Els nostres alumnes ens escriuen

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-03-25T17:00:54+02:00
Recull de cartes, notícies, records i altres impressions d'antics alumnes

Cartes

Aquí teniu diferents escrits amb records, peticions per trobar amics i impressions d'alumnes, professors i altres amics del Puig:

 • Jesús Vilar Martín, el 5 de febrer de 2017, ens ha escrit el següent:

Benvolguts/des,
fent voltes per internet he anat a parar per casualitat a una pàgina amb escrits dels antics alumnes del Puig (que a la meva època per a tothom era "l'insti"). Vaig ser alumne des del 1977 al 1981 (BUP i COU). Una època complicada políticament i socialment. Recordo el segrest de Jiménez-Losantos ("professor" a l'institut.....), el Lluís Hernández de professor de religió justa abans de ser alcalde, els primers carnestoltes, el viatge a Itàlia l'any 1980... mil records en una època que el Puig era un espai de trobada dels joves tant de Santa Coloma com de les rodalies (la Trinitat, Verdum, Baró de Viver...) i no només dels que estudiàvem, sinó de tot el jovent que hi trobada un punt de referència.
Amb el anys vaig fer magisteri, pedagogia i després em vaig doctorar. Vaig treballar com educador social en centres de protecció i de justícia juvenil i des de fa uns anys sóc professor titular a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la URL, així com professor col·laborador en el grau d'educació social de la UOC (des d'on escric aquest correu). Per la meva activitat professional, segueixo en contacte amb el món socioeducatiu des de l'assessorament a professionals, la col·laboració amb entitats especialitzades i també des de la recerca que fem a la facultat.

Bé, no sé si llegireu aquest correu.....

Cordialment,

Jesús Vilar

 • Manuel Garrido, el 10 de gener de 2013, ens ha escrit el següent:

Soy antiguo alumno,  podrian facilitarme listado de alumnos de la clase 3º  de bachiller aula H, del curso 73/74.

Així que tots els companys de Manuel interessats li poden escriure a la següent adreça: manologarri57@gmail.com

 • Jaume Muray, el 4 de juny de 2012, ens ha escrit el següent:

Amics,
Son Jaume Muray, antic alumne del Centre: Promoció 76/77 ó 75/76, va ser el primer any d'implantació del COU
He vist que s'han publicat fotos antigues, m'agradaria posar-me en contacte amb la Mercè Peinador, que ha publicat una resenya de la promoció, m'he reconegut a la foto del "examen", recordo totes les excursions a Vidrà i tinc fotos per compartir
Vaig fer la Llicenciatura en Ciències Econòmiques i Empresarials, i en l'actualitat sóc Cap d'Estudis d'un Centre a Badalona
No hi ha dia que no recordi el "batxillerat nocturn" (5è, 6è i COU).
Una abraçada
Jaume Muray

 • Pilar Lucea, el 15 de maig de 2012, ens ha escrit el següent:

Casualmente me he encontrado con la web del instituto y me ha venido una nube de recuerdos, hace muchos años desde que estudié allí y muchos desde que me fui de Santa Coloma, pero ahora que he visto que celebrasteis el aniversario me ha invadido una corriente de simpatía, que me ha hecho escribiros,  aunque no quede nadie al que yo recuerde, ni nadie que a mí me recuerde. Un saludo. Pilar

Aquesta és la pàgina de Pilar Lucea:

http://cuentosypoesiasdepilarlucea.blogspot.com/

 • Isabel Gómez Paños, el 12 d'abril de 2010, ens ha escrit el següent:

Hola a todos. Me llamo Isabel Gómez Paños y he sido alumna del Puig hace mucho, mucho tiempo. Empecé en septiembre del año 1976 con 14 añitos y en nocturno. Recuerdo lo asustada que estaba porque ninguno de mis compañeros de cole estaría allí; todos hacían diurno. Os aseguro que me he emocionado al ver todos los comentarios de antiguos alumnos. Fue una época de mi vida feliz y tengo recuerdos estupendos. Muchas veces les he hablado a mis hijos adolescentes de mi etapa en el instituto, de los amigos y sobre todo de los "profes". De Sixto, Esteban, Santi, Esmeralda, y muchos otros magníficos profesores y profesoras. También recuerdo al "fantástico" Jiménez Losantos, todo un personaje, con el que comulgo muy poco, pero que no fue mal profesor de literatura.Tengo contacto con algunos de mis compañeros pero hay uno muy especial que no consigo encontrar y me gustaría que si alguien sabe algo de él me lo comunique. Se llama Ángel Arjona. Estudió Bellas Artes y era escultor y profesor de IES. Os dejo mi e-mail por si me podéis ayudar a encontrarle: isabel_run@hotmail.com. Soy maestra del Ceip Sagrada Família, muy cerquita del insti. Un saludo y gracias por todo.

 • Carmen Díaz Pérez, el 28 de maig de 2009, ens ha escrit el següent:

  Em dic Carmen Díaz. Els meus pares, igual que la majoria dels pares dels nens que vivien a Santa Coloma a l’any 1968, eren emigrants. Van venir de Galícia 4 anys enrera amb les butxaques buides, fugint no de la misèria però sí de la pobresa i van canviar muntanyes per fàbriques,  masies per pisos de 40 metres quadrats, els camps de conreus per la construcció o les fàbriques amb jornades laborals de 12 hores dissabtes inclosos, i sovint diumenges també. Treballar i estalviar. Santa Coloma s’omplia per les nits dels treballadors que tornaven de la feina en autobusos i troleibusos plens a vesar i es buidava cada matí deixant només les dones enfeinades a buscar menjar i roba per la família fent la mínima despesa i de nens a escoles i carrers. Als parcs, no. No hi havia parcs.

