Taller Europass

per Rubén Arroyo darrera modificació 2020-03-25T19:30:24+02:00

Dimecres passat ha tingut lloc el Taller Europass a l'Institut Les Vinyes, membre del Consorci de Santa Coloma.
El taller està obert a tots / es els / les estudiants que vulguin millorar el seu Currículum Vitae i Carta de Motivació a través de la plataforma Europass. El curs ha estat organitzat per les Vinyes, que han convidat també a treballadors / es i voluntaris / es de Mundus per a la realització del workshop.

Tot seguit deixem uns consells per recordar-vos com redactar un bon Currículum i Carta de Motivació, ja que són els primers passos per participar al programa.

Com fer un bon CV i Carta de Motivació?
Quan aplics a un projecte Erasmus, hauràs d'enviar el teu Currículum Vitae i la teva Carta de Motivació. Tots dos documents hauran d'estar redactats en anglès.
Et recomanem utilitzar el web d'Europass que disposa de plantilles en línia tant per al CV com per a la motivation letter en diferents idiomes. Aquests documents seran la teva carta de presentació per a l'empresa així que no t'oblidis d'escriure pensant en qui va a seleccionar-: Què els agradaria saber de tu?

Currículum Vitae
El primer és ser conscient que no estàs sol·licitant un lloc de treball. Està bé que incloguis la teva formació acadèmica i la teva experiència laboral però fes èmfasi especialment en totes aquelles activitats que hagis realitzat similars a un voluntariat o relacionades amb les teves aficions i habilitats.
A més, si has participat amb anterioritat en altres activitats de mobilitat internacional Intercanvis, cursos a l'estranger, Erasmus, etc.- no t'oblidis d'incloure'ls en el teu CV.
Finalment, recorda incloure les teves dades correctament i actualitzats: adreça completa, correu electrònic, número de telèfon, compte de Skype, data de naixement, etc.

Carta de Motivació
Tota carta de motivació ha d'incloure, dividides en paràgrafs o diapositives, les respostes a les següents preguntes:
1. Qui ets?
2. Per què vols participar?
3. Què creus que pots aportar, personal i professionalment, al projecte?
4. Què creus que el projecte et pot aportar a tu, personal i professionalment?
Inclou les dades de contacte, especifica quin és el teu centre educatiu i digues adéu amb una de les tantes fórmules formals possibles en anglès.