LECXIT I PASSAPORT LECTOR: LLEGIR ENS AGRADA!

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2022-06-28T12:50:15+02:00
Aquest curs, el Puig s'ha llançat de ple al gust per la lectura! 🌻🌻📚​📔​🖊️​
guanyem-lector.jpeg

LECXIT

Durant tot el curs, 8 alumnes de 4t d'ESO han participat en el programa LECXIT com a voluntaris per fer de dinamitzadors de l'hàbit de la lectura amb nens i nenes de 4t de Primària de l'Escola Joan de Sagarra. 
Cada dilluns, des del mes de novembre fins al mes de maig, l'Alejandra, la Laura i la Núria de 4t A, la Fernanda i l'Alejandro de 4t C, i la Paula i la Katia de 4t E s'han trobat a la Biblioteca de Can Peixauet amb els petits lectors del Sagarra i els han acompanyat en un viatge increïble pel món dels contes i les històries que tant agraden als més petits. De totes les experiències compartides aquests mesos, els alumnes n'han volgut parlar-ne en els seus projectes de recerca, uns treballs esplèndids!
A AQUESTS 8 FABULOSOS MENTORS DEL PUIG, MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ENTREGA I LA VOSTRA DEDICACIÓ! EL VOSTRE TEMPS I EL VOSTRE AMOR PELS LLIBRES HAN ESTAT UN AUTÈNTIC TRESOR!!
LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través de la millora de la comprensió lectora. La Fundació Bofill en promou la difusió i el dinamitza des de fa anys arreu de Catalunya. A la nostra ciutat, aquest projecte s'inclou dins el Pla Educatiu d'Entorn.
lecxit.jpeg

PASSAPORTS LECTORS

Aquest curs, 60 alumnes de 1r i 2n d'ESO del nostre institut s'han engrescat a participar en el projecte PASSAPORT LECTOR, dins del Curs lector i esportiu del Pla Educatiu d'Entorn de Santa Coloma. 
El passat mes de desembre es van entregar uns passaports lectors a tots els alumnes participants i se'ls va proposar un repte: n'havien d'omplir les pàgines amb fitxes de llibres llegits. I és així com els nostres lectors i lectores van començar a viatjar!
Dins del mateix projecte, al febrer vam poder gaudir d'una visita a la biblioteca del Singuerlín i l'activitat DeBAT a BAT i, ara que tot just comencem les vacances, molts dels nostres viatgers ja han acabat de llegir els 6 llibres i han pogut emplenar el seu passaport. Per haver assolit el repte, han rebut com a obsequi una entrada per a 2 persones a les instal·lacions esportives de Can Zam!
BON ESTIU, BONES LECTURES!
Per agrair tota la tasca feta durant el curs, el passat 30 de maig es va celebrar la Festa de la Lectura a la Biblioteca de Fondo, una trobada festiva a l'entorn de la lectura dinamitzada per la contacontes Mon Mas. Lectors i mentors es van retrobar en un acte d'entrega de diplomes i els més petits van rebre un kit lector per a l'estiu. Aquesta sí que és una molt bona manera de començar les vacances!
A TOTS ELS LECTORS I LECTORES, A TOTS ELS MENTORS I MENTORES, MOLT BON ESTIU I MOLT BONES LECTURES!
Un mestre, un llapis i un llibre poden canviar el món (Malala Yousafsai)