25-N Dia per l'eliminació de la violència de l'home contra la dona

per El Puig darrera modificació 2020-03-25T16:51:48+01:00

El passat 25 de novembre, els alumnes de 3r d'ESO no van voler passar per alt la jornada mundial per a l'eliminació de la violència contra les dones i van penjar una pancarta en defensa de les dones al balcó de l'institut.

A més a més, a la rampa d'entrada van posar al terra un cartell-catifa amb la següent llegenda: TREPITGEM TOTS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.
    
A hores d'ara, la violència contra la dona és el tipus de violència més greu i més generalitzat que es produeix al món. Ni el terrorisme ni les guerres (en les quals les dones són també objectiu de violència prioritari per violació, esclavatge i assassinat), superen el nombre d'assassinats, violacions, maltractes, vexacions i intimidacions que les dones pateixen en la vida quotidiana al carrer de forma inesperada, o a mans de la seva parella, a casa i en família.
    
Hem de tenir clar, tant nois com noies, tant homes com dones, que aquest no és un problema només de les dones, sinó tot el contrari: els nois, els homes, són els executors de tals crims i tals vexacions i intimidacions, i en conseqüència en som els responsables absoluts i sense excusa, i no hem de tolerar aquestes conductes ni per part nostra ni per part dels amics o companys.
    
Ens hem de comprometre tots a erradicar aquesta violència i a lluitar per la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits i situacions de la vida.



Trobareu més informació a: