Visita: Centre Control Metro i Autobusos

Els dies 8, 9 i 10 de abril tots els alumnes de cicles formatius d'informàtica fem unes visites al centre de control de TMB. El grups del matí al centre de control de autobusos i els grups de la tarda al centre de control del metro.

La Teresa i jo hem acompanyat aquesta mateixa tarda als alumnes de 2n curs de DAW fins la Sagrera on es troba el centre de control del metro. Val a dir que hem fet el viatge recorrent tota la L9 entre les parades de Can Zam i Sagregra, fent ús de les anomenades línies automàtiques on els trens no fan servir conductor. Segons ens informa la Viquipèdia aquesta línea de metro quan es finalitzi tindrà una llargària de 47,8 quilòmetres de longitud, superant la L9 del metro de Moscou que fa 41,5 Km. Tot i que hauríem de ser prudents i considerar que per quan aquesta linea estigui acabada potser els metros d'altres ciutats també han crescut.

La visita s'ha desenvolupat en un ambient cordial on les persones encarregades de la comunicació al centre de control ens han fet una presentació amb dades del metro, tant històriques com d'enginyeria per després passar a mostrar el centre de control on es treballen les 24h dels 7 dies de la setmana.

Hem pogut fer preguntes i ens han dit que, malgrat l'extensió del programari privatiu a les noves línies es fa servir GNU/Linux. En concret Ubuntu. En el viatge de tornada ens hem fixat i hem trobat un ordinador amb Ubuntu a l'estació de Can Zam, i gairebé creem una paradoxa a l'espai-temps al tractar de capturar una imatge recursiva.