Notícies d'antics alumnes

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-03-25T17:00:56+02:00
Ressenyes d'entrevistes, comentaris i notícies que fan referència a antics alumnes

Notícies

Des del mes d'octubre de 2006, recollim a aquest espai notícies i comentaris llegits en la web o en la premsa (o que ens arribin per altres vies) que facin referència a antics alumnes de l'Institut Puig Castellar. Si teniu més notícies perquè siguin publicades aquí, envieu-les a la nostra adreça:

webpuig@iespuigcastellar.xeill.net

  • Josep Lluís Trapero, ex alumne del Puig, ha estat nomenat comissari en cap dels Mossos d'Esquadra pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, segons hem pogut llegir al diari La Vanguardia de 4 d'abril de 2013. Josep Lluís Trapero, de 47 anys, que ha fet tota la seva carrera professionals dins del cos de Mossos i que era actualment responsable de la comissaria general, serà a partir d'ara el director dels Mossos. Com diu la informació de La Vanguardia, "la gran projecció de Trapero es va produir quan va estar al capdavant dels equips d'investigació de la ciutat de Barcelona en el moment en què es va produir el desplegament, el novembre de 2005". Enhorabona a Josep Lluís per aquesta nova responsabilitat!
  • Àngel Pla, ex alumne del Puig Castellar, escriptor, presenta un nou poemari, Llunyanies properes, editat per Paralelo Sur Ediciones, a la Biblioteca Singuerlin, el proper 20 de juny de 2012, dimecres, a les 19.30 h. L'acte comptarà amb la presència de Petry Jiménez, ex alumna del Puig i Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Santa Coloma, i Jordi Valls (ex alumne del Puig, bibliotecari i escriptor) i Jordi Gol, editor.  Tots els interessats i els amics del Puig Castellar hi són convidats! [Veure més informació.]
  • Pedro Madueño, ex alumne del Puig, fotògraf del diari La Vanguardia, presenta a Caixa Fòrum de Barcelona, del 27 de març al 24 de juny de 2012, una exposició de fotografies, Retrats periodístics 1977-2012. Algunes d'aquestes fotografies que retraten a personatges del món de la política i de la cultura s'han convertit en icons, per plasmar amb notable perspicàcia la personalitat de la persona retratada. Per veure més informació sobre l'exposició, seguiu aquest enllaç.
  • Germán Madrid, ex alumne del Puig, autor, actor i director de teatre, dirigeix el grup Erre que Erre (format, entre altres, per Rodolfo del Hoyo i Raúl Modamio (també antics alumnes del nostre institut) a l'espectacle On hi ha dos hi ha tres, els dies 4 i 5 de febrer de 2012, a l'Aula de Teatre Carro de Baco. Molt recomanable. [Veure més informació.]
  • Belén Carmona, ex alumna del Puig, periodista, escriptora i professora, presentarà el dia 29 de setembre de 2011, a les 19 h, en la biblioteca Singuerlin de Santa Coloma (Plaça Sagrada Família, s/n; estació de metro de Singuerlin de la línia 9), la seva novel·la La Estrella, publicada per Edicions B, ja traduïda al japonès i traslladada al cine per Alberto Aranda i interpretada per Ingrid Rubio i Marc Clotet. A la presentació de la novel·la hi assistiran alguns dels actors de la pel·lícula. Des d'aquí desitgem la millor acollida possible tant a la novel·la com a la pel·lícula. Enhorabona, Belén! Que la Estrella de Santako brille por muchos años!
  • Adoración Cañal Carrera, ex alumna del Puig, professora de Tecnologia, ha estat destinada aquest curs (2011-2012) al nostre institut i ara té oportunitat de recordar el seu període d'estudiant de BUP i COU amb els seus antics professors, ara colegues. Sigui molt benvinguda de nou al Puig!
  • Eva Herrero Alonso, ex alumna del Puig, llicenciada en Ciències del Treball, membre de la coalició ICV-EUiA, elegida a les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, ha estat nomenada Regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa per al mandat 2011-2015. Des d'aquí li donem la nostra més cordial enhorabona a Eva i li desitgem molts d'èxits al seu mandat!
  • Antoni Fogué, Diego Arroyo i Petra Jiménez, ex alumnes del Puig, han estat elegits a les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, dins de les llistes del PSC, membres de l'Ajuntament de Santa Coloma per al mandat 2011-2015. Més concretament, Diego Arroyo ha estat nomenat 9è Tinent d'alcalde d'Educació i Esports i Petra Jiménez, Regidora de Cultura, Solidaritat i Cooperació. Des d'aquí els donem la nostra més cordial enhorabona a tots tres i els desitgem molts d'èxits a aquest nou mandat!
  • Laura Anton, Tatiana Bolancé i Laura Herrera, ex alumnes del Puig, treballen aquest curs (2010-2011) al nostre institut: Laura Anton, com a professora de Matemàtiques; Tatiana Bolancé, com a psicòloga de l'EAP, i Laura Herrera, com a professora d'anglès. Com altres professors i professores que viuen la singular experiència d'ensenyar on fa uns anys estudiaven, les tres professores tenen ara l'oportunitat de veure com han canviat els estils i les generacions d'estudiants que omplen les aules del Puig. Benvingudes siguin una altra vegada a aquesta casa que continuen sentint seva.
  • Jaume López de Egea, ex alumne del Puig, entrenador nacional d'atletisme, ex atleta internacional de la Selecció Espanyola i de la Selecció Catalana, en col·laboració amb altres atletes i ex atletes colomencs i amics del Puig (Sergio Fernández, Juan Antonio Balsera, Encarna Escudero, Benito Ojeda, David Canal i Jordi Mayoral), ha fundat l'Escola Esportiva d'Atletisme Jaume López de Egea, agermanada amb l'Associació Esportiva Institut Puig Castellar. L'Escola Jaume  López de Egea fa la seva presentació pública a la sala d'actes del Puig Castellar  el proper 17 de setembre de 2010, a les 13 h. Per a més informació, consulteu la seva pàgina web: http://escolaesportivajlegea.blogspot.com/ Des d'aquesta pàgina desitgem que l'Escola, el seu fundador i l'Associació Esportiva Puig Castellar tinguin els èxits que el seu esforç i el seu entusiasme mereixin. (Per llegir l'entrevista a Jaume López de Egea publicada al número 34 de la revista Sota el cel del Puig, cliqueu aquí.)
  • Jesús Martín, ex alumne del Puig, llicenciat en lingüística i filosofia per la Universitat de Barcelona, és actualment estudiant de doctorat i professor assistent en el departament de lingüística de la New York University (NYU), on fa la seva tesi sobre la sintaxi de les llengües naturals i, més específicament, sobre la deconstrucció del datiu, tutorat per Richard Kayne (autor de The Antisymmetry of Syntax i deixeble de Noam Chomsky). Txuss Martín, membre fundador del Grup de Biolingüística de la Universitat de Barcelona i coeditor de The Biolinguistic Turn. Issues on Language and Biology (PUB, Barcelona, 2007) conjuntament amb Joana Rosselló, ha estat entrevistat ("La Primera guerra mundial de las palabras", una conversa sobre llenguatge i política) pel professor Salvador López Arnal. Animem als lectors d'aquesta pàgina a llegir aquesta interessant entrevista.
  • Patrícia Rojas, ex alumna del Puig, soprano (vegeu altres entrades anteriors), va protagonitzar tres concerts el passat 7 de novembre de 2009, a l'Ateneu de Barcelona, acompanyada al piano per Pau Casan. Al concert al qual van assistir alguns dels seus professors al Puig va interpretar amb un gran èxit de públic una mostra de lieds de Richard Strauss, a l'any que se celebra el seixantè aniversari de la seva mort. Als altres dos concerts va interpretar cançons de Xavier Montsalvatge i de Carlos Gustavino. Per als seguidors i amics de Patrícia, aquí teniu el seu blog.
  • Josep Pascual Triay, ex alumne del Puig, compositor i crític de música (vegeu altres entrades anteriors), va presentar, l'1 de novembre de 2009, la seva obra per a flauta, oboe, viola i violonchelo Música per a un castell als Conciertos de La 2 de RTVE, des del Teatro Fundación Canal, dins del XXXV Ciclo LIM, com a homenatge a Isaac Albéniz amb motiu del seu centenari. A la presentació del concert, interpretat pel Grupo Lim i dirigit per Jesús Villa-Roja, Josep Pascual explica com el castell de Santa Florentina, a Canet de Mar, va estar objecte de millores que li fan semblar més un castell modernista que medieval i que és aquest aspecte el que ell ha volgut reflectir a la seva obra. Per veure i sentir el concert, cliqueu aquí.
  • Antonio Cerrillo, ex alumne del Puig, periodista de La Vanguardia especialitzat en medi ambient, va rebre el 3 de novembre de 2009, segons hem llegit al mateix diari, el premi Energia, del Club Espanyol de l'Energia, dins la categoria d'Innovació en un acte celebrat a Madrid. Enhorabona a Antonio per aquest premi i, sobretot, per la seva feina informativa tan qualificada. (Llegir un article seu sobre el debat energètic: "La vida después del petróleo".)
  • Antonio Armario, ex alumne del Puig, catedràtic de Fisiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador d'un grup d'investigació sobre estrès de l'Institut de Neurociències, ha estat entrevistat i consultat al reportatge "Los circuitos del estrés", escrit per Marta Ricart i publicat al suplement Es- de La Vanguardia de 24 d'octubre de 2009. Segons explica el professor Armario, hi ha dos tipus d'estímuls estresants: els físics i els emocionals. Els primers poden comportar una caiguda de la tensió arterial, de l'índex glucèmic, una operació quirúrgica, una infecció... que són episodis que estresen l'organisme i disparen una resposta fisiològica: "Esta respuesta al estrés -que se observa en todos los vertebrados y en la que hay involucradas más sustancias como la hormona prolactina- es una respuesta de emergencia a situaciones que pueden provocar un daño físico. Con la evolución, esa respuesta se trasladó en los mamíferos y los humanos a estímulos emocionales. En el hombre esta respuesta se presenta como reacción a amenazas psicológicas (la pérdida del modo de vida, del nivel social, de poder...) y ahí radica la complejidad y la patología asociada", explica Armario.
