espanya. 🇪🇺🇪🇺🇪🇺
La coordinació del programa Erasmus+ de l'institut Puig Castellar ha assistit a les jornades de mobilitat Erasmus+ organitzades pel Sepie.
Els últims resultats dels estudis d'impacte Erasmus+ de la Comissió Europea de 2019 són molt positius, ja que mostren que aquest Programa fa que els estudiants tinguin més èxit en la seva vida personal i professional:
- Participar en Erasmus+ facilita la inserció laboral dels estudiants i l'adquisició de les habilitats toves, les nomenades “soft skills”, molt necessàries i demandades en el món laboral, com són: el treball en equip, la creativitat, la tolerància o la resiliència.
- Erasmus+ permet que els joves prosperin en el mercat laboral modern i en una societat més diversa. Els titulats d'Erasmus+ se senten més disposats a afrontar nous reptes, tenen millors perspectives de futur i són més conscients dels beneficis que reporta la Unió Europea a la seva vida quotidiana.
- Erasmus+ ajuda els estudiants a tenir les carreres que desitgen i a aconseguir ocupació més ràpidament: més del 70% dels estudiants Erasmus+ tenen clar què volen fer en el seu futur professional al seu retorn de l'estranger. A més, el 80% va trobar treball en un termini de tres mesos després de la finalització dels seus estudis i el 72% va manifestar que la seva experiència a l'estranger va contribuir a l'obtenció de la seva primera ocupació.
- Erasmus+ alimenta el sentiment de pertinença a Europa: més del 90% dels estudiants Erasmus+ millora la seva capacitat per a treballar i col·laborar amb persones de cultures diferents i considera que té una identitat europea.
Mes informació: http://sepie.es/doc/comunicacion/prensa/2022/NdP_SEPIE_UCM_22092022.pdf