Sou a: Inici / Usuaris / Marcos Alcocer / Notícies / Curs_2014-15 / Visita d'Administració i Finances a l'Ajuntament de Barcelona

Visita d'Administració i Finances a l'Ajuntament de Barcelona

Per accedir a la galeria fotogràfica de la visita, feu clic aquí.

 

El passat dilluns 9 de febrer, els alumnes del cicle de grau superior d'Administració i Finances van poder visitar els salons nobles de l'Ajuntament de Barcelona. El temari de l'MP02 (Documentació Jurídica i Empresarial), al qual s'inclou l'anàlisi del govern local, feia especialment interessant la visita a la seu de govern d'una gran ciutat, amb el volum de gestió d'assumptes municipals que això suposa. A més, era l'excusa perfecta per gaudir de la visita a un magnífic edifici al que li diuen «la casa de tots els barcelonins», però que la majoria no havíem visitat.

Tothom va ser-hi puntual a la plaça de Sant Jaume, on alguns van arribar amb el metro, i altres es van haver de buscar la vida per trobar-ne lloc als aparcaments del centre. I a les 16:30, la cap de protocol de l'Ajuntament ens convidava a començar la visita.

Vam entrar pel pati, amb les seves escultures de Miró, Llimona o Gargallo entre molts d'altres, i a on la guia va refrescar els nostres rovellats coneixements sobre arquitectura gòtica i neoclàssica. També ens va fer un repàs d'institucions i figures clau a la història de la ciutat, com ara Jaume I o el Consell de Cent, els gremis o la reina Maria Cristina, els resons dels quals conviuen a dins dels murs d'aquell edifici.

Més tard, pujant per l'escala d'honor, vam accedir fins a la galeria gòtica.

Un cop al Saló de Cent, alguns dels nostres alumnes sentien curiositat pel rat penat que solia adornar l'escut de Barcelona (i també l'antic escut del Barça), i que encara llueix als de València i Palma, a molts municipis de la Franja o al d'Albacete, i la guia va explicar-nos algunes de les llegendes que l'envolten.

Des d'aquí vam accedir al Saló de la Reina Regent, a on avui en dia s'hi celebren els plens de l'Ajuntament, i a on ens feren cins cèntims de la disposició de les agrupacions polítiques a la sala.

I per l'escala negra, a on ens vam detenir davant la pintura de Miquel Viladrich i on vam jugar a identificar els diferents motius de la cultura catalana que hi aparèixen, vam passar fins al Saló de les Cròniques, amb les impressionants pintures murals de Josep Maria Sert que descriuen les peripècies de l'italià Roger del Flor amb els Almogàvers.

Tot i que la visita es va fer massa curta, gran part dels nostres estudiants no van desaprofitar l'ocasió de gaudir d'una estupenda resta de jornada a Barcelona. Una ciutat de vegades tan a prop, però a la vegada tan lluny de Santa Coloma.