  • Pedro Madueño, ex alumne del Puig, redactor gràfic de La Vanguardia i professor associat a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Autònoma de Barcelona, és el autor de la fotografia que il·lustra el reportatge de Luis Benvenuty que, amb motiu de la sessió informativa al nostre institut sobre la distribució dels portàtils als centres de secundària de Santa Coloma, va publicar-se al diari La Vanguardia el 15 de setembre de 2009. Si voleu saber sobre la seva trajectòria, llegiu l'article que sobre la seva obra apareix a la Wikipedia.
  • Patrícia Rojas, exalumna del Puig, de 23 anys, estudiant de grau superior de cant al Liceu de Barcelona, ha estat una de les joves artistes que han protagonitzat durant l'estiu de l'any 2009 el programa Estrena't de TV3 sobre la formació i el debut de noves promeses de les diferents arts escèniques. Hem pogut seguir el procés de selecció de cantants, els assajos i l'estrena de l'òpera de Puccini Gianni Schicchi  al teatre La Faràndula de Sabadell. En aquesta obra, Patrícia interpreta un dels papers protagonistes, Lauretta. Els anys 2007 i 2008, Patrícia ha estat guanyadora de diversos premis, entre els quals destaca el guardó extraordinari obtingut al prestigiós concurs Francesc Viñas. Recentment ha cursat un Erasmus al conservatori de Milà.
  • Josep Pascual i Triay, ex alumne del Puig, compositor i crític musical, autor de la Guía universal de la música clásica i de diverses composicions musicals interpretades per orquestres com la Dublin Symphony Orchestra dirigida per John Hugues, va estrenar, a l'XI Festival de Música Clàssica del Castell Santa Florentina de Canet, l'1 d'agost de 2009, l'obra Música per a un castell (flauta, oboè, violoncel i piano), escrita en homenatge a Lluís Domènech i Montaner. Enhorabona a Josep per aquesta obra i pel seu éxit.
  • Jordi Varela Pedragosa, ex alumne del Puig, director de l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, va ser notícia a La Vanguardia del 4 de juliol de 2009, a la secció "El Semáforo" ("semàfor verd") i a les pàgines de "Vivir" per la inauguració formal de les noves instal·lacions de l'hospital, ara millor equipades per a l'atenció als malalts, la recerca científica i la docència. Jordi Varela, doctor en Medicina, diplomat en gestió d’hospitals per ESADE, especialista en medicina de família i diplomat en epidemiologia (CESAM París), ha ocupat diferents càrrecs de gestió hospitalària com a director mèdic primer i gerent després i des del novembre de 2007 ocupa el càrrec de director de Sant Pau. Enhorabona per aquestes noves instal·lacions!
  • Josep Lluís Trapero, ex alumne del Puig, cap d'investigació dels Mossos d'Esquadra, va dirigir les perquisicions que han acabat per descobrir els assassins del director de CCIB, Martínez Touriño, mort d'un tret al cap en una cantonada del carrer Santaló de Barcelona el 9 de febrer de 2009. El diari La Vanguardia de 30 de juny de 2009, a la secció "El semáforo" (segona pàgina), destaca el treball de Trapero ("semàfor verd") com a responsable màxim d'una investigació laboriosa, després que s'hagués confirmat que els mossos havien arrestat a vuit persones que, d'una manera o d'altra, havien col·laborat amb els assassins de Martínez Touriño. Tots els diaris del dia parlen molt elogiosament de la investigació realitzada per la divisió d'investigació criminal del cos i, molt especialment, del seu caporal. Enhorabona a Josep Lluís per aquest éxit!
  • Silvia Bolívar Costa, ex alumna del Puig, pianista i, actualment, professora de música a l'IES Terra Roja, va oferir un concert de piano conjuntament amb Abraham Tena Manrique, pianista, ex professor del Puig Castellar i actualment també professor al Terra. Els dos concertistes van estar protagonistes d'un memmorable concert de piano celebrat amb motiu del 30è aniversari de l'IES Terra Roja el 22 de maig de 2009. El repertori i els fragments triats eren exquisits: Mozart (Pequeña Serenata Nocturna Kv. 525 I), Fauré (Suite Dolly op. 56 I), Brahms (Valses 1, 7, 9, 11 i 15), Piazzola (Adiós Nonino, Invierno Porteño), Schumann (un intermezzo del Carnaval de Viena) i Tena Manrique (Ausencia Op. 2, núm. 1). Els assistents van gaudir de les peces i de l'acurada i sensible interpretació dels dos concertistes i els van aplaudir llargament... I, per cert, feliç aniversari al professorat i l'alumnat del Terra: Per molts anys!
  • Diana Franov, ex alumna del Puig, violoncel·lista, membre del Grup Instrumental Barcelona 216 (grup resident a l'Auditori), interpreta amb aquest grup Piturrino fa de músic de Carles Santos durant els dies 16, 21, 22 i 23 de maig de 2009 a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure de Barcelona. Com es diu al programa de mà, "Carles Santos, un dels grans artistes que ha donat aquest país a la música i a l'escena, Premio Nacional de Música 2008, presenta una sèrie de concerts-espectable en col·laboració amb el Grup Instrumental Barcelona 216, una de les formacions de música contemporània més importants del panorama musical català." Enhorabona, Diana, per aquests concerts i per la vostra música.
  • Victòria Arias Vall, ex alumna del Puig (promoció 2007-2008), estudiant de Farmàcia, va rebre, dins de la primera celebració d'Enginycat!, el 16 de maig de 2009, el reconeixement del President de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Sr. José Montilla, pel seu treball de recerca sobre el virus de papil·loma. Enhorabona a Victòria i a la seva tutora, Rosa Codolà, professora de Biologia, per aquest meritori reconeixement a la seva feina investigadora. [Veure més informació sobre l'acte de lliurament del premi.]
  • Olga Hernández, ex alumna del Puig, activista política i sindical durant algun temps (anys 80), periodista, funcionària de presons i dona polifacètica de múltiples interessos culturals i vitals, sota el seu nom literari de Bernabela Azogue, ha publicat recentment (abril 2009), un llibre testimonial i documental on recull una part de la seva experiència com a funciònaria: "Información, Prisión Modelo... ¿dígame?" (editorial Sepha, col·lecció Libros Abiertos). A la Presentació del llibre, després de la Dedicatòria on trobem una carinyosa referència al Puig Castellar i a diverses persones del seu entorn familiar i social, escriu Bernabela Azogue: "Hace ahora entre 20 y 25 años, llegamos a las prisiones catalanas diferentes promociones de funcionarios que veníamos con la nueva ley penitenciaria bajo el sobaco. La legislación postconstitucional aportaba novedades que tardaron en materializarse, ya que dictar una ley es bastante más rápido y más fácil que introducir cambios en el día a día de una cárcel. Al cabo de este tiempo se puede decir, sin falsa modestia, que con nosotros llegó la Constitución a las prisiones... ¿Y qué hemos hecho durante este tiempo? Yo diría que hemos estado observando, en esta especie de laboratorio, y contestando preguntas. Las propias, las nuestras, sobre todo y en primer lugar. Pero también las de conocidos, familiares y amigos, que nos devuelven una y otra vez a una realidad inquietante: los ciudadanos desconocen absolutamente cómo funcionan sus prisiones. Y digo sus prisiones porque no vale mirar para otro lado: forman parte de la Administración Pública y se sufragan con fondos públicos..." I en aquestes paraules ja podem conèixer un dels propòsits bàsics d'aquest llibre: que els ciutadans sàpiguen com funciona una presó des de  dins.
  • Sergi Ortiz, ex alumne del Puig, músic (vegeu l'entrada corresponent a Joglars e Senglars) i empresari, president del Centre de Comerç, és notícia aquests dies per haver contribuït a posar en marxa el primer Consell Territorial Comercial, segons hem llegit al núm. 108 del setmanari Sóc (del 27 de febrer al 12 de març de 2009). "El Centre de Comerç engega aquest organisme pioner per mantenir una relació més propera amb els botiguers de la zona i millorar la comunicació. "Creemos que una buena manera de activar el comercio es trabajando desde la proximidad". Per aconseguir aquest objetiu una vintena de persones estaran a peu de carrer per recollir les necessitats dels comerciants i tenir-los en compte durant les campanyes.
  • Andreu Banús, ex alumne del Puig, actor i director de teatre, fundador de la companyia El que ma queda de teatre conjuntament amb Joan Fernández, també ex alumne del Puig, és notícia a Barcelona per protagonitzar Offuscatio, una nova versió del Tartuf de Molière. Lídia Gamero, al setmanari Sóc (del 23 al 29 de gener de 2009), recull les declaracions de Banús entorn a aquesta obra sota el títol "El vampir que beu de les debilitats", en referència a la psicologia del personatge principal ("és un hipòcrita, un home ambigu que necessita de les desgràcies alienes. Quant més pateixen els altres, més satisfet n'està ell tot i que mai hem entès perquè actua d'aquesta manera", diu banús parlant de Tartuf). Aquesta nova versió del clàssic francès, obra del director Jordi Pons, de la companyia Fènix Teatre, es podrà veure a la sala Muntaner de Barcelona des del 28 de gener a l'1 de març. Des d'aquí desitgem un gran èxit de públic i de crítica a Offuscatio i a l'Andreu Banús.