  Quan qüestionem el dret dels sud-americans, magrebins, subsaharians, xinesos o paquistanesos a una vida millor al país que nomenem “nostre” hauríem de tornar a recordar que fa 40 anys eren gallecs, andalusos, ... els que venien a Barcelona a la recerca d’un futur digne que la seva pròpia terra els hi negava.

  Per als fills d’aquells emigrants es va construir el Puig Castellar. A les afores de Santa Coloma. Al centre no havia ni un  forat en mig de munts de blocs de pisos arrenglerats als costats de carrers estrets aprofitant l’espai per encabir el màxim nombre de treballadors en el mínim espai.

  Jo vaig fer primer de batxillerat elemental el curs que es va inaugurar l’institut. Al voltant hi havia horts, conreus, terres, un mas,… Van asfaltar un carrer per accedir al Centre. Vam començar un parell de mesos tard perquè no el van acabar a temps. Tenia 10 anys i venia des de l’altra punta de la ciutat, des del barri de Santa Rosa, a tocar de Badalona. Com tots els altres alumnes anava i tornava tota sola. Amb 12 anys eres ja responsable de la teva vida en aquells anys de lluita. I  lluitar és el que havia de fer el professorat del centre. Encara que eren altres temps, temps de respecte als adults i a l’autoritat, també eren temps de criatures desubicades, arrencades del seu entorn habitualment rural i empresonades en una ciutat on res convidava a gaudir, on no havia on jugar, on socialitzar-se, on compartir, on desenvolupar la creativitat, on ser feliç. I dins molts de nosaltres va germinar un odi que aflorava com i on podia. Recordo que a l’Institut havia unes escales laterals que tenien a la paret exterior una munió de vidres. En una ocasió un grup d'"alumnes" es va dedicar a trencar-los tots des del pati. Érem una colla terrible. Recordo al director, un senyor petit, baixet i prim, amb bigoti, absolutament desesperat amb nosaltres. Oposava molt bones intencions contra les nostres molt desenvolupades frustracions…

  No puc oblidar la “canastilla” que vam fer amb la mestra de “Labores del hogar”... Jo pensava que si havia de fer tot això per tenir un fill potser m'ho pensaria... I les taules de “gimnasia sueca” a mig camí de l’entrenament militar. La Formación del Espíritu Nacional… quants cops em va fer repetir l’escut d’España la professora! Y a mà! Començaven les “Matemáticas modernas”, conjunts y tota la gresca… no enteníem res. Però també estava l’anglès... els que vam triar anglès anàvem a classes mixtes perquè érem pocs. Oh, vam ser l’enveja dels “de francès” que anaven a classes separades per sexe. Eren els temps dels primers i tímids canvis. Només recordo el nom d’una companya, la Sara Egido… m’encantaria retrobar-la, em faria molt feliç.

  Només vaig estar primer i segon de batxillerat elemental. Després vaig marxar a l’Infanta Isabel d’Aragó perquè la família es va traslladar… Ufff, què pijas em van semblar les companyes!… A l’Infanta les alumnes parlaven català, eres de famílies catalanes o d’emigrants ja integrats i les companyes anaven ben vestides i s’hi esforçaven per tenir bones notes… Els professors ensenyaven, no calia fer més. Ni menys. En canvi,  al Puig Castellar ja EDUCAVEN. Per força. Per això la meva memòria és per a ells, perquè s’havien de deixar la salut, les hores, la paciència... amb nosaltres.

  No recordo els seus noms. Ja fa 40 anys que van fer el que van poder per mi.  El que sí recordo era el bon tracte. Ni un càstic físic, ni una paraula inapropiada, ni un menyspreu.

  Els que ara sou professors... trobeu que han canviat gaire les coses per a alguns tret dels colors de les pells, els sons de les llengües, les grafies dels noms?

  GRÀCIES. Als mestres de fa 40 anys. Als d’ara.
  Carmen Díaz Pérez
  Barcelona
 • Emilio Sampedro Iturbe, el 12 de maig de 2009, ens ha escrit el següent:

Hola amigos: Soy exalumno y...   ¡¡¡acabo de descubrir vuestra (nuestra) web!!! Busco contactar con mis compañeras MONTSERRAT GRAÑANA MIRET y su hermana menor NÚRIA, de los años 1971-1972 (y 72 y 73 respecticamente).   ¿Podéis ayudarme? Otros compañeros comunes fueron Andrés Rueda, Miguel Montero, PEDRO PAREDES, LUIS CASADO, LLADO BOGIERO, RODOLFO DEL HOYO ALFARO, GRIMA... Si tenéis datos, también me gustaría contactarlos. Entre todos aportaremos mucho... Por cierto,  ¿cómo puedo registrame en la web? Gracias por adelantado.

