Preinscripcions ESO

per Pau Español darrera modificació 2021-03-23T14:54:34+02:00
  • Quan? 17/03/2021 a 07:00 fins a 24/03/2021 a 23:55 (Europe/Madrid / UTC100)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

Consulta de l'oferta de places inicial


Podeu consultar l'oferta de places inicials aquí.

Presentació de la sol·licitud de la preinscripció

Del 17 al 24 de març de 2021: presentació de sol·licituds

És molt important respectar les dates de presentació, perquè totes les sol·licituds que es presentin fora d'aquest termini perdran qualsevol prioritat a l'hora d'obtenir la plaça. En la sol·licitud de preinscripció cal indicar si el centre escollit és un centre adscrit a l'escola de primària on s'han cursat els cursos anteriors. L'adscripció dels centres i els criteris de prioritat general serveixen per adjudicar una puntuació a cada sol·licitud i establir l'ordre d'accés a les places dels centres.

MOLT IMPORTANT! LA PREINSCRIPCIÓ ES FARÀ EN LÍNIA!

Ho fareu en aquest enllaç:

Preinscripció ESO

Excepcionalment podeu demanar cita prèvia perquè us ajudem a fer la preinscripció, trucant al 931890902 o bé enviant un mail a iespuigcastellar@xtec.cat i coordinarem una hora per a dur-la a terme.

L'horari d'atenció serà de dilluns a divendres de 10:00 a 13:00 h i les tardes del dijous, dilluns i dimarts de 16:00 a 20:00 h. Les hores d'atenció seran de quart d'hora en quart d'hora.

S'han de tenir preparats els documents acreditatius escanejats al dispositiu des del qual es farà la sol·licitud. Si veniu presencialment, porteu la documentació en un pen drive.

CONSULTEU ELS DOCUMENTS AQUÍ

Veieu com fer la preinscripció a la inforgrafia 

25 i 26 de març: presentació de la documentació

Aquests dies pots presentar la documentació acreditativa que justifica les prioritats de cada alumne o alumna.

19 d'abril de 2021: llista de sol·licituds amb puntuació provisional

Un cop acabat el període de presentació de sol·licituds, els centres educatius estudien cadascuna de les peticions que han rebut: n'analitzen les dades, els criteris de prioritat que les famílies demanen que es tinguin en compte, i també els documents justificatius. Tot seguit, publiquen la llista de sol·licituds amb els barems provisionals. En aquesta llista hi ha les sol·licituds ordenades alfabèticament amb la puntuació que ha rebut cada sol·licitud en aplicar-hi el barem.

Del 20 al 26 d'abril de 2021: presentació de reclamacions

Durant aquest període, si detectes alguna errada o anomalia en el barem assignat, pots presentar una reclamació.

30 d'abril de 2021: llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions

Un cop resoltes totes les reclamacions presentades, el centre publica la llista definitiva de sol·licituds amb la puntuació i el número de desempat corresponent.

5 de maig de 2021: sorteig per resoldre les sol·licituds de preinscripció empatades en punts

El nombre de places a cada centre educatiu és limitat. Si el nombre de peticions supera el d'alumnes que l'escola pot acollir, cal aplicar un sistema de desempat entre les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació. Per fer-ho, s'obté un número per sorteig a partir del qual s'ordenen totes les peticions empatades en punts, tenint en compte el número de desempat que s'ha assignat a cada sol·licitud. El sorteig tindrà lloc a les 11 hores, als serveis centrals del Departament d’Educació (Via Augusta, 202, Barcelona).

7 de maig de 2021: llista ordenada.

Després del sorteig, s'elabora la llista definitiva de sol·licituds per a l'assignació de places. Per fer aquesta llista, en primer lloc es té en compte l'alumnat amb necessitats educatives específiques; després, la resta d'alumnes, tenint en compte les puntuacions de cada sol·licitud, de més a menys.

Del 26 al 28 de maig de 2021: ampliació de peticions de preinscripció per a alumnes sense plaça assignada a cap centre

Si no s'ha obtingut cap plaça en els centres demanats i es tracta de sol·licituds per a P3, o en les quals s’ha marcat expressament que es vol una assignació d’ofici, durant aquest període es poden ampliar les peticions originals i demanar places en centres que en tinguin de disponibles, un cop fets ja els processos d’assignació.

Després d’aquesta ampliació de la sol·licitud, es fa l’últim procés d’assignació tenint en compte aquestes peticions ampliades.

4 de juny de 2021: oferta final de places escolars

Publicació del nombre de places escolars per centre i curs.

7 de juny de 2021: llista d'alumnes admesos i llista d'espera

Finalment, es publica la llista d'alumnes admesos al centre i també la llista d'espera.

Formalitza la matriculació

Del 14 al 18 de juny: matriculació dels alumnes de 1r d'ESO

Un cop s'ha publicat la llista final d'alumnes admesos en cada centre, comença el període de matriculació dels preinscrits amb plaça assignada. La matriculació es farà de manera virtual.

Del 28 de juny al 2 de juliol: matriculació dels alumnes de 2n a 4t d'ESO

Un cop s'ha publicat la llista final d'alumnes admesos en cada centre, comença el període de matriculació dels preinscrits amb plaça assignada. La matriculació es farà de manera virtual.