Sou a: Inici / Usuaris / Marcos Alcocer / Notícies / Curs_2014-15 / «HOY INVITO YO»: Acte de lliurament al Banc d'Aliments

«HOY INVITO YO»: Acte de lliurament al Banc d'Aliments

Per recordar la crònica, els comptes i les fotografies del festival, feu clic aquí.

 

Diuen que amb les coses de palau més val asseure's, i bé que nosaltres ho hem pogut comprovar a les nostres carns. Una mica més de dos mesos han hagut de passar des que es va organitzar el festival i ens vam posar en contacte amb el Banc d'Aliments de Santa Coloma, fins arribar a fer el lliurament dels fons recaptats que, com recordareu, eren 662,11 €.

Durant la setmana següent al festival, els responsables del Banc d'Aliments ens van fer saber que el millor era rebre la quantitat en forma de menjar, que és la veritable finalitat de la fundació, i per poder controlar el recorregut dels diners fins a la seva destinació. Com que ells coneixen les necessitats de les famílies amb les que cada dia hi treballen molt millor que nosaltres, vam demanar-los en quins aliments seria més profitós emprar la quantitat recollida, i la seva resposta va ésser... galetes! Ens van explicar que les galetes tenen un gran valor nutricional i a més són el desdejuny perfecte per les famílies amb fills, que moltes vegades han d'enviar-los a escola sense provar mos. A més, la seva data de caducitat a mig i llarg termini les fa especialment eficients des d'un punt de vista logístic.

Amb aquest encàrrec ens van proporcionar les dades per posar-nos en contacte directament amb el proveïdor, ja que d'aquesta manera sortirien més econòmiques, en podríem comprar més, i el transport correria a càrrec del supermercat.

Ni més ni menys que 670 paquets de galetes van arribar al centre el dijous 12 de febrer, abarrotant les dependències de les nostres sofrides companyes de secretaria.

                                                    

Finalment, el divendres dia 13 va tindre lloc a la biblioteca de El Puig l'acte oficial de lliurament al que va assistir l'Alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, en representació de l'Ajuntament i com a reconeixement a tota la tasca feta. Per la seva part, la Mónica i el Pablo li van fer entrega representant a la gran quantitat de gent que hi va participar per poder aconseguir-ho, i van encoratjar els alumnes que seguiran al centre al curs vinent a tornar a repetir l'experiència i a consolidar el festival amb futures edicions. Tant l'Alcaldessa, com el nostre director Carles i Pablo, van destacar durant les seves intervencions la gravetat de la situació en què viuen molts veïns de Santa Coloma i la sensibilitat de la ciutadania per fer front a allò que no estan arribant a resoldre els poders públics. Posteriorment, tant la Núria Parlon com el Raúl Moreno, Tinent d'Alcalde de Benestar Social i Famílies de l'Ajuntament, es feien ressò de l'acte a través de les xarxes socials.

                                                   

I d'aquesta manera conclou un recorregut que ha esdevingut més llarg del que esperàvem, però que donem per bo si hem aconseguit traslladar la solidaritat de totes les persones que van involucrar-s'hi fins a les famílies que ho necessiten. GRÀCIES UN ALTRE COP A TOTS ELS QUE HO VAU FER POSSIBLE.