Preinscripcions Batxillerat

per Pau Español darrera modificació 2021-03-10T10:04:41+01:00
  • Quan? 11/05/2021 a 08:00 fins a 17/05/2021 a 21:00 (Europe/Madrid / UTC200)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

Abans de la preinscripció

  • Entre febrer i març de 2021: jornades de portes obertes i xerrades informatives als centres
  • 7 de maig de 2021: oferta inicial de places escolars

Presentació de la sol·licitud de la preinscripció

De l'11 al 17 de maig de 2021: presentació de sol·licituds

La presentació de sol·licituds de preinscripció als centres de doble titulació és del 3 al 7 de maig. És molt important respectar les dates de presentació, perquè totes les sol·licituds que es presentin fora d'aquest termini perdran qualsevol prioritat a l'hora d'obtenir la plaça.

En la sol·licitud de preinscripció cal indicar si el centre escollit és un centre adscrit a l'escola de primària o secundària on s'han cursat els cursos anteriors. L'adscripció dels centres i els criteris de prioritat general serveixen per adjudicar una puntuació a cada sol·licitud i establir l'ordre d'accés a les places dels centres.

MOLT IMPORTANT! LA PREINSCRIPCIÓ ES FARÀ EN LÍNIA!

Ho fareu en aquest enllaç:

Preinscripció Batxillerat

S'han de tenir preparats els documents acreditatius escanejats al dispositiu des del qual es farà la sol·licitud.

18 de maig de 2021: presentació de documentació

Fins aquest dia es pot presentar la documentació acreditativa que no s'hagi pogut adjuntar durant el període de presentació de sol·licituds.

8 de juny de 2021: llista de sol·licituds amb la puntuació provisional

Un cop acabat el període de presentació de sol·licituds, els centres educatius estudien cadascuna de les peticions que han rebut: n'analitzen les dades, els criteris de prioritat que es demana que es tinguin en compte i els documents justificatius, i publiquen la llista de sol·licituds amb els barems provisionals. En aquesta llista hi ha les sol·licituds ordenades alfabèticament amb la puntuació que ha rebut cada sol·licitud en aplicar-hi el barem.

Del 9 al 15 de juny de 2021: presentació de reclamacions

Període en què es recullen les reclamacions que les famílies puguin presentar, si és que es detecta alguna errada o anomalia en el barem assignat.

18 de juny de 2021: llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions

Un cop resoltes totes les reclamacions presentades, el centre publica la llista de sol·licituds amb la puntuació corresponent i el seu número de desempat.

18 de juny de 2021: sorteig per resoldre les sol·licituds de preinscripció empatades en punts

El nombre de places de batxillerat a cada centre educatiu és limitat. Si el nombre de peticions supera el d'alumnes que l'institut pot acollir, cal aplicar un sistema de desempat entre les sol·licituds amb la mateixa puntuació. Per fer-ho, s'obté un número per sorteig a partir del qual s'ordenen totes les peticions empatades en punts, tenint en compte el número de desempat que s'ha assignat a cada sol·licitud. El sorteig tindrà lloc a les 11 hores, als serveis centrals del Departament d'Educació (Via Augusta, 202, Barcelona).

23 de juny de 2021: llista ordenada

Després del sorteig, s'elabora la llista ordenada de sol·licituds per a l'assignació de places, que es fa considerant en primer lloc l'alumnat amb necessitats educatives específiques, i després, la resta d'alumnes, tenint en compte les puntuacions de cada sol·licitud, de més a menys.

7 de juliol de 2021: oferta final de places escolars

Publicació del nombre de places educatives per centre i curs.

9 de juliol de 2021: llista d'alumnes admesos i llista d'espera

Finalment, publicació de la llista d'alumnes admesos al centre i de la llista d'espera. La llista d'espera d'un centre té una validesa temporal, normalment fins al mes de setembre, i serveix per si hi ha alguna plaça que queda vacant abans de l'inici del curs escolar.

Formalitza la matriculació

Del 12 al 16 de juliol de 2021: matriculació ordinària

Un cop s'ha publicat la llista final d'alumnes admesos en cada centre, comença el període de matriculació dels preinscrits amb plaça assignada.

Del 7 al 10 de setembre de 2021: matriculació extraordinària

Període per als alumnes pendents de l'avaluació de setembre.