Alumnes de 3r a Catalunya ràdio

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2023-11-09T00:08:30+02:00
ELS MATINS DEL PUIG A CATALUNYA RÀDIO
Durant la setmana del 23, els alumnes de 3r d’ESO del nostre institut van visitar les instal.lacions de l’emissora pública Catalunya Ràdio i van assistir de públic a diferents programes que es feien en directe al locutori principal d’aquesta ràdio.
Van acollir-los guies que després de fer una breu introducció de la història de l’emissora -per cert enguany compleix 40 anys de la seva creació- els van ensenyar les ‘entranyes’ de la radio, allò que fa funcionar la ràdio tal com és, és a dir, veraç, ràpida,contrastada entretinguda… Van anar pujant pels diferents pisos de l’edifici i van veure les sales de redacció de notícies, la sala d’assessorament lingüístic, diferents locutoris com el SELF, el de notícies i altres espais singulars explicant-los moltes coses interessants que no sabien.
En el locutori de notícies els nostres alumnes es van convertir en locutors de notícies per un moment i van llegir força bé les notícies d'actualitat. Aquí els veiem en aquestes fotografies que us adjuntem. 
66f49d29-2305-49d4-bc83-31d1593b220c.jpeg
Després d’aquesta experiència emocionant i amb la qual els nostres alumnes van sortir encantats, van a anar a l’estudi principal a fer de públic i presenciar en directe diferents seccions que configuren el programa de El matí de Catalunya Ràdio. Els alumnes, per exemple van presenciar una entrevista amb Olivia Mandle, l’activista mediambiental anomenada ‘"a Greta Thumberg catalana" que presentava el seu llibre Sí que es cosa tuya; o la secció Polèmiques, que l’estranaven en aquesta setmana, i que sobre un tema es donen punts a favor
i punts en contra. Vam comprovar que la improvisació i la professionalitat no estan renyides i tota la secció va anar molt bé. També cal destacar la tertúlia d'esports amb les disputes entre els contertulis.
40b1b53f-5d39-4e77-bacb-7cdd6ca4efeb.jpeg
I per últim, la secció d’humor en què uns periodistes imiten els polítics o famosos que han estat protagonitzant les notícies d’actualitat o no, fent una paròdia d’ells que els feia riure molt, però se l’havien d’aguantar perquè sortien en antena i no havien d’haver interferències de sorolls que podien malmetre el so que s’emetia i arribava als oients.
En sortir, sí que es produí l’esclat d’ emocions, sentiments, comentaris retinguts dels alumnes en aquesta part final de la visita, sens dubte, una de les que els va divertir i agradar més.
bd6e0962-1a02-4ef2-b160-70fd844368a8.jpeg
IMG_0057.jpg
IMG_0065.jpg