Sou a: Inici / Usuaris / Marcos Alcocer / Notícies / Curs_2014-15 / Xerrada d'emprenedoria a càrrec de Laura García, fundadora d'A-World

Xerrada d'emprenedoria a càrrec de Laura García, fundadora d'A-World

El passat divendres 3 d’octubre, vam rebre al cicle d’Administració i Finances la visita de la fundadora de l’empresa A-World, Laura García. Diplomada en Empresarials i Disseny Gràfic, i especialista en màrqueting, ens va explicar com se li va acudir la seva idea de fabricar casetes per nens amb caixes de cartró reciclat, i com va abandonar una feina ben remunerada i invertir tots els seus esforços i diners en portar un somni a la pràctica.

Basant-se en la seva experiència, entre moltes d'altres coses la Laura va recomanar els nostres alumnes l’assistència a fires comercials i estar al cas del que fan els nostres competidors, deixar la vergonya de banda i sortir a defensar la teva idea, o tocar de peus a terra amb els costos i el punt d’equilibri a la fabricació… tots aquests, consells que els hi seran de vital importància durant el desenvolupament del seu projecte empresarial de final de cicle.

Parlant de costos, es va recalcar la importància d’incidir en la creativitat i la diferenciació del teu producte o servei, donada la dificultat de basar el nostre avantatge competitiu en la retallada de despeses.

A la seva presentació a més, van quedar clars els llargs terminis que molt sovint hem de suportar per fer un petit pas endavant. En aquest sentit, les presses mai son bones conselleres i la paciència esdevé una qualitat fonamental.

Fer-se resó a la premsa i tocar a totes les portes van donar alguns dels majors impulsos que A-World va rebre. La Laura també ens va remarcar la gran tasca orientadora que s’està portant a cap des d’organismes com ara Barcelona Activa, o la Cambra de Comerç amb el Secot.

Un dels moments més interessants de la xerrada va arribar quan la Laura ens va relatar el moment en què va haver de llançar la tovallola durant l’esclat de la crisi financera, i com els seus coneixements empresarials i al món del màrqueting li van ajudar a aprendre de les seves errades i tornar a començar de nou.

Al llarg de tota la seva presentació però, dos dels temes que es van remarcar amb més insistència van ser la importància de les noves tecnologies i els mitjans digitals per donar-se a conèixer, i el domini de l’anglès com a eina imprescindible de supervivència en un context d’economia globalitzada com és l’actual.

Volem agrair-li un cop més a la Laura García la seva bona disposició a l'hora de visitar-nos i transmetre els seus valuosos coneixements i experiència al món de l’empreneduria a les noves generacions.

Hi podeu trobar més informació sobre A-World i 2B on marketing, el projecte paral·lel de Laura García focalitzat en els serveis personalitzats de màrqueting, a les seves pàgines web: