Sou a: Inici / Usuaris / Marcos Alcocer / Notícies / Curs_2014-15 / Visita de Gent de Gramenet a Administració i Finances

Visita de Gent de Gramenet a Administració i Finances

Jordi Pastor exposa a les nostres aules el seu model de gestió per Santa Coloma

Cada curs convidem a l'assignatura de Documentació Jurídica i Empresarial a diferents representants de la vida política del municipi per tal que exposin el seu model d'administració per Santa Coloma. Enguany hem preparat un cicle de dues xerradas, la primera de les quals va córrer a càrrec de Jordi Pastor, antic alumne de El Puig, qui ens va visitar el passat 25 de març en representació de Gent de Gramenet.

En Jordi va voler prendre com a eixos de la seva xerrada, per una banda, la remunicipalització de l'aigua (basada en el model que s'acaba d'implantar amb èxit a la ciutat de París), i per una altra la proposta d'un nou model participatiu als pressupostos. Altres temes relacionats van anar apareixent de manera inevitable al llarg de la jornada, molts d'ells a proposta dels nostres alumnes, com ara la qüestionada eficiència de la gestió publica dels serveis, el posicionament de Gent de Gramenet envers el procés sobiranista, o la candidatura conjunta que la formació ha presentat amb Podem per les properes eleccions locals.

Com a representant de la nova fornada d'agrupacions que s'allunyen dels partits tradicionals, l'ocasió venia que ni pintada per parlar de la possibilitat a curt termini d'un relleu a les institucions, així com de noves maneres de fer política. En aquest sentit, en Jordi ens va explicar com Gent de Gramenet compta en l'actualitat amb dos regidors a l'Ajuntament de Santa Coloma (un dels quals és el propi Jordi en aquests moments), però que aquests càrrecs són rotatoris entre els seus membres. També ens va explicar com els regidors del partit donen el seu sou íntegre a la formació, tot i que va defensar la conveniència de què els polítics segueixin cobrant sous proporcionats, com a garantia de què l'exercici de la política no es reserva per a aquells que compten amb rendes addicionals pel seu sosteniment.

A la pregunta de què li diria al jovent que diu que no li interessa la política, en Jordi va esmentar el cas d'aquells que s'han vist en la necessitat de prendre la iniciativa en adonar-se de què altres estaven decidint en contra dels seus interessos, i va portar a col·lació el cas de la PAH.

El que en principi es va projectar com una visita d'una hora de durada, es va estendre fins al doble del temps previst mercè a la paciència del nostre convidat, que va respondre amb cordialitat a totes les preguntes a les que els nostres estudiants li van sotmetre, i que va encaixar amb esportivitat comentaris de tot signe. Agraïm des d'aquí la seva presència, i la proximitat i energia que va demostrar durant tota la jornada. Volem també agraïr al nostre alumne Raúl Herranz la seva intermediació que va fer possible l'esdeveniment, així com les interessants preguntes i observacions i el to respectuós de què van fer gala els estudiants d'Administració i Finances.

Aprofitem per avançar que el proper dimecres, 8 d'abril, tindrà lloc la segona i última de les sessions per aquest curs, en aquesta ocasió a càrrec de Núria Parlon, Alcaldessa de Santa Coloma.