First Lego League al Puig

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2023-06-13T12:13:44+02:00

L'alumna Elena Ll. de 3r d’ESO i el professor Marc G., tots dos membres de l’equip de robòtica Legends, van participar el passat 25 de març a la Final Nacional de la First Lego League, que va tenir lloc a Cartagena, després que, a principis de mes, haguessin guanyat i el premi al millor robot i també el primer premi del torneig regional de la Universitat d’Igualada, que dona accés a la final. 

1681752635759.jpg

La FLL és un torneig on participen més de 1.000 equips de tot el territori espanyol. I on els equips de nois i noies d’entre 10 i 16 anys desenvolupen tasques diverses. Les principals són: muntar i programar un robot, dissenyar un projecte d’innovació i treballar els valors. El projecte el defensen durant 30 minuts davant d’un jurat format per professors de la universitat entre altres. Cada any hi ha una temàtica o un eix central que vertebra el torneig i aquest any han estat les energies. 

1682435834014.jpg

L’equip Legends han dissenyat, muntat i programat un robot capaç d’obtenir la màxima puntuació en les diverses proves del taulell de joc, una fita que molt pocs equips aconsegueixen assolir. I què han plantejat com a projecte d'innovació? Doncs aquest any han desenvolupat un sistema de generació d’energia elèctrica mitjançant les cèl·lules Peltier; de manera que quan munten el seu sistema prop d’una font de calor comença a generar electricitat contínua de 12V que es pot fer servir per carregar un dispositiu electrònic com un mòbil, encendre un llum LED, un petit motor, una ràdio…

1678214216628.jpg

En aquests moments s'estan preparant per al torneig regional de la WRO (World Robot Olympiad), en el qual van aconseguir classificar-se per a la final nacional de l’any passat, que va tenir lloc a Jaén. En aquest torneig es potencia especialment la part de programació, així que han de crear un robot que faci unes proves determinades. 

1678214216589.jpg

Aquesta temporada l’Elena i la resta de l’equip han dedicat temps a moltes altres activitats i projectes com ara participar en una campanya solidària pels volts de Nadal per recollir diners i joguines noves per a famílies vulnerables. Van aconseguir 300 euros amb els quals van comprar joguines per fer una donació a l’associació ACR la Pau, que s'encarrega de distribuir-les. També van rebre una visita molt especial a la seva seu: el President de la Generalitat de Catalunya, el M. Hble. Sr. Pere Aragonès i l’alcaldable a la ciutat de Barcelona, el Sr. Ernest Maragall, de manera que van aprofitar per mostrar el seu treball.

1678214216788.jpg

Una altra experiència increïble aquesta temporada ha estat anar a Catalunya Ràdio a explicar tot el que fan i el que han après. Si voleu escoltar el programa on els van entrevistar, a continuació en teniu l’enllaç.

L'ofici d'educar (El suplement) - First Lego League, tecnologia amb valors per fer un món millor (ccma.cat)

Si voleu seguir l’equip i estar al cas del que fan els podeu trobar a Instagram: Legends_fll

1682435834324.jpg

Des de l’Institut Puig Castellar volem felicitar l’Elena per la feina feta i desitjar-li molts ànims i molta sort tant en les properes competicions com en els projectes que desenvoluparà.

1681232220655 (1) (1).jpg