  • Mercè Penalba, ex alumna del Puig, directora de la Biblioteca Central de Santa Coloma, és la protagonista del reportatge "Biblioteca Central, ríos de tinta", que publica Pere Ferreres, dins de la seva secció "Al final todos nos moriremos", al número 105 del setmanari Sóc (del 23 al 29 de gener de 2009). "El que viene a la biblioteca, normalmente se quiere implicar. La biblioteca es democratizadora, porque pone al alcance de la mano lo que los ciudadanos no podrían tener inicialmente: libros, información, internet, comunicación", diu Mercè Penalba. I més endavant: "La biblioteca es un lugar de encuentro para personas de todas las generaciones y de todos los orígenes. Garantiza un acceso democrático a la cultura, a la información y al ocio de todos los ciudadanos." La Biblioteca Central de Santa Coloma no és solament un espai de lectura i consulta, és també un centre  acollidor, dinàmic, actiu, viu: un espai habitual de presentacions de llibres, de conferències, de trobades del club de lectura... Un dels llocs, podríem dir, on millor podem passar una bona estona a Santa Coloma.
  • Germán Madrid, ex alumne del Puig, llicenciat en Ciències Biològiques i home de teatre total: és actor, autor i director teatral. Ara, des del 6 de desembre de 2008 al 25 de gener de 2009, podem veure representada per la companyia Carro de Baco, sota la direcció d'Antonia Castillo (ex alumna del Puig, actriu, directora i membre fundadora de la companyia), la seva obra La mà a la sala de teatre de la Biblioteca de Catalunya de Barcelona. [Veure en una altra pàgina d'aquesta web una recomanació d'aquesta peça.]
  • Belén Carmona, ex alumna del Puig, escriptora, guionista i periodista, presentarà el proper dijous 23 d'octubre de 2008, a les 19 h, en la llibreria Abacus de Sabadell (Les Tres Creus, 86-88), el llibre Perfum d'almecs (Històries de Valls), del qual és autora Montserrat Morera Escarré, professora de Llengua i Literatura, amiga del Puig Castellar (va intervenir a les jornades didàctiques El Quijote: pedagogía en acción).
  • Juan del Moral, qui va morir tràgicament en un accident de tràfic fa ara 10 anys, és el protagonista d'una evocació ("Juan del Moral y la dignidad"), que li dedica el periodista Pere Ferreres al número 92 del setmanari Sóc (setmana del 10 al 16 d'octubre de 2008). En aquest perfil diu Ferreres: "Un absurdo accidente de tráfico acabó con la vida de un chico de 26 años [Juan del Moral], director técnico y entrenador del Club Bàsquet Santa Coloma, entrenador ayudante de la selección catalana de mini básquet, director de diferentes campus de la Federación Catalana. [...] Estudió en el instituto Puig Castellar. Era un alumno responsable. Le atraía el mundo de la comunicación. La profesora que más lo animaba era Agustina Rico, una de las pioneras de Grama y corresponsal en Santa Coloma del desaparecido El Correo Catalán en sus años mozos [...] Lo que más me llamó la atención [en Juan del Moral] fue el desparpajo, la chispa, su vocación [...] Por encima de todo era un loco del baloncesto. [...] En la Federación Catalana tampoco lo olvidan, lo recuerdan trabajando codo a codo con Ettore Messina, Ranko Zaravica y Pedro Martínez en el Fórum de Entrenadores. [...] En Santa Coloma siempre ha habido una relación especial con el baloncesto. El presidente de la Diputación de Barcelona, Antoni Fogué, fue el gran capitán del equipo." Més endavant, Ferreres esmenta el nom de Pep Cargol [un altre ex alumne del Puig], qui ara entrena al júnior del CAI. Deu anys després de la seva mort, la memòria de Juan del Moral continua viva a la seva ciutat: "Un pabellón en Santa Coloma que lleva su nombre y un Memorial de baloncesto para cadetes que ya es toda una referencia. [...] Los niños que juegan a baloncesto conseguirán tener éxito o no, pero lo más importante es que aprendan una filosofía de la vida, una digna manera de vivir, como les enseñaba el malogrado Juan del Moral", acaba dient molt certerament Ferreres.
  • Diego Arroyo, ex alumne del Puig, director del CEIP Torre Balldovina i president del Casal del Mestre de Santa Coloma, ha estat entrevistat al núm. 44  de la revista El mirall.net (setembre de 2008) per Josep Maria Roca, ex alumne del Puig i director d'aquesta publicació mensual. A l'entrevista ("Cal que seguim confiant en l'escola que es fa a Santa Coloma"), Arroyo mostra la seva preocupació per la situació creada arran de l'arribada de més de 300 alumnes nous a una ciutat on algunes escoles i instituts tenen ja una situació difícil per haver superat la ràtio. "No podem generalitzar quan definim la situació de les escoles colomenques. N'hi ha que van bé i n'hi ha d'altres que tenen greus problemes de saturació de nouvinguts i el fet que les ràtios estiguin al màxim no ajuda als mestres d'aquests centres a reconduir un problema que a l'aula és molt difícil de solucionar", diu Arroyo. I més endavant: "Estic segur que els mestres no acceptarem que es superi la ràtio per aula que la llei marca en 27 nens. Aquest número ja és una barbaritat que no ens ajuda gens en la nostra feina. Per això volem que tant l'Ajuntament com la Generalitat es comprometin a trobar solucions de futur que solventin l'assumpte al més aviat possible." I per acabar expressa la necessitat que "els polítics es qüestionin la situació a Santa Coloma i prenguin mesures sense perdre més temps."
  • Carles Mata, ex alumne del Puig, catedràtic de Llengua Catalana, director de l'IES Salvador Espriu, de Barcelona, i president d'AXIA (Associació de Directius de Centres Públics de Catalunya), ha estat entrevistat per Pere Ferreres, al número 90 del setmanari Sóc (setmana del 26 de setembre al 2 d'octubre de 2008): "Carles Mata, profesor con poesía". En evocar la infantesa de Carles Mata,  escriu Ferreres: "...él sí que daba guerra: jugaba en la calle a soldados, y cuando no, a fútbol. Los patios de las casas eran los escenarios ideales para una generación que cuajaría en el Instituto Puig Castellar, [...], un grupo bastante compacto que con el paso del tiempo mantiene un código de fidelidad amistosa. Viajaron juntos, compartieron las fiestas, en una etapa que les marcó. "El elemento común en el Puig Castellar es que somos hijos de la clase obrera, la primera promoción de COU, muy autóctona, de la ciudad: Santi Gómez, Rosa Fernández, Agustina Rico, Josep Amoròs, Joan Ignasi Pujol, Isabel Garro, Laura Callau y Antoni Fogué". Al llarg de l'entrevista Mata manifesta la seva preocupació per alguns aspectes de l'ensenyament i de la gestió dels centres. Diu, per exemple: "Hay desigualdades territoriales y sociales que nos pasarán factura en el ámbito de la cohesión social. El sistema educativo español es un milagro, mientras que en el resto de Europa hay directores profesionales. En lugar de mirar a Europa, nosotros miramos hacia el Oeste peninsular, Portugal, y somos los dos únicos ejemplos del mundo donde un trabajador del centro es también el gestor". Com resumeix l'autor de l'entrevista, fa anys que Mata defensa que un dels factors més importants per aconseguir millorar la qualitat de l'ensenyament públic seria la professionalització dels equips directius.
  • Sandra Ramos, ex alumna del Puig i professora de Castellà, i Dolores Borrego, ex alumna del Puig i professora d'Anglès, l'1 de setembre de 2008, han tornat a la seva segona casa, al Puig, en aquest cas com a professores de les seves respectives matèries durant aquest curs, 2008-2009. D'aquesta manera s'afegeixen a una llarga tradició d'antics alumnes del nostre institut que, anys després dels seus anys escolars, han tornat com a professors. Als records d'abans s'hi hauran d'afegir els d'ara. Feliç retorn!
  • Cristian Génova, ex alumne del cicle formatiu de Gestió Administrativa al Puig i actualment alumne de 2n de batxillerat (nocturn) al nostre centre, ha estat entrevistat al número 87 del setmanari Sóc (setmana del 29 d'agost al 4 de setembre de 2008) per Pere Farreres: "Cristian Génova, la vida en primera fila". En aquest reportatge Cristian parla d'algunes de les seves aficions (el futbol, els amics, la poesia...) i de la seva manera de veure el món. "El Gramenet es una forma de vida. ¿Qué sería un domingo sin el partido de la Grama, sin sufrir?", diu Cristian. "Me quedo con los pequeños detalles de la vida", afegeix un moment abans de saludar a una amiga que passa pel carrer mentre le feien l'entrevista, i comenta d'ella: "¡Siempre me dejaba los apuntes en el nocturno del Puig Castellar". Respecte al fet d'haver d'anar en cadire de rodes per una malaltia des de naixement, diu: "Sorprende el miedo a lo desconocido. Para mí, es lo más natural del mundo", i respecte al fet d'escriure poesia: "La poesía no se hace sino que nace. No puedes prever cuándo va a salir." Per acabar, després parla d'un dels seus objectius d'aconseguir caminar amb muletes: "Me daría una autonomía que ahora no tengo. Voy a luchar hasta el último minuto para conseguirlo. El no ya lo tengo por respuesta, y la verdad es que no me sirve."
  • José Luis Montón Amil, ex alumne del Puig, mestre de la guitarra flamenca. Hem llegit aquests dies (setembre de 2008) a la web una ressenya del seu disc Auvidis, a càrrec del crític Alberto García Reyes. El disc és un veritable homenatge a Federico García Lorca: “El primer tema lo titulo ‘Homenaje’ porque quiero recordar a Lorca. Por eso empiezo tocando por granaínas. Luego cambio a tangos y hago ‘La Tarara’ para rematarla por bulerías”. Diu García Reyes que “José Luis expresa con sus dedos todo lo que siente cuando escucha aquel disco lorqueño de la Argentinita que han versionado maestros como Pastora Pavón, Pepe Marchena o, más recientemente, Carmen Linares. Pero busca más cosas: "La guitarra es un instrumento armónico y nosotros podemos jugar en ese terreno resbaladizo en el que se produce la cuestión de si es flamenco o no. No quiero buscar nada, sino dejarme llevar y tocar lo que siento. En ese sentido, todos los temas tienen un punto jazzístico porque yo he tocado tres años con dos guitarristas de jazz y eso se me nota". Molts dels professors que encara treballen al Puig recorden amb emoció els bons moments que els va fer passar José Luis Montón tocant la guitarra a la nostra sala d'actes.