 • Rosa Maria Olivés, el 23 de març de 2009, ens ha escrit el següent:
  Hola: Sóc ex-alumna del Puig, de la primera promoció. Vaig començar-hi l'any de la seva inauguració fent-hi 4rt de l'antic batxillerat (curs que vaig haver de repetir) i vaig ser-hi fins acabar C.O.U, el juny de l'any 73. He descobert aquesta pàgina a través dels grups del Faceboock i la he incorporada als meus preferits, ja que m'ha agradat molt trobar notícies del meu antic centre. Com que no trobo la manera de registrar-me, voldria que em diguessiu com ho puc fer. Atentament: Rosa Maria Olivés
 • Sylvia Duaso, el 12 de març de 2009, ens ha escrit el següent: Hola: soy Sylvia Duaso y me ha hecho mucha ilusión ver que después de tantos años, el Equipo que formamos con nuestro Profesor de Educación Física, Fernando, todavía SIGUE Y CON MUCHOS ÉXITOS. Fueron unos tiempos inolvidables, eran unos entrenos duros pero lo pasábamos muy bien y disfrutamos mucho, aunque siempre perdíamos los partidos. Jugábamos contra La Santboiana, Arquitectura de Madrid y nos daban sendas palizas, pero nosotras luchábamos como unas leonas. Fernando era duro pero siempre tenía unas palabras de aliento y empuje para que siguiéramos. SÓLO QUIERO DAROS MI ENHORABUENA POR ESTAR AHÍ Y SI PUEDO ALGÚN DÍA
  ANIMAROS DESDE LA GRADA... ADELANTE !!!!!!! Ex alumna de los años 78-79-80
  . Saludos cordiales, Sylvia Duaso
 • Olga Hernández, el dia 18 de febrer de 2009, ens ha escrit el següent: Hola. Os envío un enlace a un artículo de opinión que me han publicado en la COPE y en el que explico que, quizá porque viví mi primer carnaval -y el primero de la democracia, es decir el primero en 40 años- cuando era alumna del Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet, el Carnestoltes de hoy me parece de lo más desabrido, casi penoso.
  Espero que os guste
  http://www.cope.es/18-02-09--carnaval_gama_pantone_gris,3242,articulo_opinion
  Un abrazo.
  Olga Hernández
 • Sonia Recuenco Abril, el dia 6 de febrer de 2009, ens ha escrit el següent: Hola, bon dia. El meu nom és Sònia Recuenco Abril, vaig cursar BUP i COU en aquest centre. Vaig nèixer a l'any 69 i jo i els meus companys que vam tenir la sort de cursar tres cursos junts ja que erem la classe experimental, als anys 83-84-85, amb les classes 103-203-303, volíem juntar-nos aquesta primavera-estiu. Ens hem retrobat 8, però necessitaríem les llistes d'aquests cursos per tenir més dade, i si pot ser adreça i telèfon. El nostre grup està al Facebook.com Podríem tenir aquestes dades? Volem celebrar tots els nostres 40 anys i comprovar com va anar l'experiment. Gràcies per endavant.

 • E. Fernández, el dia 3 de febrer de 2009, ens ha escrit el següent: Hola a todos: Me he pasado un rato largo mirando todo cuanto existe sobre el Puig Castellar y me sorprende:

  1º  La poca gente que hay de las promociones 78/79 y 79/80.

  2º Que nadie recuerde a profesores tan "señeros" como Federico Jiménez Losantos, que nos dio clase de Literatura Española, o  Santiago Trancón, que lo hizo en Lengua Española y, antes, en Francés.

  3º Las grandes "movidas" que hubo ese año y los anteriores.

  ¿Alguien se acuerda de algo de lo que cuento?

  Gracias.

 • Anna González Baena, el dia 27 de desembre de 2008, ens ha escrit el següent:

Hola a tots! Sóc l'Anna González Baena, una antiga alumna del Puig Castellar (1992). Fà poc temps que em vaig enganxar a aquesta cosa nova del facebook, una intenta estar a l'alçada de les tecnologíes i mira, em vaig ficar. Poc a poc he anat trobant a gent coneguda de Santa Coloma, ciutat que fa més de 10 anys que només visito quan vaig a casa dels pares i germà. Desde casa dels meus pares veig el Puig, i moltes vegades fixo la meva mirada en aquelles finestres i en aquell centre que em va donar tantes alegries, amistats i gran moments de la meva vida, inoblidables... Mirant, mirant, pel facebook, he trobat un link que ens dóna l'Oriol Badia, ex-alumne del Puig i ex-company, i que m'ha permés trobar la vostra web i molta informació sobre vosaltres. I més encara, quan he vist que bons amics meus com ara la Belén Carmona, a la que fa mil anys que no veig, estan encara en contacte amb tots vosaltres, i amb profes que encara hi són i d'altres que ja han marxat o es jubilen... En fi, quedo a la vostra disposició per qualsevol cosa que necessiteu. Ara visc a Blanes i sóc professora d'anglès a secundària, per tant, animo a tots els alumnes del Puig Castellar a disfrutar tot el que puguin dels anys en el centre, de les activitats, dels profes, dels companys... Estic una mica trist d'haver contactat amb vosaltres tan tard i no haver pogut venir a la festa, pero ara ja estem en contacte i segur que hi haurà més coses per poder venir a compartir amb vosaltres. Un petó fort!

