L’institut Puig Castellar preparant-se pel torneig de robòtica VEX-EDR de la UPC

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2023-06-13T12:12:44+02:00
Fundació Gauss i VEX😀 🧑‍🎓 🖱️ ⌨️ 💻 🏍️ 🏎️ ✈️

vex.JPG

Els alumnes de primer de Batxillerat, que estan cursant l’optativa de robòtica a l’institut, s’estan preparant per participar en el torneig de robòtica VEX-EDR, organitzada per l’associació de l’EEBE PUCRA.
L'objectiu principal de l’activitat és fer una petita introducció al món de la robòtica d’una manera lúdica i educativa pels nois i noies en el torneig regional VEX Barcelona, que se celebra al febrer a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE). Els estudiants estan construint un robot per superar el repte que s’ha plantejat per la competició d’enguany, ha d’aconseguir una puntuació més alta que l’aliança oposada, anotant discos als objectius i posseint rodets i llosetes del camp al final del partit. A la VEX Robotics Competition «Spin Up» s'hi juga en un camp quadrat de 12’x12’ i dues aliances , una vermella i una altra blava, composta per dos equips cadascuna. Els partits consisteixen en un període autònom de quinze segons, seguit d’un període controlat pel conductor d’un minut i quaranta-cinc segons.

gauss5.jpg

La VEX Robotics Competition és la competició de robòtica educativa d’àmbit internacional més important del món, ofereix als joves una oportunitat per desenvolupar habilitats de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM) a través de la pràctica i d'acostar-se de manera lúdica i educativa a la tecnologia i a l’enginyeria.
Per poder tirar endavant el projecte, cada dues setmanes ve un mentor de l’EEBE que condueix als alumnes en la construcció, programació i control amb comandament de radiocontrol del robot que estan construint. A més, compten amb el suport de la Fundació Gauss, formada per persones interessades a acompanyar i ajudar a joves amb talent d’entorns més desfavorits, que han vingut a conèixer el projecte i als alumnes que ho estan fent possible.

gauss2.jpg

gauss.jpg