     

  • Joaquín Talavera, ex alumne del Puig, metge a l'Hospital de la Vall d'Hebron, president del Cine Club Imatges, membre de la Comissió Municipal de Festes i del col·lectiu La Tangana, ha mort als 51 anys d'edat, el 2 d'abril de 2008, segons hem llegit a la versió digital de El Mirall. net (maig de 2008), on es subratlla el caràcter de Talavera com a home de referència dins la cultura colomenca i  la seva dedicació a difondre el cinema en versió original a la ciutat: "Su pajarita y su particular elegancia hacían de Tala un hombre especial", diu Josep Maria Roca, el director del Mirall, en una necrològica molt sentida. I Pere Ferreres, al setmanari Sóc ("En recuerdo de Joaquín Talavera, son días malos"), ha escrit un retrat ple de lirisme: "Tala era un sabio que no se daba importancia, alguien diferente a todos los demás. Amigo de sus amigos, era un líder que transmitía serenidad. Vivió los cielos y los infiernos del arte de vivir. Era un colomense con pasiones que nos enseñó que es posible combinar pasión con racionalidad." Que tothom que va conèixer a Joaquín Talavera i el va tractar guardi a la seva memòria el bon record que es mereix!
  • Maika Navarro, ex alumna del Puig, periodista a El Periódico de Catalunya i comentarista a diversos programes de ràdio i televisió, publica també articles al blog de "Negra i criminal", com el que podem llegir a la pàgina del 29 d'abril de 2008 sota el títol de "Crimen perfecto"  sobre l'esclariment del crimen d'una jove, Ana Maria Páez, de 35 anys, que va ser trobada morta a un pis de Barcelona en circumstàncies molt inquietants. Maika, gràcies al seu treball infatigable, s'ha convertit una periodista de referència en el gènere negre propi de les novel·les de "Negre i criminal".
  • Mercè Penalba, ex alumna del Puig, directora de la Biblioteca Central de Santa Coloma, amb motiu del 13è aniversari de l'actual emplaçament d'aquesta biblioteca a l'edifici dels jardins de Can Sisteré, va recordar, en un reportatge de Maria Escudero publicat a la revista Sóc (setmana del 25 d'abril a l'1 de maig de 2008): "L'1 de març de 1968 es va obrir la biblioteca Ferran Valls i Taberner al carrer Sant Carles 15, que a l'any 1995, quan es vam traslladar al nou edifici, es va passar a dir Biblioteca Central", i més endavant diu: "La biblioteca és un punt de trobada de la ciutadania i crec que els colomencs se l0ahn fet seva des del primer moment". Com diu l'autora del reportatge: "Els més de 215.000 visitants i 40.000 usuaris del servei de préstec durant el 2007, i els 70.000 documents de que disposa el fons, demostren la gran implantació d'aquest servei entre els colomencs". Per molts anys!
  • Antoni Fogué, ex alumne del Puig, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma des de 1991, va ser elegit per majoria absoluta, el passat 22 d'abril de 2008, com a nou president de la Diputació de Barcelona, a proposta del PSC, en substitució del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho. En l'acte de presa de possessió, segons hem llegit a El Periódico de Catalunya (23 d'abril de 2008), Fogué va declarar que no canviarà cap dels compromisos adquirits per a aquest mandat. Des d'aquesta pàgina li desitgem molts d'èxits a Antoni Fogué en el seu nou càrrec. [Vegeu més informació sobre Antoni Fogué en una entrada anterior d'aquesta mateixa pàgina.]
  • Iván i Tatiana Bolancer, ex alumnes del Puig (vegeu una altra entrada anterior),  i el pare, Andrés Bolancer, inauguraran  una exposició col·lectiva el 3 d'abril de 2008, dijous,  a les 20.30 h, a la Sala d'Art Els Coloristes (carrer Sant Jeroni, 9, de Santa Coloma). L'exposició es podrà veure fins al 17 d'abril, amb el següent horari: de dilluns a divendres, de 18 a 20 h; dissabtes, d'11 a 13.30 i de 17 a 21 h, i diumenges, d'11 a 13.30 h. Més Informació: http://www.ivanbolancer.com/

  • Maria Font Tarrason, ex alumna del Puig, directora de la Biblioteca Can Peixauet, farà una conferència adreçada als estudiants de Batxillerat colomencs el 3 d'abril de 2008, a les 9 h, al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma, amb motiu de la presentació dels treballs de recerca d'alumnes de 2n de Batxillerat.  Veure el programa de la jornada.
  • Pilar Aguilera Fuertes, ex alumna del Puig, Màster en Educació  per la Universitat de Southampton (Gran Bretanya), s'ha especialitzat en estudis d'educació i societat (actualment fa un doctorat d'Educació i Societat a la Universitat de Barcelona) i ha presentat aquests dies (6 i 7 de març de 2008) dues comunicacions a les IV Jornades d'Educació Emocional organitzades per la Universitat de Barcelona. Si voleu llegir-les, les trobareu a la nostra secció d'Educació Emocional: The Social and Emotional Aspects of Learning (SEAL)Citizenship Education en Inglaterra (2002-2008).
  • Agustina Rico, ex alumna del Puig, catedràtica de Llengua i literatura catalana al nostre institut, ha estat entrevistada al número 241 (febrer de 2008) de la revista El Viejo Topo per Salvador López Arnal, a propòsit de José Rico, un militar republicà que es va enfrontar al Moviment franquista i que va pagar amb la seva vida la seva fidelitat a la legalitat republicana. Al llarg de l’entrevista, Agustina Rico parla del seu oncle amb admiració i respecte. Entre altres coses, explica que, “segons Francisco Sánchez Montoya, autor del libro Ceuta y el Norte de África 1931-1944. República, Guerra y Represión (Ediciones Natívola), y estudioso del tema, el 18 de julio de 1936 se tenía preparado un complot por parte de varios militares leales a la República para atentar contra la vida de Franco y detener la sublevación, pero horas antes de la acción fueron delatados y finalmente ejecutados. [...] Según parece, dos cabos veteranos del cuartel, José Rico, mi tío, y Pedro Veintemillas, en su ronda de la madrugada de 18 de julio por las calles de Ceuta observaron cómo patrullas de falangistas detenían a civiles y asaltaban sedes de partidos políticos republicanos. [... Más tarde] mi tío presentó el plan para atentar contra Franco. Era la única solución que veía para desbaratar el golpe. Cuando Franco entrara en el patio central del acuartelamiento para revistar las tropas, él mismo le dispararía. Los otros implicados, desde la primera planta del cuartel, apuntarían al resto de militares para inmovilizarlos.” [...] Impressiona la història de José Rico, una història que la seva neboda ha contat amb detall en aquesta entrevista per als lectors de El Viejo Topo i que cap lector hauria d’oblidar.