 • Mercè Peinador i Baya, l' 11  de desembre de 2008, ens ha escrit:
  Benvolgudes i benvolguts,
  Malauradament el dia 12 no podré estar entre vosaltres. És per aquest motiu que he fet un petit escrit amb records.També he posat unes fotografies a http://phobos.xtec.net/amoliner/puigcastellar per a que les pugueu agafar. Fent doble clic a sobre de les fotos s'amplien i es veu el número de la foto. Són fotos dels cursos 73-74, 74-75, 75-76 i 76-77. Batxillerat nocturn. Situo el lloc i les persones que recordo.
  001: Un examen, al segon pupitre, copiant descaradament. Eva a l'esquerra i jo, Mercè Peinador a la dreta, . . .
  009: Una celebració a la classe. J.J., Merche San Germán, José Ávila,José Manuel Sánchez, Eva, Toñi i Mercè Peinador, . . .
  008: Mercè Peinador en una aula buida. Algunes aules havien estat connectades entre elles per portes correderes, a la paret es veu que les van tapiar per a tenir més espais.
  004: A la classe. Manel, Ángel Luís Abadia, Mercè Peinador, . . .
  005: "        "      . Ángel Sanz, Manel, Ángel L. Abadia, . . .
  003: Excursió a Vidrà. Marisa, Ángel L. Abadia, Mercè Peinador, . . . Penso que era 5è, el curs 73/74.
  006:    "               "    . Marisa, Ángel L. Abadia, Mercè Peinador, . . .
  007:    "               "    . Ángel Sanz, Ángel L. Abadia, Mercè Peinador, . . .
  002: Sopar en un restaurant de Barcelona. Ana del Pino, Ángel L. Abadia, Andrés, Mª Jesús, Dolors Aleu, . . . Crec que era COU, el curs 76/77.
  010:  "                   "                      "        . Mª Dolors Aleu, Mª Jesús, Mercè Peinador, Ana del Pino, Ángel L. Abadia, . . .Rebeu una forta abraçada. M. Mercè Peinador i Bayà (promoció 76-77. Batxillerat nocturn).
 • Castillo Muñoz, de la promoció del 72-73, el dia 9 de desembre de 2008, ens ha escrit el següent: Hola. Soy Castillo Muñoz, alumna de COU, en el curso 1972-1973. Éramos (y somos) dos hermanas, "Amalia y Casti", que estuvimos durante ese curso en el Instituto, procedentes del colegio de las dominicas. Compañeras Bartrolí, Fabregat, Pepa Solé, José García, Amparo Lacasa, Aurora Sevilla, Moli, Molero, Lidia; Ribó y demas mujeres colomenses ilustres. Yo estuve en un grupo de COU, creo que el A, que se nos agrupó porque teníamos matemáticas especiales con el profesor Cerdá. Mi compañero de pupitre y de aventuras era Juan Monge, y delante estaban Josefina Molinero (Moli) y Manel Martínez. En el grupo estaba tambien José Luis Sánchez Valiente. Mi hermana Amalia estaba en el COU B, con Gloria Repollés, Pepa Sole, Rosa Mª Martín, Andrés Rueda, Luis Aguinaliu, Rosa Segarra, Carmen Bartrolí, Montserrat Fabregat y Amparo Lacasa, entre otros. Y tambien tenemos un hermano,  que estuvo en el instituto, dos promociones después, José Martín, procedente de la Academia Manent. Os envío unas fotos del viaje de fin de curso a Ibiza, por si quereis añadirlas a la que ha colgado Jaume Soler. Y una foto estupenda de un  equipazo, de COU, 72-73 que tiene toda la pinta de ser filial del Barça. Por si no identificáis al grupo paso la alineación: De pie : Miguel Dalmau, Antonio Pretel, José Luis Valiente, Vilchez, Carlitos, Victoriano Casado y Alberto Rodulfo. En cuclillas: Eduardo Corominas, Andres Rueda, Miguel Montero, Manolo Muñoz  y Jorge Torres. Vivo en Sevilla y no sé si  podré asistir a la reunión del 40 aniversario del Instituto. Me gustaría, por saludar a los antiguos amigos y recordar batallitas. En cualquier caso, un abrazo muy fuerte para todos. Castillo Muñoz
 • Carme Casas, el 9 de desembre, ens ha escrit el següent:
  En primer lloc us vull felicitar per la preparació i celebració d'aquest aniversari a l'institut. Jo només hi vaig estar un any però tinc molt bon recors de vosaltres. M'ha fet molta il.lusió que m'enviessiu la participació, però m'és impossible venir. Justament aquest cap de setmana, fem una trobada de Comenius amb estudiants i professors europeus, i hem de reaitzar unes activitats amb ells. Així doncs, no podré assisitir als actes que feu. De tota manera, us desitjo una molt bona jornada.
  Una abraçada per a tots. Carme Casas
 • Francisco Ruiz Riego, el dia 6 de desembre, ens ha escrit el següent: Hola! Soy uno de los pioneros del Instituto. Me llamo Francisco Ruiz Riego y estuve en él los tres primeros años de su vida (del 68-71). Me gustaría asistir al evento de su 40 aniversario para recordar viejos momentos y quizás reconocer a algún antiguo compañero/a. Ya que es grato para mí visitar el colegio porque mis dos hijos Nelson y Gisela han pasado por él.
  Un saludo para todos los que en aquella época empezasteis, como yo, nuestra formación cultural de bachillerato en este centro.


 • Abelinda Morón, de la promoció del 79-80, ens ha escrit el següent: Bon dia, Em van fer arribar la vostra proposta de celebració… quaranta anys, quan de temps ja! Fa il·lusió i una mica d'ansietat: no sé si ens trobarem gent de la meva promoció o coneguts, com haurem canviat a la vista dels altres i a la nostra mateixa, ¿ens reconeixerem? ¿sabrem què dir-nos?... Oh! Oh! Ei, que no volia enredar-me, només confirmar-vos dues assistències, la Montse Bernat i l'Abelinda Moron. Fins el dotze, Abelinda (3 de desembre de 2008).

 

 

 • Manel Olivés i Juanola, el dia 2 de desembre de 2008, ens ha escrit el següent: Bon Dia companys/es,

  Si ho he fet bé, he entrat al lloc adequat. Jo també sóc ex alumne (de fet, ho som tota la família, 5 germans, i jo sóc el segon). Confirmo la meva assistència i si en alguna cosa puc ajudar, endavant. La meva promoció és la del 81 (començo el 78 amb primer de BUP i acabo el 81 el COU). En aquells temps el director era Antoni Mussons, que veig que ja ha estat localitzat, i també l’Agustina, la Rosa Perales, la Dolors Iglesias, en Villagrá, en Carlos Grande, l’Amparo Rallo, l’Àngels Ibarz, la Mercè Romaní. Seguim en contacte i ens veiem el dia 12. Una abraçada a tots, en record d’aquells magnífics anys… Manel Olivés

 • Jaume Soler i Carbonell, el 2 de desembre de 2008, ens ha escrit el següent: Hola a tots. Com antic alumne (promoció 1972-1973) de l'IES Puig Castellar m'ha alegrat molt la festa que esteu preparant pel seu 40è aniversari i m'agradaria compartir amb molts amic i amigues una tarda plena de records i emocions... Així doncs, espero veureu-os el proper divendres 12 de aquest mes. Os faig arribar; adjunt aquest e-mail, una foto d'antics companys feta a l'excursió de fi de curs de COU l'any 1973 a Eïvissa. De bon segur que molts amics d'aquesta promoció s'hi reconeixeran... (jo sóc el de l'extrem dreta amb una motxilla verda!). Salutacions. Jaume Soler i Carbonell (antic alumne promoció 1972-1973).
 • Carmina Franquesa Martínez, amb motiu de la celebració del 40è aniversari, l'1 de desembre de 2008, ens ha escrit el següent: Hola, sóc Carmina Franquesa Martínez, antiga alumne del Puig (vaig començar 5è de batxillerat l’any 1968 amb 14 anys, només erem set alumnes de "lletres" !!! ). Recordo que vàrem començar les clases al gener perquè no estava acavat l’institut. Tinc molts bons recors d’aquells anys, dels companys (alguns encara amics…..), dels professors (molts bons, per cert)... Em fa molta il·lussió venir a la trobada. Fins divendres. Carmina Franquesa (promoció 70-71).

