Capítols de Macondo (Podcast)

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2022-04-30T17:24:02+02:00

macondo2n(1).png

Mary Shelley, l'escriptora de Frankenstein

Mary Wollstonecraft Shelley (30 d'agost de 1797-1 de febrer de 1851), nascuda Mary Godwin, fou una escriptora anglesa. La seva obra més coneguda és Frankenstein, o el modern Prometeu (1818), una de les obres més representatives del romanticisme, , que es considera una primerenc exemple de ciència-ficció. També va editar i promoure les obres del seu marit, el Poeta romàntic i filòsof Percy Bysshe Shelley. El seu pare era el filòsof polític William Godwin i la seva mare era la filòsofa i activista feminista Mary Wollstonecraft.

*Informació estreta de la wikipedia.

Lope de Vega, Federico García Lorca, Víctor Català, Joana Marcos, Mary Shelley... Coneixes les seves obre però, i les seves vides?
*Informació estreta de la wikipedia.

PODCAST IVOOX

PODCAST DESCARREGA DIRECTA

Segona entrega: Federico García Lorca
Federico García Lorca (Fuente Vaqueros, Granada, 5 de juny de 1898 – entre Víznar i Alfacar, Granada, 18 d'agost de 1936) va ser un poeta, dramaturg i prosista andalús, també conegut per la seva destresa en moltes altres arts. Adscrit a l'anomenada generació del 27, és el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle xx. Com a dramaturg, se'l considera un dels cims del teatre espanyol del segle xx, juntament amb Valle-Inclán i Buero Vallejo.
Tercera Entrega: Lewis Carroll
Lewis Carroll és el pseudònim amb què és conegut en la història de la literatura Charles Lutwidge Dodgson (Daresbury, Cheshire, 27 de gener de 1832 - Guildford, Surrey, 14 de gener de 1898),[1] sacerdot anglicà, lògic, matemàtic, fotògraf i escriptor anglès, conegut sobretot per la seua obra Alícia en terra de meravelles.
Cuarta Entrega: Caterina Albert i Paradís, ho va deixar tot per seguir escrivint (fins i tot el nom)
La coneixes? Potser pel seu nom real no, però que tal Victor Català? Ara sí. Parlem d'una dona que va canviar el seu nom per seguir escrivint, ho va deixar tot per fer allò que més li agradava: escriure.
Cinquena Entrega: Franz Kafka, un home amb més penúries que pàgines té el seu llibre.
Franz Kafka va crear situacions extranyes, tenia més penes que anys. Ni mosques ni mosquits, coneixes la vida d'en Franz Kafka? Clar que no, sempre es coneix l'obra i no a l'autor. Ja està bé! Ara ho arreglarem, dona al play.
Sixena Entrega: Joanne K. Rowling, l'escriptora de Harry Potter.
Un tren va donar la idea, la resta ja és història. La Joanne va escriure, encara que fos dins una cafeteria. Vols saber més? Doncs clar que sí, benvinguts a Macondo.
Vuitena Entrega: Joan Fuster.
Fou un escriptor valencià en llengua catalana. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seua obra principal, l'assaig històric Nosaltres, els valencians, el seu llibre més influent, la seua tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi la lingüística, la història i la filosofia i el turisme. És considerat com un dels assagistes en català més importants del segle xx.
*Informació estreta de la vikipedia