La mà

per elpuig — darrera modificació 2020-03-25T17:00:50+02:00
Obra de teatre de Germán Madrid (ex alumne del Puig), representada sota la direcció d'Antonia Castillo (ex alumna del Puig) per la companyia Carro de Baco de Santa Coloma de Gramenet

La mà

Obra de teatre representada per la companyia Carro de Baco a la sala de la Biblioteca de Catalunya de Barcelona, des del 6 de desembre fins al 25 de gener de 2008.

Fitxa tècnica

  • Autor: Germán Madrid. Direcció: Antonia Castillo. Intèrprets: Germán Madrid (Home del barnús vermell), Vicenç Miralles (Home del barnús verd). Veu en off: Marina Conde. Disseny de llums: Javier Muñoz. Audiovisual: Germán Madrid. Vestuari: Antonia Castillo. Espai escènic: Carro de Baco. Construcció d'escenografia: Detres escenografies. Maquillatge: Dori Castillo. Fotografia: Juanjo Martín. Assessorament lingüístic: Agustina Rico.
  • Carro de Baco: La Companyia Carro de Baco neix l'any 1998 a Santa Coloma de Gramenet amb el propòsit de trenar teatre de l'emoció.

Sipnosi

  • Un individu, mentre es dutxa tranquil·lament a casa seva, descobreix primer la presència d'un desconegut que s'afaita també tranquil·lament, i després, el motiu d'aquesta estranya visita. El desconegut ve a reclamar-li una cosa que considera seva. Cobert amb un barnús verd l'home intentarà fer front a aquesta reclamació del visitant del barnús vermell.

Crítiques

  • "...inquietant, desconcertant, seductora..." (The Washington Post)
  • "...vehicle meravellós..." (The Dallas Morning News)
  • "...senzillament enginyosa..." (DC Theatre Scene)
  • "El que està a punt de passar en aquest bany tant pot acabar convertint-se en una broma de mal gust plena d'humor negre com en un aterridor misteri ple de tensió dramàtica. El que no deixa de ser també un bon misteri és per què una companyia nascuda a Santa Coloma, que ara fa deu anys que es passa la vida fent gires internacionals i que ha rebut elogis de diaris com The Washington Post, resulta encara gairebé una gran desconeguda als escenaris barcelonins" ("Què fem, La Vanguardia, 12 de desembre de 2008).

Recomanació

  • Obra de teatre molt recomanable per l'originalitat del seu punt de partida, la subtil denùncia social i la seva força dramática.