 • Eva López, professora de Ciències Socials al nostre centre el curs 2007-2008, ens ha escrit el següent: Benvolguts companys, M'agradaria molt poder compartir aquesta celebració amb tots vosaltres però no podré perquè com alguns ja sabeu estic vivint a Suècia, però me'n recordaré de vosaltres aquest dia. Us desitjo el millor i 40 anys més exercint tan bé com ara la vostra professió. Rebeu una abraçada.(26 de novembre de 2008).

 • Mª Dolors Bordas Reig, el 23 de novembre de 2008, ens ha escrit el següent:
  He rebut la notícia de que es celebra l'aniversari de l'institut. Vaig cursat a l'institut el sisè curs de batxiller i el preuniversitari, aleshores no tenia ni nom, era simplement l'institut. Fins aquell vaig anar estudiant a diversos llocs, generalment fora  de Sta. Coloma per la dificultat que suposava no poder fer tots els estudis en el poble on es vivia.Tant punt vaig saber que per fi teniem institut, i estava tan cansada d'haver-me de desplaçar en bus, de passar fred fent cues interminables, de matinar (no hi havia metro), que em vaig donar tanta pressa en anar-hi que quan vaig arribar a secretaria em varen dir que era la primera persona que anava a matricular-se. Per molts anys he guardat aquell petit paperet, encara el tinc però no sé on, són aquelles típiques coses que les trobes quan no les busques. Explico tot això per que em fa il·lusió venir a la celebració, en guardo un bon record tant les companys com del professorat que vaig tenir. Salutacions. Mª.Dolors Bordas Reig (1968-1969: sisè de batxiller; 1969-1970: preuniversitari).
 • Resposta: Gràcies, Mª Dolors, per la història. Així, amb històries com la teva, plenes d'humanitat, escriurem la història del Puig.
 • Gemma Gómez i Manuel Ramos, el dia 18 de novembre de 2008, ens han escrit el següent:
  Som la Gemma Gómez Cortés i el Manuel Ramos Díaz, ex-alumnes del Puig, d'entre els anys 1982 i 1987. Vam tenir com a professors a alguns dels que encara avui dia hi són, i també a d´altres que no hi treballen actualment però que no oblidarem: Pep Alcalde, Amparo Rallo, Pino, Moyano, Benito i tants d´altres.
  Estem intentant donar-li la màxima difusió a aquesta celebració entre la gent del Puig amb la que hem mantingut el contacte, amb èxit dispar; però això és normal: la vida ens separa, encara que ara molts de nosaltres ens podrem retrobar gràcies a aquesta iniciativa. 
  Nosaltres ens vàrem fer parella al Puig, al 1984. Actualment vivim a l´illa de Mallorca, i encara les distàncies no hi faltarem al 40è aniversari.
  PD.- No sabem si està programat, però ens agradaria proposar-vos que no oblideu fer alguna menció, per lleugera que sigui, al professor Segarra, una persona que va canviar la forma de veure la vida de molts de nosaltres.
  Salutacions i fins dia 12 de desembre.
 • Resposta: Heu tingut una idea molt bona: dedicarem un record a l'Antoni Segarra i a d'altres ex professors i ex alumnes que, malauradament, no podran ser-hi amb nosaltres.
 • Oscar Castaño Linares, el dia 11 de novembre de 2008,  entre altres coses, ens ha escrit el següent:
  M'agradaria comentar que hem obert el grup del Puig Castellar al
  Facebook on ja ens hem trobat molts antics alumnes. De moment ja som
  120 i pujant. Això va de boca en boca.
 • Resposta: Gràcies, Oscar, i benvingut sigui aquest grup del Facebook.
 • Esther Cerro, amb motiu del 40è aniversari del Puig, ens ha escrit el següent: Moltes felicitats pels 40 anys del Puig! El Puig Castellar és una icona de Santa Coloma, diferents generacions han passat per allà i molts i moltes s'han format en aquell raconet dels afores de Santa Coloma.
  Desitjo que aquesta celebració contribueixi a la construcció il·lusionada d'un esperit ple d'esperança a l'Educacio, a la Formacio, a la Cultura, a la Natura.
  Cordialment,
  Esther Cerro
  PD.- Futura professora!
 • Carlos Gracia Castán, el 4 de setembre de 2008, ens ha enviat la següent felicitació:

Hola, soy un ex alumno, concretamente del año 81, cuando acabé COU. Casualmente he visitado la página y me ha impresionado por su calidad.

Resposta: Gracias, Carlos, por tus palabras. Y, como se suele decir, lo mejor de una página web son siempre sus lectores.

 • Brígida Fernández López, el 10 d'agost de 2008, ens ha escrit el següent:

 

Del Puig tinc a la memòria bons records, els dolents (com sempre passa) queden col·locats a un prestatge allunyat i només li treiem la pols molt de tan en tan.

Us diré que em dic Brígida Fernández López. Vaig entrar a l'Insti l'any 1985. Les  meves classes: 104,205,305 i COU, inolvidables. Les i els mestres... majoritàriament FANTÀSTICS. El meu primer tutor, en CARLOS GRANDE, ens ensenyava molt més que matemàtiques. Va ser un plaer ser alumna seva.

