Sou a: Inici / Usuaris / Marcos Alcocer / Notícies / Curs_2014-15 / Visita de Núria Parlon a Administració i Finances

Visita de Núria Parlon a Administració i Finances

L'Alcaldessa comparteix amb els nostres estudiants la seva visió sobre l'estat de la política municipal i nacional

Com vam anunciar arran de la passada visita de Gent de Gramenet al nostre cicle, ens quedava pendent la de Núria Parlon dins del cicle de xerrades relacionadas amb l'administració local que s'han oferit a l'MP02, Gestió Jurídical i Empresarial. Com que els veritables protagonistes d'aquestes activitats sempre són els nostre estudiants, i com que és bo comptar amb diferents punts de vista, us deixem amb un parell de cròniques de l'esdeveniment escrites per ells mateixos. 

Agraïm des d'aquí la bona disposició mostrada per l'Alcaldessa i tot el seu equip a l'hora d'atendre la nostra invitació, i esperem poder tornar-ho a repetir en el futur.

 

El passat 8 d'abril, els alumnes de primer i segon curs d'Administració i Finances varen rebre la visita de la Nuria Parlon, Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, qui va explicar la base del model d'organització de l'Ajuntament i com s'estructuren les diferents àrees que ho conformen.

L'Alcaldessa va explicar la importància del Pla d'Acció Municipal (PAM), que recull els projectes i les iniciatives que l'equip de govern s'ha compromès a desenvolupar en aquesta legislatura, enriquit i complementat per l'aportació ciutadana. Algunes de les seves línies claus d'actuació són el manteniment dels espais públics, l'afavoriment de l'activitat econòmica a la ciutat, i les politíques de suport a les famílies a través de les diferents xarxes i dinàmiques associatives que es desenvolupen a Santa Coloma de Gramenet.

En aquesta mateixa línia, l'Alcaldessa va remarcar en diverses ocasions que en el context de crisi econòmica actual, l'Ajuntament no només ha d'actuar com un organisme de direcció i de gestió dels recursos de la ciutat, sinó que a més ha de complir amb una labor social en benefici d'aquells ciutadans que actualment es troben en una situació d'exclusió social. Com a exemple, va fer especial menció a la labor de la PAH que, en col·laboració amb els jutjats de la ciutat, ha permès paralitzar un gran nombre de desnonaments en l'últim any.

Una vegada conclosa la ponència, es va obrir un torn de preguntes on els estudiants van plantejar tot tipus de qüestions. Es van tractar temes de política local, com ara el reaprofitament dels espais públics de la ciutat, fent referència a l'antic espai CIRBE. En relació a això, l'Alcaldessa va fer constar que, malgrat que existeixen projectes relacionats amb el reordenament de l'espai local, actualment es troben aturats com a conseqüència del pla de racionalització que està portant a terme la Generalitat i que es tradueix, en concret, en una mancança de recursos econòmics per a la ciutat de Santa Coloma. A aquesta mateixa raó va al·ludir Parlon quan els alumnes li van preguntar entorn del proper tancament d'un grup a l'escola bressol de les Palmeres. Així mateix, una alumna li va transmetre la seva inquietud respecte als horaris de les biblioteques públiques municipals, en concret, respecte a la seva obertura en diumenge. A això l'Alcaldessa va contestar que des de l'Ajuntament s'ha plantejat aquesta qüestió en diverses ocasions, però la decisió final depèn dels treballadors de la Diputació. D'altra banda, i com a colofó, un alumne es va animar a preguntar-li quina era la seva opinió personal sobre l'aparició de nous partits (fent referència a Podem), i com veia ella la possibilitat de què els partits tradicionals passèsin a un segon pla.

La conferència, que va finalitzar després d'una hora i mitja de durada, va acabar amb els aplaudiments dels alumnes, els qui van agrair la proximitat de la Nuria Parlón, que va acudir a la nostra convocatòria i no va tenir cap problema en contestar obertament totes les preguntes plantejades.

Amb la visita de l'Alcaldessa, finalitza el cicle de xerrades que des de l'assignatura de Documentació Jurídica i Empresarial s'han organitzat per conèixer de la mà dels diferents representants polítics el funcionament de l'Administració Pública de la nostra ciutat.

Irene Pérez García, 2n curs d'Administració i Finances

 

Dimecres 8 d’abril ens va visitar a l’institut El Puig l’actual Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, militant de PSC. El motiu per el qual vam rebre la seva visita va ser a conseqüència de l’assignatura de Dret que tractem als cicles d’Administració i Finances.

La xerrada principalmente anava dirigida per nosaltres, els alumnes de segon curs, però va ser una idea molt interessant que els nostres professors integressin en aquest grup també als alumnes de primer perquè anessin agafant consciència dels temes que es tractaran al següent curs. Per tant, i ja que en aquesta assignatura parlem dels organismes públics, Núria Parlon va donar-nos  la seva visió des de el punt de vista d’una Alcaldessa.

La ponent va començar explicant les característiques més destacades de l'administració pública i del seu càrrec, com també les restriccions amb les que es troba. Ens va comentar la seva manera de decidir segons major o menor necessitat la contrucció, modificació, etc. de certs punts estratègics a la població de Santa Coloma.

Quan ella va finalitzar la seva explicació, es va obrir el torn de preguntes i alguns companys van sentir curiositat en conèixer l’opinió de l'Alcaldessa en temes tractacts anteriorment amb Jordi Pastor, militant de Gent de Gramenet. Algunes de les preguntes van ser: la possibilitat de remunicipalització de l’aigua, el tancament d'un curs de P3 al CEIP «Les Palmeres», o la seva opinió sobre el partit polític Podemos, entre d'altres.

En finalitzar la xerrada, va cridar la nostra atenció la seva actitud decidida. Tot i haver fet clarament una xerrada enfocada desde el punt de vista del seu partit, a la seva intervenció es va transmetre una sensació de confiança per portar a bon port el nostre municipi. La xerrada va ser força amena, no massa llarga i amb el públic molt participatiu.

Rocío Muñoz Flores i Yolanda Nogales Barbero, 2n curs d'Administració i Finances