  • Begoña Bellette Donay, ex alumna del Puig, Regidora d'Educació, Infància i Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Coloma, ha estat entrevistada per Lídia Gamero al número 65 de la revista Sóc (setmana del 22 al 28 de febrer de 2008). L'entrevista forma part d' un reportatge titulat "La Serralada de Marina es reforestarà per millorar la diversitat". La Regidora recorda que "el programa Habitat de Bones Pràctiques de les Nacions Unides ha obsequiat a Santa Coloma en dues ocasions amb les consideracions de Good i Best per actuacions en el medi natural". També explica com la Serralada de Marina i Can Zam són els grans pulmons de la ciutat, i a la pregunta de l'entrevistadora sobre si Santa Coloma és una ciutat sostenible, respon: "Estem en el camí de la sostenibilitat. Per definició una ciutat no ho és. Sabem que hi ha molts passos a fer, com les plaques fotovoltaiques a l'escola Ferran Sagarra. Són petites intervencions que ens han d'ajudar a avançar amb passos ferms cap al futur més sostenible possible."  Gràcies a aquest pla de reforestació es plantaran 700 arbres de diferents espècies (pins, alzines, roures...) i Santa Coloma guanyarà en sostenibilitat.
  • Santos de Veracruz, ex alumne del Puig, il·lustrador, pintor i autor de còmics, ha estat entrevistat per Lídia Gamero, al número 16 de la revista SC. Revista de Santa Coloma (gener-febrer de 2008). A l’entrevista, Santos parla de la seva carrera (explica com va sorgir el seu interès per la pintura, dels seus inicis amb el grup La Baska, de les publicacions on ha col·laborat, com és el fanzine bimensual El Puñalito, dels seus llibres com són Flamenco, Pasión, de l’exposició ARTMIX que es pot veure a Can Sisteré... També recorda la seva relació amb Jairo (el cantant de Muchachito Bombo Infierno), de com són les seves col·laboracions a les actuacions d’aquest últim, de la seva visió de la pintura (“Me encanta que se reconozcan los sentimientos”, [en mi pintura] “todo es terrenal, orgánico”), del flamenco (“es como un grito muy potente”), de la propera inauguració de la seva exposició Almas Bandoleras a Cadis (veure la pàgina de quan aquesta exposició es va presentar a Can Sisteré), etc. Després de llegir aquesta entrevista el lector sent que s’hi ha trobat amb un artista molt original i amb una forta personalitat. [Per veure i sentir la pàgina personal de Santos de Veracruz, cliqueu aquí.]

  • Antoni Pinilla, ex alumne del Puig, jugador de futbol, és el protagonista d'una evocació del periodista Pere Ferreres (també ex alumne del Puig; veure una entrada anterior d'aquesta mateixa secció), a la revista Sóc (setmana del 18 al 24 de gener de 2008), sota el títol de "Pinilla, un futbolista que hace historia". Pinilla, com es recorda a l'article, va formar part del Barça de Cruyff, integrant d'una plantilla de la qual també formaven part Zubizarreta, Koeman, Guardiola, Bakero, Laudrup, Stoichkov... una plantilla mítica que va guanyar la 11ª lliga blaugrana (1991). Pinilla ha jugat sota la batuta d'entrenadors de gran categoria: Cruyff, Serra Ferrer, Valdano, Cantatore, Heynckes... També va formar part de l'equip que va guanyar l'or olímpic a les Olimpiades de Barcelona (1992). Després d'haver jugat al Barça, Pinilla va estar jugador del Mallorca, Albacete, Tenerife, Salamanca i Nàstic de Tarragona (del qual és ara el capità). Tota una brillant carrera de futbolista que va començar al carrer Sant Andreu de Santa Coloma.
  • Joan Vilaseca i Pujol, ex alumne del Puig, traumatòleg laboral a Badalona i metge del Gramenet, és entrevistat per Pere Ferreres al setmanari Sóc (número 59, setmana de l'11 al 17 de gener de 2008). En un moment de l’entrevista (sota el títol de "El latido más natural"), el doctor Vilaseca recorda com va ser que optaria per fer medicina, seguint la tradició familiar (el seu avi era metge i el seu pare també ho és), quan estudiava BUP i COU al nostre institut. En Joan, després de reconèixer que el que més li agrada del futbol és el treball en equip i la passió,  fa un diagnòstic del Gramenet: "Excelente. El 10 no existe, pero un 9 sí. Pagaría por subir a 2ª A". Enhorabona, Joan, pels èxits del teu equip, que també són teus, i per la teva propera paternitat (serà pare d'una nena a l'abril).

  • Miguel Padilla Martín, ex alumne del Puig, jove emprenedor, ha presentat recentment (desembre de 2007) el primer número de la revista Gramenet Jove. La revista dels joves de Santa Coloma, de la qual és director. A l'editorial d'aquest primer número diu Padilla: "GJ es una revista hecha con ilusión, ganas y criterio, una revista hecha con objetividad, pero eso lo tendrán que decir otras personas, lo juzgarán las personas por las que escribimos. Así que, lectores... ¡juzgad vosotros mismos!".
  • Enric Romero González, ex alumne del Puig, doctor en Pedagogia i professor de Llengües Clàssiques a l'IES Sant Andreu de Barcelona, ha estat notícia aquests dies (novembre i desembre de 2007) en diferents mitjans de comunicació en presentar el seu estudi sobre motivacions, autoestima i estat d'ànim del professorat de secundària. Veure, per exemple, el diari Avui de 27 de novembre de 2007: "El 80% del professorat no es veu preparat per gestionar l'aula", on s'explica que la majoria de professors de secundària consideren que disposen d'una bona formació científica de la seva matèria o àrea, es mostren igualment satisfets pel que fa al domini de les competències pedagògico-didàctiques, però admeten, amb el mateix grau de coincidència, que no disposen de les eines per gestionar correctament grups heterogenis d'alumnes, que els falla la capacitat comunicativa, motivadora i de resolució de conflictes. O  El País de 7 desembre de 2007: "Los docentes flaquean en autoestima, pero no temen ser evaluados" (on també es subratlla que els joves no valoren l'esforç). Enhorabona a Enric per aquest estudi que ha passat a ser una referència ineludible.
  • Miguel Ángel Para, ex alumne del Puig, director de l'IES Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet, Santos de Veracruz, ex alumne del Puig, pintor i autor de còmics, i Natalia Limones, ex alumna del Puig, fotògrafa de professió, són alguns dels artistes que participen a l'exposició "Art Mix. Identitats glocals", que es podrà visitar en l’horari habitual al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré des del proper  14 de desembre de 2007 (divendres) fins el 20 de gener. L’exposició “Art Mix.Identitats glocals”, segons s'ha anunciat, gira entorn a la construcció de les identitats en el món contemporani en el que conviuen, en molts sentits,  localisme i  globalització. Com en altres edicions de l'Art Mix, el resultat és una proposta eclèctica, de mixtura d’estils, tècniques i posicionaments artístics. Els artistes que hi participen enguany són: Laura Aragó Crehuet, Manuel Chiscano, Glòria Garcia, Rafael Juan, Natàlia Limones, Núria Martínez Seguer, Albert López Rovira, Francine Metthé, Mihoko Ono, Miguel Ángel Para, Carme Rodríguez i Santos de Veracruz.

     

  • Germán Madrid Fernández, ex alumne del Puig, llicenciat en Biologia, actor de teatre, director artístic de la Companyia Alquimistes i un dels impulsors de la Fira de Teatre Integratiu, ha publicat diverses obres teatrals. Ha estat entrevistat al butlletí L'Ajuntament Informa (30 de novembre de 2007), on parla de la seva concepció del teatre com a un acte de compromís i de risc, recorda com va crear la seva pròpia companyia teatral, explica la seva visió del teatre com a eina d'integració, fa una repassada de la seva trajectòria artística i aposta pel teatre que es fa a Santa Coloma quan diu, per acabar: "La aparición de nuevas infraestructuras como el Auditori, la reforma del Teatre Sagarra y la construcción de la Sala Miquelet nos dota de unas herramientas que, unidas a las iniciativas consolidadas desde DOSC (Denominació D'Origen de Santa Coloma) como el Pssatge Insòlit o el Aula de Teatre, que están penetrando en el ámbito colomense, creando público y despertando la inquietud de un sector importante de la ciudad y unido a los nuevos lazos establecidos con otros creadores de otras disciplinas, pueden permitir consolidar bases que podrían dejar huella en el tiempo."