Part del meu cor va morir en morir SEGARRA (de literatura española). Bon mestre, bon comunicador i especialment bona persona.  Recordo com pujaven a classe alguns que feien "campana" per escoltar les seves MAGISTRALS (en tots els sentits) classes. I recordo que es va jubilar, o com ell sempre ens deia... el van jubilar, quan jo acabava COU.

Actualment sóc mestra i logopeda. Treballo com a mestra d'EI al CEIP PONENT de Granollers, la meva ciutat adoptiva, on visc i he tingut els meus meravellosos fills.

M'encantaria retrobar-me amb els companys-es d'aquells anys.

Records a tot l'equip educatiu que treballeu avui dia al Puig.

Resposta: Gràcies, Brígida. Tant Antoni Segarra com Carlos Grande són professors molt i molt ben recordats pels seus antics alumnes.

 • Mª Ángeles García Cervantes, el 20 de març de 2008, ens ha escrit el següent: Hola!
  Soy Mª Angeles García Cervantes, ex alumna del Puig Castellar, aunque yo sólo estuve un año 89-90, estuve en la clase 104, supongo que mis compañeros me recordarán porque marché a vivir a Cádiz. Recuerdo el nombre de algunos compañeros como Daniela, Marta Sanahuja, Desirée, Miriam, Eva Miralles, Andrés …entre otros. Ahora vivo en Castellbisbal y me gustaría saber algo de mis compañeros, no tengo noticias desde el primer año que estuve en Cádiz que pude venir en Navidad.Si os acordáis de mí y queréis comunicaros conmigo...
  Saludos.

 • Resposta: Gracias, Mª Ángeles, por acordarte con tanto detalle de tantos de tus compañeros. Si alguno de ellos lee estas líneas, seguro que le encantará comunicarse contigo.

 • Alicia López Martín, el 12 de febrer de 2008, ens ha escrit el següent:

Me llamo Alicia López y soy exalumna del Puig.
Tengo un gran deseo:  recuperar el contacto con mis coetáneos, si ello fuera posible, hacédmelo saber.

Un gran saludo.

Resposta: Tots els antics companys d'Alicia poden contactar amb ella mitjançant aquesta pàgina.

 

 • Andrés Molina, el 9 de setembre de 2007, ens ha escrit el següent:

He visto en vuestra pagina web un apartado sobre antiguas revistas del Puig. Pensando que quizas tenga interés, os podría pasar unos ejemplares escaneados de una revista más antigua (casi antidiluviana) que se hizo en nocturno, allá por el año 1978!!!

Os paso el nº 1 ( el "0" no lo tengo). Si lo podéis/queréis poner en ese apartado, os podría enviar también el nº 2 y el 3.

Saludos de un antiguo alumno.


Resposta: Gràcies, Andrés, per les teves revistes. Ja hem obert un espai per acollir tots els exemplars de Nocturnidades que ens arribin. Enhorabona per la teva iniciativa. Era una revista molt interessant i pot servir a tota persona que vulgui conèixer i viatjar a l'esperit juvenil d'aquella època.
 • Ana Mª Porro Porro, el 19 d'abril de 2007, ens ha escrit el següent:

Sólo unas palabras para deciros que mi época de estudiante en el Puig ha sido una de las mejores. Saludos a los alumnos que estuvieron en los años 78-79/81-82, en especial a los de los grupos 101, 201, 305 y COU... Fueron cuatro años muy especiales.

Un petó molt fort per l'Antoni Mussons, que el vaig tenir durant 2 o 3 anys com a professor de Mates i crec que en aquests 4 anys ell era el "dire" de l'insti.

Y un abrazo muy fuerte para Paco, al que tuve como profesor de Latín en el curso 79/80, y ahora es el actual director. Le vimos un día en el patio del instituto, se acercó a nosotros a través de la verja y, al decirle nuestros nombres, y después de 26 años, se acordó tanto de mí como de mi marido, antiguo alumno también.

Lo dicho, ánimo con esta página, y espero que otros compañeros míos se animen a escribir unas palabras.

Un besazo.

Ana Porro

Resposta: Gràcies, Ana Mª, per les teves paraules. També nosaltres desitgem que molts dels teus companys s'animin a escriure'ns.

 

 • Maria Antonia Gallardo Barquero, el 18 d'abril de 2007, ens ha escrit el següent:

Buenos días. Hoy me he levantado nostálgica y he recordado mis tiempos de estudiante en ese magnífico centro que tanto aportó a mi vida.

Me gustaría estar en contacto con vosotros para estar al corriente de todas las cosas que llevéis a cabo. [...] Estuve en la época del 82 al 85 (si no recuerdo mal, ya hace tanto de eso...). Lo que sí recuerdo es el nombre de algunos profesores que dejaron huella en mí: Trinidad Sánchez (Castellano), Sixto (Matemáticas), Isabel (Francés), Esmeralda (Ciencias Naturales), entre otros.

Me gustaría saber de otros alumnos y profes de aquella época (¿me echáis una mano?). Por mi parte, os diré que vivo en Premià de Dalt y trabajo en un medio de comunicación. Estoy a vuestra disposición para lo que necesitéis.

Un abrazo.

Marian

Resposta: Gracias, Marian, por tus palabras. De Trini Sánchez sabemos que se trasladó a un instituto de Salamanca en 1983; de Sixto Cámara, que se instaló en Reus dos años después; de Isabel Izquierdo, que vive en Estados Unidos desde 1985, y de Esmeralda, que trabaja en un instituto de Sant Andreu. Y por lo demás, ya sabes que esta página está abierta a recibir vuestros mensajes. Saludos.

