CADA LLENGUA ÉS UN TRESOR

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2022-06-13T16:17:29+02:00
MOLTES FELICITATS A TOTS ELS PARTICIPANTS! ##🏆😜 🎓✍📚🏛️🇺🇳

PUIG CASTELLAR 2.JPG

Com ja va sent una bonica tradició, aquest curs el Puig ha tornat a participar en el Certamen literari escolar en llengües d'origen, que cada any organitzen els Amics de la UNESCO de Barcelona.

En aquesta darrera edició, que ja era la XVIIIa, 32 alumnes de l'institut hi han presentat uns treballs magnífics en 11 llengües d’origen diferents: àrab (7 treballs), armeni (1 treball), bengalí, (2 treballs), català (7 treballs), espanyol (6 treballs), italià (1 treball), panjabi (1 treballs), polonès (1 treball), portuguès (1 treball), urdú (1 treball) i xinès (1 treball).

A tots els concursants, volem donar-vos l'enhorabona i encoratjar-vos a continuar escrivint! A tots i totes, moltes felicitats i moltes gràcies per la vostra participació!! 

I a més a més, ens fa molta il·lusió comunicar-vos que, d’entre els més de 400 treballs que es van presentar a l'edició d'enguany, 4 dels textos premiats són d'alumnes del Puig! L’acte de lliurament de premis es va celebrar a la seu dels Amics de la UNESCO Barcelona, el passat dilluns 30 de maig. Els treballs L'orfenat de Guangxi, de la LIYI ZHOU (4t D), i La meva companya, del SIFO KERKOUDI (3r C), van ser premiats amb el 2n i 3r premis d'Educació Secundària en llengua no comunitària, respectivament. I encara més: l'ELENA MARTÍN (201) i la NOUR BELHADJ (201) van obtenir els 1rs premis de la categoria de Batxillerat en llengua comunitària i llengua no comunitària, amb dos poemes increïbles: Persecució anguniosa i Vermell, color de la llibertat.

Liyi, Sifo, Elena i Nour, moltes, moltíssimes felicitats! És un orgull tenir-vos com a ambaixadors lingüístics!!

Per això volem compartir amb tothom aquests textos tan impactants, i us convidem a llegir-los i a gaudir-ne! El lema que es proposava per a aquesta edició era Violència Zero. I és evident que posar paraules a històries i a sentiments tan crus i tan delicats no és gens fàcil. Així, ha estat meravellós poder comprovar de quina manera es pot combatre la violència amb les paraules i amb mirades tan i tan diverses, i tan i tan sinceres.

Vermell, color de la llibertat.

La meva companya

L' orfenat de Guangxi

Persecució anguniosa

UN COP MÉS, MOLTES FELICITATS A TOTS ELS PARTICIPANTS!

MOLTES GRÀCIES PER REGALAR-NOS LES VOSTRES HISTÒRIES I LA VOSTRA LLENGUA!