 

  • Carlos Villagrasa Alcaide, ex alumne del Puig, professor Titular de Dret Civil i Coordinador de Màsters i Postgraus a la Facultad de Dret  de la Universitat de Barcelona, ha presidit el 3r Congrés Mundial sobre els Drets de la infància i l'adolescència que s'ha celebrat a Barcelona, del 15 al 19 de novembre de 2007. Al diari El País de 21 de novembre de 2007 podeu llegir les seves declaracions valorant el Congrés i les seves referències a la Declaració de Barcelona que han redactat els joves que hi han participat.
  • Maria Font, ex alumna del Puig, directora de la Biblioteca Can Peixauet, ens ha fet arribar la informació d'una trobada de científics colomencs, que ha organitzat dins de les activitats de la Setmana de la Ciència, per al proper 16 de novembre de 2007, a les 18 h, a la mateixa biblioteca. Els científics convocats a aquesta trobada són: Antonio Armario (ex alumne del Puig, Catedràtic del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i d’Immunologia de la UAB, Premi Fundació Uriach de Ciències de la Salut 2007), Josefina Enfedaque (ex alumna del Puig, Agent Científic de la Comissió Europea, Responsable de Comunicació dels Projectes de Recerca Col·laboradora Europea en Ciències de la Salut), Manuel Gené (Metge especialista en Medicina del Treball de l’Hospital Universitari de Bellvitge i investigador especialitzat en Polimorfismes Genètics Humans), José Luis Martín (Professor titular de Termodinàmica del Departament de Màquines i Motors Tèrmics de la Universitat Politècnica de Catalunya i investigador en el camp de la calorimetria diferencial DSC), Martin Rueda (ex alumne del Puig, Responsable de Podologia del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, autor del llibre Los Desequilibrios del pie), i Sebastià Sallent (ex alumne del Puig, Director de la Fundació i2CAT i Catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, finalista al Premi d’Excel·lència a la Innovació Tecnològica 2005). Esperem que aquesta trobada on aquests científics explicaran la seva experiència dins del seu camp d'investigació tingui tot l'èxit que es mereix!
  • Francisco Javier Gómez, ex alumne del Puig, conegut literàriament com Lem Ryan, amb motiu de la publicació de la seva darrera novel·la, Nueva era, ha estat entrevistat per Josep Maria Roca al número 30 de la revista El mirall.net (agost de 2007). A l'entrevista parla dels seus inicis literaris: "Tenía doce años cuando empecé a escribir. Tenía mucha imaginación y leía muchísimo". Quan encara era un estudiant al Puig Castellar, va començar a publicar a les editorials Ceres i Bruguera llibres de ciència ficció, novel·les populars (trenta títols). Ara, l'editorial madrilenya Equipo Siris, li ha publicat aquesta nova obra, una novel·la que tracta "de la investigación del asesinato de un arqueólogo que investigaba la presencia en Cataluña del general nazi Himmler, de quien se dice que estuvo en Montserrat buscando el Santo Grial". Francisco Javier vol continuar dedicant-se a la literatura malgrat reconèixer que "muy pocas personas pueden vivir de escribir" i ja té un altre projecte de novel·la històrica.
  • Patricia Rojas, ex alumna del Puig, cantant d'òpera (soprano) del Departament de Cant del Conservatori del Liceu, fa el paper de Laurette a l'òpera El doctor Miracle, de Georges Bizet (1838-1875). La representació tindrà lloc al Pati de Lletres de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, el proper 27 de juny de 2007, a les 22 h, amb la interpretació musical de la Jove Companyia d'Òpera del Conservatori del Liceu (direcció artística: Carmen Bustamante; direcció musical: Daniel Mestre; direcció escènica: Isabel Franco). Patricia: et desitgem molts d'èxits des d'aquí.
  • Begoña Bellete Donay, Antoni Fogué i Moya, Àngel Pla i Reche i Manel Olivès i Juanola, ex alumnes del Puig, han estat elegits regidors del nou Ajuntament de Santa Coloma a les eleccions municipals del 27 de maig de 2007, segons es pot llegir al butlletí informatiu local (L'Ajuntament informa) d'1 de juny de 2007. Tots quatre repeteixen com a regidors: els dos primers, com a membres del PSC; el tercer, com a membre de la coalició ICV-EUiA, i el quart, per Convergència i Unió. Enhorabona a tots quatre per haver estat elegits.
  • Antoni Fogué, ex alumne del Puig, llicenciat en Ciències Biològiques, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma i responsable de govern local de la Diputació de Barcelona, és el protagonista d'una semblança ("Antoni Fogué: un hombre, un destino") de Pere Ferreres, publicada al número 33 del setmanari Sóc (1 de juny de 2007). A l'entrevista, es diu, entre altres coses, que Fogué s'identifica vocacionalment amb la docència, que somnia amb veure ànecs al Besòs (Fogué ha estat com  a responsable de medi ambient un dels principals artífexs de la recuperació d'aquest riu), que l'apassiona el projecte de protecció de la Serralada de Marina ("Hemos avanzado, hemos hecho un ejercicio de protección muy importante, y estamos recuperando y museizando el antiguo poblado ibérico del Puig Castellar") i, com a resum de la seva trajectòria política i de gestió, esmenta cinc projectes de millora i renovació als quals ha intervingut: el parc fluvial del riu Besòs, el poblat ibèric, el teatre Josep Maria de Sagarra, la biblioteca de Can Peixauet i el cementiri nou i el tanatori.
  • Juan Miguel López González, ex alumne del Puig (de 1978 a 1982), doctor en Física i professor titular del Departament d'Enginyeria Electrònica i de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya, es va especialitzar en física de conductors, electrònica de dispositius, dispositius de radiofreqüència i microones i, més específicament, en el transistor bipolar d'Heterounió, té oberta pàgina web personal, on hem trobat, entre les seves múltiples mostres dels seus interessos (científics, educatius, històrics, esportius...), una agraïda referència al que va ser el seu professor de matemàtiques al nostre centre, Antoni Mussons.
  • José Antonio Serrano, ex alumne del Puig, professor d'Educació Física i coordinador pedagògic a l'IES Menéndez Pelayo de Barcelona, ha estat entrevistat per José G. Navarro al número 29 de la revista Sóc (setmana del 4 al 10 de maig de 2007), amb motiu d'entrenar a l'equip La Unión-Las Palmas de futbol sala, que ha ascendit a la categoria Primera Nacional A, després d'una sèrie de partits amb uns resultats extraordinaris: "La honradez y el compromiso han sido la base del éxito de este equipo", explica José Antonio. I analitzant les claus dels resultats del seu equip, diu que en els esports col·lectius és vital aconseguir un equilibri defensa-atac. Destaca també el sentit de la professionalitat dels jugadors que consisteix en un  "un compromiso contigo mismo y con los demás, tomándote en serio algo que, al fin y al cabo, no es más que un deporte y un juego". Parlant del futur de l'equip a la nova categoria, diu José Antonio: "Será difícil que todo el bloque actual siga, porque algunos jugadores tendrán ofertas, pero con pocos cambios y algunos refuerzos podremos afrontar con garantías el curso que viene, sin tener que renunciar a nada".  Enhorabona, José Antonio, per aquest èxit.
  • Rodolfo del Hoyo, ex alumne del Puig, escriptor, ha estat entrevistat al número 28 de la revista Sóc (setmana del 27 d'abril al 3 de maig del 2007), amb motiu de la publicació del seu llibre El caminant a la deriva, de la seva incorporació com a assessor al gabinet de Vicepresidència de la Generalitat i per ser el número dos de la llista electoral d'ERC per a les eleccions municipals del 27 de maig. A l'entrevista, realitzada per Maria Escudero, se li pregunta sobre la festa de Sant Jordi ("Per Sant Jordi tothom s'atreveix a escriure un llibre", diu), del seu interès per la literatura infantil, del canvi de llengua literària (després de la publicació d'Asuntos Interiores, escrit en castellà, va publicar un llibre de relats en català, Els amors furtius, i ha continuat escrivint en aquesta llengua), sobre la literatura perifèrica (on se situa El caminant a la deriva) i de la seva incorporació al gabinet de Carod-Rovira ("Va venir a fer un míting sobre l'Estatut a Santa Coloma i ens vam asseure junts. Em va reconèixer perquè tenia alguns llibres meus i vam continuar en contacte").
  • Carles Mata, ex alumne del Puig, director de l'IES Salvador Espriu de Barcelona i president d'AXIA (associació de directius de centres públics de Catalunya), va fer una conferència al nostre institut el 26 d'abril de 2007 ("L'educació secundària pública. Una esperança truncada"), amb motiu de l'organització dels Diàlegs sobre educació, jornades adreçades a analitzar l'estat de l'educació al nostre país (les dificultats, els reptes i les propostes de millora). A la seva conferència, presentada per l'Agustina Rico, ex alumna del Puig, companyera de curs de Carles i des de fa molts anys professora al nostre centre, van assistir-hi molts dels seus antics companys de curs que van sentir una especial nostàlgia en trobar-se de nou al nostre institut després de tants anys d'haver estat alumnes.
  • Antonio Rosa, ex alumne del Puig, fotògraf, ha estat entrevistat al número 24 de la revista Sóc (setmana del 23 al 29 de març de 2007), amb motiu de la seva exposició, ubicada a la Biblioteca Central de Santa Coloma sota el títol de No és un joc, de la qual ja havíem donat notícia en aquesta mateixa pàgina. Parlant de l'abocador de La Chureca (Managua), diu Antonio Rosa: "Les fronteres [dels nens de l'abocador] acaben on acaba l'abocador, pensen que tothom viu com ells, que el món és un abocador d'escombraries". I més endavant, a una pregunta de la seva entrevistadora, Maria Escudero sobre el paper de l'Organització Internacional del Treball (OIT), diu Rosa: "La OIT té una màxima: el treball infantil genera pobresa i la pobresa genera treball infantil. La educació és la sortida per trencar la cadena, perquè els nens puguin ser nens i futurs adults qualificats." Exposicions i treballs de denúncia com els que fa Antonio Rosa ajuden a fer visible un problema d'explotació i misèria del qual no tothom n'és conscient.
  • Encarna Díaz, ex alumna del Puig, responsable de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), ha estat entrevistada al número 24 del setmanari Sóc (setmana del 23 al 29 de març de 2007), dins un reportatge de Yolanda Lázaro títulat "Las consultas a la OMIC aumentan un 15,8% durante el año 2006", realitzat amb motiu del Dia Mundial del Consumidor, celebrat el passat 15 de març. "El número uno en quejas es la telefonía. Los consumidores se encuentran con que las operadoras no les quieren dar de baja, muchas veces les retienen el bucle, y también hay una falta de información o la información está distorsionada", diu Encarna Díaz. I, més endavant, hi afegeix que aquest servei de defensa del consumidor, pretén formar i informar sobre els drets dels consumidors. Una tasca educativa i necessària la que fa aquesta Oficina. Gràcies, Encarna, per la vostra feina.
  • Antonio Rosa, ex alumne del Puig, fotògraf, membre de la Fundació Pau i Solidaritat, presentarà una exposició fotogràfica sobre les condicions de vida i treball dels nens i nenes de Llatinoamèrica: "No és un joc", des del dia 15 de març, a les 20 h, a la Biblioteca Central (jardins de Can Sisteré) de la nostra ciutat, segons hem llegit a la tarjeta d'invitació a l'acte d'inauguració. Antonio Rosa ha presentant ja altres exposicions amb fotografies de denúncies sobre les condicions de vida i treball al Tercer Món. Un consell als amics del Puig: aprofiteu per veure aquesta exposició abans del 15 d'abril. Més informació: www.ccoo.cat/noesunjoc
  • Tatiana Bolancer Turrillo,ex alumna del Puig (promoció del 2001), llicenciada en Psicologia, becària en les aules d’informàtica de la Universitat de Barcelona, professora de dibuix en l’Escola d’Art “Els Coloristes”; Iván Bolancer Turrillo http://www.ivanbolancer.com, ex alumne del Puig, llicenciat en Física, professor en la facultat de Belles Arts; Laura Serrano García, ex alumna del Puig (promoció del 2000), estudiant a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, on fa estudis de mestra d’educació primària, i Natàlia Limones, ex alumna del Puig, fotògrafa professional, han presentat algunes de les seves obres pictòriques i fotogràfiques a la I Mostra d’Art d’Antics Alumnes de l’IES Puig Castellar durant els primers dies de març de 2007, amb gran èxit de les persones que han vist l’exposició.
  • L'Associació d'Antics Alumnes del Puig Castellar, en projecte encara, és el tema central del reportatge publicat al número 27 de La revista ACI (març de 2007). El reportatge s'acompanya de sis fotografies de diferents activitats i excursions: una festa de la primavera a Sant Jeroni, una excursió a Perpinyà, un passeig per Tarazona, una representació de teatre, acomiadaments de final de curs, etc. El reportatge ens recorda que aquesta secció de la pàgina web on ara escrivim va iniciar-se amb l'objectiu de facilitar la recuperació de contactes amb antics companys de promoció i per mantenir els vincles afectius entre els ex alumnes i l'institut. Malgrat que l'article a la coda final té una errada, s'ha d'entendre que la frase diu: "No només fem bons alumnes; també volem fer bones persones".