 

 • Nieves Blázquez González, el 27 de febrer de 2007, ens ha escrit, entre altres coses, el següent:

Acabo de recibir vuestra carta, en la que me invitáis a la quedada de antiguos alumnos del instituto. Por motivos laborales no podré asistir, pero espero que en representación de mi familia (mis tres hermanas y yo estudiamos allí) pueda asistir alguien, creo que Gloria, con la que espero que podáis coincidir varios profesores y podáis recordar viejos (y nuevos) tiempos... [...]

En lo que se refiere a mi trayectoria profesional, hace unos años finalicé la diplomatura en Biblioteconomía y Documentación en la UB, y ahora estudio a distancia a través de la UOC la licenciatura en Documentación, mientras trabajo a jornada completa en la biblioteca del IQS (Institut Químic de Sarrià), facultad de la Universidad Ramon Llull.

Por lo que se refiere a mis compañeros de instituto, de vez en cuando tengo contacto con algunos, y voy sabiendo de otros a través de terceros... Bodas, hijos, algunos que han superado algunas fatales enfermedades y ahora siguen adelante con sus vidas.... y yo, por el momento, estoy trabajando duro, ahorrando dinero al máximo para poder independizarme y hacer ya una vida en común con mi pareja...

Muchos saludos para Paco, Carlos, Inés, Luz, Conchita, Agustina, Imma, Lluís, Merche y demás, que seguro que olvido pero no los he localizado en vuestro directorio de profesores, por lo que supongo que ya no trabajan en el centro.

Quien reciba el mail, por favor, haga públicos mis saludos a los interesados, y les proporcione mi dirección de correo electrónico personal, junto con la dirección de e-mail profesional, a través de la cual os envío este mensaje, para que se pongan en contacto conmigo sin ningún tipo de restricciones.

Muchas gracias y un fuerte saludo para todos

 

Nieves Blázquez

Resposta: Gracias, Nieves, por tu carta y por tus recuerdos. No te preocupes si no puedes venir al encuentro del 3 de marzo, ya habrá otra ocasión, pues esperamos que ese día sea origen de una potente asociación de antiguos alumnos capaz de organizar en el futuro actividades que puedan interesar y congregar a muchos amigos del Puig.

 

 • Andreu Balastegui ens ha escrit el 5 de febrer de 2007, entre altres coses, el següent:

Hola,
Sóc Andreu Balastegui, un exalumne del Puig. He vist que en la secció de
'Notícies d'antics alumnes' heu afegit una ressenya meva. M'ha fet molta
il·lusió i us estic molt agraït ja que tinc un molt bon record del meu pas
per l'institut.
[...]
Aprofito l'ocasió per felicitar-vos per l'extraordinària pàgina web que
teniu i, en especial, per la defensa que feu del software lliure. M'agrada
saber que el centre continua sent un nucli actiu (més si cap que quan jo era
alumne) i un dels motors principals de la cultura colomenca.
També aprofito per passar-vos una pàgina web personal d'un altre exalumne,
l'Ivan Bolancer (http://www.ivanbolancer.com). Ell també és llicenciat en
Física i un artista polifacètic: bon dibuixant, pintor i creador gràfic. A
més, ell si que es dedica a l'art de manera semiprofessional.
Atentament,
Andreu Balastegui

Resposta: Gràcies, Andreu, per les teves paraules i el teu interès pel software lliure. Quant a la pàgina de l'Ivan Bolancer, acabem de visitar-la i és més que interessant. Les seves pintures tenen força; pertorben; són d'un expressionisme i d'una autenticitat onírica que trasbalsen. Obres d'un artista.

 

 • Isidro Cano, des de França, ens ha escrit el 25 de gener de 2007:

  Hola,

Em dic Isidro Cano i us escric des de França, que es on estic vivint actualment, ja que aquest any estic treballant com assistent d'espanyol en un institut (es per aquest motiu que no puc posar-hi accents!!). Doncs el cert es que he entrat a la pagina del Puig de forma totalment casual i la lectura d'alguns testimonis i d'alguna entrevista com la realitzada a la Nuria Albafull m'ha deixat una mena de regust de tendresa i nostalgia que havia de compartir amb algu; i es per aixo que, eccomivoila, aqui em teniu en ple extasi del record.

En el meu cas l'epoca del Puig va ser un gran moment, es posaven les bases de la nostra personalitat i el nostre caracter i probablement ni jo ni els meus companys, be en el meu cas companyes (sempre he estat rodejat de dones, i en aquell moment mes que mai!!) no ens n'adonavem. Ara que ja porto alguns anys en al docencia es molt emocionant recordar aquells moments, aquells passadissos, aquelles aules...en que ens vam formar, ens vam divertir, i en definitiva, ens vam estimar...porque que la vida iba en serio, com deia el poeta,  ho comprendriem posteriorment. Les relacions humanes de major solidesa es van formar en aquell moment, va ser en aquell moment que Trini Pelaez, Mireia Sanz, Gemma Sol, Monica Torres, Charo Naranjo...van deixar de ser uns simples noms per convertir-se en persones que continuarien formant part de la meva vida.

Pel que fa als professors, que podria dir, eren models de conducta, eren persones a les quals admiravem (i admirem!!); amb ells vam aprendre a expressar-nos, a pensar, a traduir, a comptar (en el meu cas no gaire, sempre he estat negat pels numeros!!) i, per tot plegat, els quedarem per sempre agraits. Tot i que de molts d'ells no hem tornat a saber-ne res, continuen formant part de les nostres converses, de les nostres bromes, de les nostres referencies vitals, en definitiva. No voldria oblidar ningu, pero noms com Paco Gallardo, Ines (en sabeu alguna cosa?), Conxita, Belenes, Carlos Mañas, Nuria Albafull, Isabel Bravo (de la qual no he tornat a tenir noticies, algu en sap res?) continuen significant molt per nosaltres i es curios veure amb quina il-lusio ens continuem explicant que ens hem trobat a l' un o l'altre al metro o pel carrer. Be, doncs, me n'haig d'anar a classe, us deixo fins a la propera. Em faria molta il-lusio rebre noticies vostres!

