Sou a: Inici / Usuaris / Marcos Alcocer / Notícies / Curs_2015-16 / Erasmus+: A chat between Batman & Barcelona

Erasmus+: A chat between Batman & Barcelona

Del 8 de al 21 de febrer, i gràcies a una de les beques Erasmus+ de El Puig, vaig tindre la sort de passar un parell de setmanes a un institut de Batman, a la regió sud-est de Turquia.

Com veieu, les dates van coincidir amb les del Multilingual Day (17 de febrer). És el primer any que el celebrem gràcies a l'esforç del nostre company Xavi Cruz, com a coordinador del pla APP (l'antic PILE), amb el suport del departament d'anglès i del professorat de cicles. Aprofitant l'ocasió, i a suggeriment de Roger Borrell, coordinador del programa Erasmus+, vam decidir lligar l'esdeveniment i la meva beca a través d'una activitat amb els nostres estudiants.

Es tractava d'establir una mena de diàleg entre els alumnes d'un i un altre institut, al qual es preguntaven mutuament sobre quelcom que despertés la seva curiositat. Degut a la diferència d'horari i de jornada entre ambdós centres, vam decidir prescindir de l'Skype i enregistrar preguntes i respostes en vídeo.

Aquí teniu el resultat, el qual no és ni molt menys perfecte, però va ser una excusa com qualsevol altra per practicar l'anglès, obrir els ulls dels estudiants a realitats que escapen de la seva quotidianitat i per establir nous lligams. Al final un bon grapat de professors també s'hi van sumar, deixant de banda les seves limitacions amb l'idioma i la vergonya, tot i que fos per enviar una salutació i bons desitjos a l'altre costat del Mediterrani. Gràcies a tothom per la seva desinteressada contribució.

 

 

Vull agrair a més al Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi la seva hospitalitat i calorosa acollida. Finalment vull incloure un agraïment especial cap a Roger Borrell per la quantitat de renúncies i sacrificis personals que fa per tirar endavant el projecte Erasmus+, i per promoure aquesta mena d'experiències entre l'alumnat i el professorat de El Puig.

Si tot va com esperem, a partir del proper mes de juny en tindrem tres alumnes de cicles fent pràctiques a la seu a Batman de la companyia petrolera pública turca. Tant de bo siguin només els primers pasos en aquesta col·laboració.