Art descalç per la terra

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2023-06-13T12:13:45+02:00
Enguany el departament d’Arts d’El Puig ha participat en el projecte Art descalç per la terra el qual ha sigut organitzat per l’oenagé Justícia i Pau. 😀 😇 🥰 👏 🌿 🍂 🍃 🌳 🌵

Graduación 2022/2023 Puig Castellar from Salva montes on Vimeo.

L’esmentat projecte treballa per la conscienciació de les persones per mantenir un planeta viu i per la seva protecció.

Captura.JPG

L’activitat amb la qual hem participat s’ha portat a terme amb dos grups d’alumnes de primer d’ESO i és un homenatge a les petites plantes que tot i estar cobertes de ciment aconsegueixen viure. L’esmentada activitat va començar amb el coneixement de dues persones, líders mundials de la neteja i la regeneració de la terra. Es tracta de l’advocat indi Afroz Shah i de l’agricultor de Burkina Faso Yakouba Sawadogo. Desprès de visualitzar els seus vídeos en Youtube l’alumnat participant va quedar molt impressionat en assabentar-se del que van aconseguir aquestes dues persones i com a conseqüència van decidir formar part de la cadena humana que treballa per la protecció de la vida del nostre planeta. Se’ls va proposar la realització d’un mural grupal a partir de petites obres individuals fetes amb la tècnica de la cianotípia.

Captura1.JPG


A més dels alumnes d’El Puig també van participar alumnes de primer d’ESO de l’institut Nou Barris i l’alumnat de quart d’ESO i de primer de Batxillerat de l’institut Castellar del Vallès els quals també van elaborar els seus propis murals. En definitiva, l’alumnat de tots tres instituts han elaborat sis peces les quals actualment composen una sola obra anomenada Petites accions per la terra. Actualment aquesta obra forma part d’una exposició itinerant juntament amb d’altres obres de més artistes la qual viatjara durant els propers mesos per diverses ciutats catalanes. Aquesta mostra romandrà en exposició al Centre Cívic de la Barceloneta fins el 9 de juny de 2023.


Per acabar, ha sigut una experiència molt positiva i enriquidora per a tothom tant per l’alumnat com per les professores que han participat. A continuació us presento un vídeo on podreu veure els treballs realitzats. L’esmentat obra la hem anomenada Petites accions per la terra.
https://drive.google.com/file/
Moltes gràcies a tothom.
Astrid Casademunt
Professora de l’Institut Puig Castellar
Santa Coloma de Gramenet, març de 2023