Una forta abraçada a tota la gent del Puig!!!

Isidro.

Resposta: Gràcies, Isidro, per les teves paraules. Respecte als professors que dius, tots ells menys Núria Albafull (que es va jubilar) i Isabel Bravo (que actualment és al C.A.R., un institut de Sant Cugat del Vallès) continuen encara a l'IES Puig Castellar.

 

 • Patricia Albarrilla ens ha escrit el següent:

 

Queridos amigos:

Me llamo Patricia Albarrilla Alonso y fui estudiante en el Puig durante la E.S.O. y el Bachillerato. Hace tiempo que quería escribir algo para vosotros. Aunque ya hace casi cuatro años que finalicé esa etapa educativa la verdad es que tengo la sensación de seguir siendo del Puig.
El Puig es más que un instituto, es una fuente inagotable de compromiso y reivindicación. Estoy muy agradecida de haber podido disfrutar de unos años maravillosos junto a compañeros de todo tipo y excelentes profesores
[...]. Es gratificante comprobar que las lecciones que en su día nos impartían  algunos profesores no sólo nos servían para aquellos momentos sino que hoy en día siguen siendo valiosas y útiles para nosotros.
Espero que los estudiantes actuales, especialmente los más jóvenes, no nos acomodemos y sigamos luchando intelectualmente por un mundo más justo.
Orgullosa de haberme formado en el Torre Balldovina y en el Puig Castellar, una
alumna que os saluda afectuosamente.

Octubre 2006

Santa Coloma de Gramenet

Patricia Albarrilla Alonso

 

 • Sandra Flores Batalla, des de Terrassa, on viu ara, ens ha escrit:

Bon dia,

El meu nom és Sandra Flores i sóc ex alumna del Puig. Avui he entrat a  la pàgina de l'Insti i la veritat és que m'ha portat molts records. Vaig fer el BUP i el COU entre els anys 1990-1994, per mi una de les millors etapes de la meva vida. Recordo els profes que vaig tenir en aquell moment: Paco Gallardo, Carme Balañà, Lluís Belenes, Pablo [...]. Bé doncs, què us he de dir més, que gràcies a tots per haver-me ensenyat tot el que he après.

Sandra Flores Batalla

Setembre de 2006

 

 • José Miguel ens va escriure:

 

Hola, os escribo como antiguo alumno del Puig (años 80-81-82-83), querría saber si es posible contactar o saber de un profesor de dibujo llamado (creo) Tomeu Ventayol. El motivo  es que sé que hizo una serie de fotos de toda la clase , y siempre he pensado que me hubiera gustado tenerlas.

Saludos.

Respuesta: Efectivamente, Tomeu Ventayol, profesor de Dibujo, se trasladó desde el Puig al instituto de Artà (Mallorca) en el curso 81-82. Sigue siendo un gran artista plástico (pintor y escultor), y persona de gran inventiva. Las fotos a las que te refieres probablemente estén en el archivo del Puig. Si un día pasas por el instituto, podemos ayudarte a encontrar la foto de tu grupo.

El Puig

 • Núria Ribas ens va escriure:

[...] Pasearme un ratito por la web del "insti" me ha llenado de una dulce nostalgia. Lamentablemente no mantengo contacto con ninguno de mis compañeros pero me he comprometido conmigo misma a participar en la web y a escribir alguno de mis recuerdos. [...]
Núria

 

 • Ángel Sanchís Caparrrós ens va escriure:

Es tan infrecuente este fenómeno metereológico [de la nieve] en esta latidud que es hermoso contemplar justo el inicio de la nevada paseando por las calles de la ciudad, supongo que de cualquier ciudad, y ver la sonrisa de la gente, sobre todo de los niños, tanto de edad biológica como cronológica. Recuerdo una nevada cuando yo cursaba 1º de BUP en que hizo campana el Insti entero y algunos como nosotros, alumnos de la 102 y 104, subimos a la montaña. Tal vez a mí me puede más la nostalgia que la realidad y en una etapa tan importante como en la frontera de los 40 pienso que sería lindo poder participar de una nueva fiesta aniversario del centro, como la que se hizo para el 25 aniversario. Bueno, luego descubres que no es tan maravilloso porque justo las personas a quienes te gustaría volver a ver, no vienen y están en paradero desconocido, pero también tal vez alguien siempre te puede facilitar el contacto. [...]


Respuesta: Gracias, Ángel, por tu recuerdo de la nieve. En cuanto a lo de celebrar un nuevo aniversario del instituto (el 40º o el 50º), seguro que habrá ocasión de madurarlo.

 • Esteve J. Calomarde ens va escriure:

Hola, soy un ex alumno de este instituto. Me ha sorprendido encontraros en Internet, pero ya que os he encontrado, me gustaría haceros una sugerencia. Supongo que tenéis acceso a los archivos de ex alumnos. Por eso sería muy bueno para todos nosotros que pusierais los nombres de los ex alumnos, cursos, años, etc. Supongo que eso haría tener una página viva, ya que buscaríamos, entraríamos en contacto, organizaríamos encuentros, etc.
Gracias y hasta pronto.

Respuesta: La idea nos parece muy buena, de hecho es lo que quisiéramos conseguir con estas páginas: un lugar de encuentro virtual entre todos aquellos que un día pasaron por el Puig. No se trata de cultivar la nostalgia, pero sí de dar pie a recuperar amistades y recuerdos que forman parte de nuestro ser más profundo. Así que, ánimo, nosotros iremos poniendo nombres, años y cursos... pero sólo a medida que los lectores de estas páginas colaboren con nosotros pidiéndonos o aportando información.

[Tornar a la pàgina principal d'aquesta secció.]