 

  • Emiliano Lorenzo Vicente, ex alumne del Puig, escultor i professor d'educació visual i plàstica a l'IES Pau Gargallo de Badalona, ha guanyat, amb el seu fill Guillem i el seu amic Ulrich Schroeder, el primer premi del concurs internacional d'escultures de neu a Nayoro (Japó), segons hem llegit a un reportatge  de Josep Maria Roca (ex alumne del Puig), director d'El mirall.net, publicat a aquesta revista (núm. 24, març de 2007) sota el títol de "La satisfacció de fer art efímer". En aquest mateix reportatge, es diu que Emiliano Lorenzo va ser, com tots els batxillers d'aleshores, alumne de l'institut Puig Castellar. El treball premiat representava una ratjada dins d'un fons marí. Una idea original vestida amb llums en tonalitats verds i blaves que va entusiasmar al públic, tal com confirma la unanimitat del jurat que va concedir el premi. Enhorabona a aquests colomencs pel seu èxit!

 

  • Albert Rodulfo Giménez, ex alumne del Puig, advocat, pare de dos fills, es presenta a les properes eleccions municipals com cap de llista de l'agrupació Gent de Santa Coloma, segons hem llegit al número 24 de la revista El mirall.net, de març de 2007, i al número 21 del setmari Sóc, de la primera setmana de març de 2007. Els altres candidats són: Josep Miquel García (ERC), Loli Gómez (ICV-EUiA), Rosa Madrid (Ciutadans), Bartomeu Muñoz (PSC), Manel Olivés (CiU) i Mari Carmen Saenz (PP).

 

  • Carmen Maté, ex alumna del Puig, directora del Zoo de Barcelona,  donarà una conferència sobre Dian Fossey el proper 13 de març de 2007, dimarts, a les 19 h, en la Biblioteca Xavier Benguerel (Av. del Bogatell, 17; metro Bogatell i Ciutadella de la L-4 i Marina, de la L-1). Aquesta conferència s'emmarca dins del cicle Fer ciència, cosa de dones, organitzat per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ("Malgrat que sovint s'ha ocultat o menystingut, des de sempre moltes dones han observat el món amb ulls científics. El cicle presenta el cas de nou dones que han destacat per les seves aportacions a la comprensió del món i dels éssers humans", diu el programa de presentació del cicle.) Respecte a Dian Fossey, va ser una etòloga experta en goril·les. Va morir a ganivetades l'any 1985 a Ruanda. Més informació sobre aquest cicle de conferències: www.bcn.cat/biblioteques

 

  • Jordi Valls, ex alumne del Puig, poeta, guanyador dels Jocs Florals 2006 amb Violència gratuïta, llegirà els seus poemes a la sala d’Arcs de la Llibreria Catalònia de Barcelona, el 7 de febrer, dimecres,  segons hem pogut saber per la web (http://carrermajor.blogspot.com/). Aquesta lectura està inclosa dins del cicle d’activitats del Poeta a la ciutat, i amb Jordi Valls hi participaran altres poetes de Santa Coloma de Gramenet: Vicenç Llorca, Rodolfo del Hoyo (ex alumne del Puig), Pedro Luis Cano (pare de dues ex alumnes del Puig, Amaya i Ana Cano Puche, i autor de La sombra prestada), Itmar Conesa (ex alumne del Puig, autor de La terra prohibida) i Rubén Pla. Des d’aquestes pàgines d'Amics del Puig, donem l'enhorabona per la difusió de la seva obra poètica a aquest grup d’escriptors d’ACOLITE (Associació Colomenca de Literatura), vinculats per tantes raons al nostre centre.

  • Juanjo Gallardo, ex alumne del Puig, professor d'Història a l'IES Can Peixauet, membre del grup de historiadors colomencs José Berruezo, ha estat entrevistat per Alexis Malvar, a la revista Sóc (setmana del 26 de gener a l'1 de febrer de 2007), sota el títol de: "La represión franquista en Santa Coloma fue de una gran dureza." A la presentació de l'entrevista es recorda que el 27 de gener de 1939 les tropes franquistes entraven en la nostra ciutat, i Juanjo Gallardo explica el què hi van trobar: "El ejército golpista se encuentra con una población muy deteriorada. La situación es muy dura, durante la última etapa de la guerra apenas llegaba comida y lo que poco que había se tenía que repartir, no sólo entre la ciudadanía local, sino también entre los refugiados republicanos acogidos. Durante esos últimos momentos de la batalla se producen fuertes divisiones entre los pequeños agricultores con tierras y los que trabajan en fábricas que no tenían alimento." L'entrevistador li recorda que van ser 14 els afusellats, i Juanjo respon que "los ejecutados no eran gente de primera fila en la lucha social, ya que los grandes líderes sabían lo que iba a pasar y se marcharon, con la excepción de Celestí Boada". Gallardo va explicant diferents fets succeïts en la Guerra i descrivint el penós panorama de la postguerra. En fi, gràcies a ell i als altres historiadors del grup José Berruezo, els colomencs disposem d'una sèrie de treballs d'investigació necessaris per conèixer el passat més recent de la nostra ciutat.

