Entrevista a Adrián García

per Daniel Martinez darrera modificació 2021-06-10T04:03:20+02:00
Adrián García ens parla sobre el seu pas per l'institut i com afronta l'etapa universitària. #FP #Informàtica #Universitat 👨‍🎓 💻
Adrián García

Adrián García, exalumne del Puig Castellar, finalitza una trajectòria impecable per l’FP d’informàtica assolint un 9.8 al CFGS de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, el que li dóna accés a la carrera desitjada, Enginyeria informàtica, a la Facultat d’informàtica de Barcelona, UPC.


¡Enhorabona Adrián!

Moltes gràcies!


Ja feia temps que volíem saber de tu, així que, si et sembla bé, sense emprenyar la gata, posarem fil a l'agulla.

Perfecte!


Quants anys tens?

Ara tinc 20 anys.


ASIX o DAM?

M’agraden les dues modalitats però prefereixo DAM perquè es fa més programació.


Adrián García

Quin any vas acabar els teus estudis d’FP? quins cicles vas cursar? en quant temps?

Al darrer any (2020) vaig acabar el cicle superior de DAM, abans d’aquest vaig fer el cicle mitjà de SMX, en total dos cicles en uns 4 anys.


Quins estudis estàs cursant actualment? en quina universitat?

Estic fent un grau d'Enginyeria informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, FIB.


Amb quin perfil informàtic et sents més identificat, desenvolupador, administrador de sistemes o tot terreny?

Em sento més identificat amb el de desenvolupador ja que m’agrada més l’àmbit de programació i fer aplicacions.


Per què vas decidir seguir la vía d’FP per després iniciar el estudis universitaris, en comptes de batxillerat? Et penedeixes?

En el meu cas, quan estava finalitzant 4rt de la ESO, no em trobava gens motivat per fer Batxillerat i volia fer uns estudis més especialitzats en el que m’agradava, que era la informàtica, per això vaig seguir per aquesta via. Quan vaig començar el cicle mitjà, no em plantejava anar a la universitat, tota l’experiència i tot l’aprés durant aquest darrers anys al Puig es el que m’ha motivat a continuar els estudis i fer el grau d’enginyeria informàtica. Malgrat que potser no vaig triar la via més ràpida a través del Batxillerat i que ara em trobo amb moltes assignatures que requereixen coneixements matemàtics, físics, tecnològics... no em penedeixo de res ja que és la vía de la FP la que m’ha portat fins a on sóc ara.


Et sents orgullós dels teu pas per l’FP del Puig Castellar? Com va ser el dia a dia a l’institut, amb els companys, els professors i la gent del Puig?

Em sento molt orgullós de tota l’etapa que he viscut al Puig, per tot el que he après, el companyerisme, el professorat i el bon ambient a les classes.


Cóm vas viure el pas del grau mitjà al grau superior? Es nota molt el canvi?

Per mi, el que més vaig notar es que puja una mica més el nivell d'exigència en el sentit de que tens menys temps per fer els treballs, on més ho vaig notar es al segon any, quan tens que fer les pràctiques d’empresa.


Quina assignatura et va requerir més esforç? per què? que recomanaries als futurs alumnes?

L'assignatura que em va requerir més esforç va ser la de seguretat informàtica, que vaig fer al segon any de SMX, ja que es la que em vaig trobar que era de contingut més teòric en comparació amb les altres.


Battle Royale Live

Quina era la teva assignatura preferida? per què?

Tinc varies assignatures que em van agradar molt però si hagués d’escollir una seria la de Xarxes locals que es dóna a primer any d’SMX ja que vaig aprendre moltíssimes coses sobre xarxes, Linux i el software lliure.


Els últims mesos dels teus estudis al Puig van coincidir amb el confinament degut a la covid-19, cóm vas viure aquesta etapa acadèmica?

Pel seguiment de les classes no vaig tenir problemes, si que se’n va fer estrany no hi ser a l'aula per fer-hi els exercicis, parlar entre els companys, etc. A més de que va coincidir amb els mesos de crèdit de síntesis i ens va ser un repte preparar tot el projecte a distància.


De quin tema vas fer el crèdit de síntesi de CFGM i el projecte final de CFGS? Et va agradar el que vas aprendre?

El primer crèdit de síntesis de grau mitjà tracta de una proposta per millorar alguns serveis del centre com el sistema de còpies de seguretat, control dels ordinadors d’aula o la migració del servei d'emmagatzematge. Pel projecte final del grau superior vam desenvolupar un videojoc amb Unity, tipus Battle Royale on es combinen elements de supervivència, on guanya l’últim jugador viu. D’aquest dos projectes vaig aprendre molt, que era l’objectiu que ens vam proposar a més de realitzar el treball, aprendre coses noves a part de les donades a classe.


Programame

Ens pots explicar alguna anècdota especial o bons records de quan estaves a l’institut?

Tinc molts bons records del Puig, un d’ells va ser quan vaig anar al concurs Programame, que es tracta d'un concurs de programació en equip on competeixen diversos instituts, m'ho vaig passar molt bé i va ser una experiència única.


Com ha estat el pas de l’FP als estudis universitaris? t’ha ajudat l’etapa que has viscut al Puig?

He notat que s’incrementa molt més el nivell de les assignatures en part també és degut a que n’hi ha assignatures com matemàtiques que no es donen al cicle, així que he necessitat dedicar-hi més temps a estar al dia. Per la contra, altres assignatures com programació, si que m’ha ajudat tot l'après al cicle.


Com és el nivell d’exigència dels estudis universitaris respecte l’FP? quines diferències has notat?

És més exigent a la universitat en quant al temps, treballs i la complexitat del temari, també depèn de l’assignatura però jo he notat aquest tres factors claus.


Programame

Quins avantatges té iniciar els estudis universitaris havent seguit la via de l’FP? pots convalidar assignatures? és útil la base rebuda a l’FP?

Té bastants avantatges com que tries els estudis que t’agraden i són similars al que has fet a l’FP, aprofundeixes i aprens més, també parteixes d’una base que és molt útil per assignatures com programació que es dona al primer any i sol costar més si mai n’has fet, a més de que es pot convalidar diverses assignatures.


Cóm et va aquest primer curs a la universitat? molta feina? t’agrada el que estudies?

Em va bastant bé, ja m'he adaptat a les classes i vaig fent, si que em trobo bastant enfeinat ja que portar tot al dia requereix bastant més temps i dedicació, les assignatures m’agraden molt, totes són relacionades amb aspectes que es poden donar al cicle de grau mitjà/superior però amb molta més profunditat.


Què diries als futurs alumnes que els hi agradaria cursar estudis universitaris però no tenen clar si fer batxillerat o FP? què els hi pots dir de la teva experiència?

Crec que pels alumnes que encara no tenen clar què cursar a la universitat o què voler fer, batxillerat és una bona opció ja que et prepara en l’àmbit general, en canvi si tens clar el que vols estudiar com pot ser fer administració, informàtica (el meu cas), sanitat, infermeria, l’FP també és una bona opció perquè parteixes d’una bona base i és tot un impuls de cara a la universitat si t’agrada el que estàs fent.

____

Adrián, moltes gràcies per la teva amabilitat. Ha estat un plaer fer l’entrevista i saber de tu després del teu pas per l’institut. Els professors del Puig desitgem que la teva etapa universitària sigui tan bona com l’etapa viscuda amb nosaltres. Desitgem també que la teva experiència ajudi als futurs alumnes.
Moltes gràcies!


2DAM 2019