25-N Dia per l'eliminació de la violència de l'home contra la dona

El passat 25 de novembre, els alumnes de 3r d'ESO no van voler passar per alt la jornada mundial per a l'eliminació de la violència contra les dones i van penjar una pancarta en defensa de les dones al balcó de l'institut.

A més a més, a la rampa d'entrada van posar al terra un cartell-catifa amb la següent llegenda: TREPITGEM TOTS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.
    
A hores d'ara, la violència contra la dona és el tipus de violència més greu i més generalitzat que es produeix al món. Ni el terrorisme ni les guerres (en les quals les dones són també objectiu de violència prioritari per violació, esclavatge i assassinat), superen el nombre d'assassinats, violacions, maltractes, vexacions i intimidacions que les dones pateixen en la vida quotidiana al carrer de forma inesperada, o a mans de la seva parella, a casa i en família.
    
Hem de tenir clar, tant nois com noies, tant homes com dones, que aquest no és un problema només de les dones, sinó tot el contrari: els nois, els homes, són els executors de tals crims i tals vexacions i intimidacions, i en conseqüència en som els responsables absoluts i sense excusa, i no hem de tolerar aquestes conductes ni per part nostra ni per part dels amics o companys.
    
Ens hem de comprometre tots a erradicar aquesta violència i a lluitar per la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits i situacions de la vida.Trobareu més informació a: