Intercanvi a Romania

per Roger Borrell darrera modificació 2020-03-25T19:28:13+02:00

La vida al poble de Horezeu es molt diferent a la que tenim aquí, ja que els sous son molt més baixos que aquí a Santa Coloma de Gramenet, un altre cosa que m'ha cridat l'atenció es que allà ens han tractat molt bé. Tenen una gran hospitalitat amb les persones que venen de fora del país a casa, una amabilitat que la veritat es que aquí a Espanya no es té.

 

 

Un altre cosa que m' ha cridat l'atenció es que les persones que hi han allà son super obertes, es preocupen per tu si et passa alguna cosa si estas bé, t'ajuden a tot, estan al teu costat fan que la teva estància allà sigui molt agradable.

 

Allà la gran majoria de gent es cristiano-ortodoxa però fan que si tu no ets creient et comprenguin i que respectin les coses que a tu t'agraden. Estan tot el dia a sobre teu i et pregunten si t'agraden les coses que ells fan. Et fan tastar les coses típiques d'allà et donen de tot, unes famílies parlo des de el meu punt de vista: impressionants.

 

Unes de les costums que mes amb va cridar l'atenció es que allà la gran part de la població es dedica a cultivar el camp i a criar animals ( porcs,gallines,vaques ... ). La gent te la costum d'anar després de les classes al pub a prendre alguna cosa i fumar dins el bar que aquí no es tanta tradició.

 

També m' agradaria comentar que la economia de allà es molt més baixa a la que tenim aquí a Barcelona ja que el sou de un professor ronda a uns 300€ normalment, tot allà es molt mes econòmic que aquí.

Escrit: Kevin Casals 1er SMXC

Video: Manu Lopez 1er SMXA