40è aniversari de l'Institut Puig Castellar

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-12-21T13:03:39+01:00
Resum de l'acte central del 40è aniversari de l'institut a càrrec de la professora Agustina Rico

40è aniversari

 

El 12 de desembre de 2008 va ser un gran dia per a tots nosaltres. Ens vàrem reunir persones de diferents generacions per celebrar un aniversari: els quaranta anys del nostre Institut. Hi va haver estudiants de primera hora, com la Ma. Dolors Bordas Reig, la primera alumna matriculada, i nois i noies dels més petits, de primer d’ESO. Enmig, quaranta promocions que han donat a la societat milers de professionals i treballadors de les diferents branques de l’activitat humana, alguns dels quals retornats al Centre com a professors o com a membres de l’AMPA.


Volem dir a tots aquells que no van poder assistir a l’acte per causes professionals, de salut, de llunyania o per qualsevol altre motiu, que els vam sentir presents i que estem segur que els seu pensament ens hi va acompanyar. També volem agrair molt especialment la presència dels qui van venir de lluny; a la sala hi havia persones vingudes expressament d’Andalusia, de França, de Mallorca i de diferents punts de Catalunya. De la mateixa manera, vam voler tenir un record ben especial per a tots aquells membres de la nostra extensíssima comunitat educativa que ens han deixat ; els portem al cor i volem que les seves famílies rebin la nostra estimació i suport. No totes les morts  ens són conegudes i també és possible que la memòria ens jugui una mala passada; per tant, demanem disculpes si algú troba a faltar algun nom concret. En els noms que ara esmentarem hi va l’afecte per a tots els qui han traspassat i per a les seves famílies:

Professors i ex professors
Àngel Anglada
Ferran Salmurri
Raúl Ruiz
Ramon Varela 
Antonio Segarra
Luisa Vives
Anna Córdoba
Maria Pau

Alumnes i exalumnes
Juan del Moral
Mónica Cuadrado

Agustín Santafé
Germans Marta i Antonio Riofrío
Joaquín Talavera
Sonia Muñoz

Personal  no docente
Conserges Sr. Monge i Sr. Rubio
Antonia i Eugenia

Membres de l’AMPA (en representació de tots els pares i mares difunts)
Antonio Calvo
Dolores Hervás

La nostra història va sent llarga i va unida a la història recent de la ciutat. Quan va ser inaugurat, el 1968, el Puig Castellar era l’únic centre d’ensenyament mitjà públic de la ciutat. Hi confluïen  nois i noies de tota la població i dels barris limítrofs amb Santa Coloma de les veïnes Badalona, Barcelona i Sant Adrià. Fins de Montcada i Sant Fost de Campcentelles arribaven alumnes al Puig ja que no a totes les poblacions s’impartia el Preuniversitari, després anomenat COU. Una diversitat no tan visible com la d’ara però diversitat a fi de comptes es reunia ja llavors a les nostres aules. Hem viscut plegats pàgines de la història del país –final del franquisme, adveniment de la democràcia, l’autonomia de Catalunya, canvis de governs, lleis renovadores, immigració estrangera- i diferents canvis de plans d’estudis. Moments d’eufòria col·lectiva com la proclamació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics i mals tràngols com l’intent de cop d’estat de Tejero. Com a totes les famílies, hem viscut penes i alegries, i ens ha alegrat molt de retrobar-nos i haver servit d’excusa perquè molts vells companys i amics us retrobéssiu.

Junts hem celebrat 40 anys de vida, hem recordat el passat i hem fet una aposta optimista pel futur.

Gràcies per haver vingut, gràcies per estimar el Puig i gràcies per demostrar- ho.

Agustina Rico
Santa Coloma, 19 de desembre de 2008.