 

  • Àngel Pla i Reche, ex alumne del Puig, Tinent d'Alcalde i regidor ponent de Serveis Socials de l'Ajuntament de Santa Coloma, va presentar públicament fa uns dies el Punt de Voluntariat, representació d'un grup de 10 entitats (hi ha 7 més que estan a l'espera d'integrar-se a la xarxa properament), segons hem llegit al número 25 de La revista ACI (gener de 2007). Al mateix reportatge es diu que "en l'actualitat, a Santa Coloma de Gramenet hi ha més de 300 persones que formen part de la xarxa del voluntariat i que donen servei a unes 4.000 persones". El Punt de Voluntariat és una eina de suport d'aquests voluntaris i de les associacions integrades en aquesta xarxa i, per consegüent, "un equipament que alhora és la unió de les entitats socials de la ciutat que volen ajudar les altres persones". Si la unió fa la força, les entitats colomenques que agrupen les persones amb voluntat de servei social ja saben com poden tenir més força: unint-se al Punt de Voluntariat.
  • Joglars e Senglars, grup de música folk format al 1992 per ex alumnes del Puig i altres amics (Sergi Ortiz, Víctor Fernández, David Lafuente i Miguel Ángel Vera), autors de “Glendalough, Tierra de los Dos Lagos” i de “Ritus Selenita”  ens convidem a sentir ara (gener del 2007) una nova edició del seu disc Amurada, on a més de les melodies tradicionals celtes marca de la casa trobem jazz i ritmes mediterranis. Un disc molt recomanable per a tots els amics i amigues del Puig.
  • Eugeni Madueño, ex alumne del Puig, escriptor i periodista al diari La Vanguardia, aquests dies (tardor 2006) ha obert un blog (Segona Edició: Garbuix de notes, fotos, vídeos...), on va fent comentaris diaris sobre diferents temes d'actualitat política, social, cultural, etc. Aquests són els títols d'algunes de les entrades: "Torna l'energia nuclear", "Reserves de sòl", "Qui té por de la llei d'habitatge?, "Pobret el castellà", "Memòria de Socias Humbert", "Uns ocupes polítics", "Embussos i autobusos", "Ja és Nadal al Corte Inglés", "Hotels per tot arreu", "Metro a metro", etc. El periodista de raça que és l'Eugeni surt en aquest blog, lliure de qualsevol condicionament polític o dels límits i marges propis de la premsa de paper.
  • Germán Madrid, ex alumne del Puig, com a membre de Carro de Baco (http://www.carrodebaco.com/compania.htm), companyia que va a idear i dirigir l'obra Romeo y Julieta, interpretada pel grup Alquimistes, va recollir, el passat 3 de desembre de 2006, a Tamarite de Litera (Osca), alguns dels premis corresponents a la VIII Mostra de Teatre: premi al millor muntatge i premi a la millor direcció. El premi al millor actor va recaure en Javier Moroño,  també del grup Alquimistes. Hem llegit  i hem vist les fotografies d'aquesta notícia al número 25 de La Revista ACI (Santa Coloma de Gramenet, gener de 2007). Enhorabona als guanyadors.

 

  • Marta Riofrío Fraguas (1976-2006), ex alumna del Puig, institut on va estudiar BUP i COU des del curs 90-91 al 93-94, sempre amb resultats extraordinaris, va morir el 19 d'agost de 2006 en un tràgic accident a Cuba. Tenia 30 anys. Havia estudiat la carrera de Nàutica a la UPC i havia publicat un llibre d'investigació (Transporte en un buque frigorífico convencional). Va morir amb el seu germà (Antonio), la seva parella (Jacobo Marín) i la seva cunyada (Marbellys Cordero). Una antiga companya d'estudis de Marta i amiga seva de l'ànima ens ha fet arribar aquesta trista notícia, publicada a la pàgina del sindicat CGT, al qual eren afiliats els dos germans: http://www.rojoynegro.info/2004/article.php3?id_article=10908 Des d'aquí volem donar el nostre condol i comunicar el nostre sentiment a les seves famílies.   Amb ells, els seus familiars i companys han perdut quatre persones de gran  categoria humana. Marta: tus profesores, tus compañeros y amigos del Puig te queremos y no te olvidamos. El mundo sin ti, sin vosotros, se ha hecho más pequeño y un poco más sombrío.

 

  • Andreu Balastegui, ex alumne del Puig, doctor en Ciències Físiques, especialitat Astronomia, programador amateur de videojocs (de Racer i d'altres) i aficionat a escriure guions de pel·lícules de ciència ficció, té pàgina web personal, on trobareu un record per a la gent del Puig i on podeu consultar informació sobre la seva trajectòria acadèmica i professional i sobre alguns dels seus interessos culturals. Vegeu: http://usuarios.lycos.es/andreuweb/

 

  • Pere Ferreres, ex alumne del Puig, periodista, inaugura secció a la revista Sóc (número 10, setmana del 15 al 21 de desembre de 2006) amb l'article "La Santa Coloma humana", on, entre altres coses sobre la seva trajectòria professional, escriu: "Yo crecí leyendo y escribiendo en Grama, publicación de la que llegué a ser director. Estudié en el instituto Puig Castellar, un santuario que me recuerda el tiempo de unos sueños que volaron lejos y llevan un tatuaje con un nombre escrito: milagro." I més endavant, parlant de personatges colomencs molt entranyables, recorda: "Mi abuelo Ramón, el campo lo tenía enfrente de lo que un día sería el Puig Castellar. Aquella era la Santa Coloma de las viñas, de las fresitas y de la gente que salía a la calle con sus sillas a hablar de lo humano y lo divino." A partir d'ara, els lectors que vulguin conèixer l'ànima menys coneguda de Santa Coloma ja saben que tenen una cita a la revista Sóc amb Pere Ferreres, periodista que escriu sobre lo que pasa en la calle.

 

  • Germán Reyes, ex alumne del Puig, realitzador de cine documental (Maquiladoras, Wandiya...) i director del SOLIDOC 2 (festival de cine documental que se celebra, per segon any consecutiu, des del 24 al 26 de novembre de 2006 a la nostra ciutat), es entrevistat al número 8 de la revista Sóc (setmana del 24 al 30 de novembre de 2006), on diu: "Nosaltres entenem el documental com una eina de recuperació de la memòria i com a denúncia de les injustícies socials, però també com a possibilitat artística, per poder expressar i dir coses en un format que no és el típic format de ficció." Com resum, escriu l'entrevistadora, Maria Escudero: "Les perspectives de futur [d'aquesta mostra de cinema documental] són molt ambicíoses. Els organitzadors esperen, dintre d'un parell d'edicions, al 2008, poder convertir-se en el primer festival de cinema de Santa Coloma de Gramenet."

 

  • Francesc Armengol, ex alumne del Puig, prestigiós restaurador colomenc, membre d'una família de llarga tradició en la restauració, ha estat entrevistat amb el seu pare al butlletí setmanal L'Ajuntament informa (núm. 1024, de 24 de novembre de 2006) de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. El restaurant Ca n'Armengol, es diu a la presentació del reportatge, "va començar a l'any 1923 com una petita fonda on s'allotjaven, sobretot, els treballadors que venien a fer feines a l'antic escorxador del carrer del Doctor Ferran. Des de llavors, el negoci es va anar engrandint fins a arribar als nostres dies, en què ha acumulat diversos reconeixements per la seva qualitat. Un d'ells és el diploma turístic que li va atorgar la Generalitat de Catalunya." Francesc, com el seu pare, continua fidel a la tradició culinaria catalana però posada al dia.

 

  • Germán Madrid, ex alumne del Puig, actor de teatre, membre del grup Carro de Baco i un dels promotors de la Fundació Alquimistes (companyia formada per tretze actors amb discapacitats físiques i psíquiques), és notícia per estrenar una adaptació teatral lliure de Romeo i Julieta, de Shakespeare, a Osca  el proper 26 de novembre de 2006. Per aquest motiu ha estat entrevistat per Maria Escudero al número 6 de la revista Sóc (setmana del 10 al 16 de novembre de 2006). A la pregunta de l'entrevistadora sobre si el teatre ajuda a superar a discapacitats, Germán respon: "Nosaltres no som terapeutes ni psicòlegs, som actors i directors, però realment quan crees un espai com aquest apareix la seva capacitat i no la discapacitat. Llavors ells es senten com a herois, tenen un espai on són admirats i aplaudits. Això genera una sensació de seguretat en ells i té possibilitats terapèutiques. Són més atrevits i divertits fora de l'escenari, i arriben a necessitar el teatre cada setmana. No s'ha de voler fer una reproducció nostra, no amaguem la discapacitat, volem que siguin autèntics. Normalment la societat fa rampes perquè es puguin adaptar a la nsotra realitat, perquè puguin arribar al nostre món. Nosaltres fem el contrari, baixem la rampa."

 

  • Jofre Sanfeliu, ex alumne del Puig, encarregat de la gestió i de la comunicació de Porcuatro, grup de quatre dissenyadors que han estat entrevistats i elogiats al diari El País del 9 de novembre de 2006 per l’originalitat i el creixent reconeixement de les seves propostes, on barregen audaçment disseny industrial, fotografia i disseny gràfic. Porcuatro són els creadors del llum Harry, del penjador Newton o del nou logotip de Santa Coloma (SC+). Tal com diu Jofre a l'esmentada entrevista, el nivell de competència del mercat els obliga a ser molt exigents amb el seu treball i a tractar de buscar permanentment la qualitat i la feina ben feta. Per a més informació sobre aquest equip de disseny, vegeu la seva pàgina web: http://www.porcuatro.com/

 

  • Antoni Fogué, ex alumne del Puig, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma i responsable de l'àrea de serveis a la persona i sostenibilitat, va estar entrevistat al número 23 de La revista aci, de novembre de 2006, on parla de la recuperació de la llera del riu Besòs. Als primers anys de lluita per recuperar aquest espai de natura, als anys 80, Antoni Fogué va començar a treballar amb un grup de persones, i ara, recordant aquells temps, diu: "Ens van criticar molt i ens deien que estàvem bojos: Com voleu fer un gran parc si el millor és tapar-ho to i ja està?". Un dels eslògans d'aquells anys va ser "Volem peixos al Besòs". Després, des de l'Ajuntament de Santa Coloma, com es diu al reportatge que ressenyem, "es van organitzar les primeres trobades amb els municipis del voltant amb la intenció de netejar la imatge del riu i crear el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs". Més tard van iniciar-se els treballs per l'eliminació de la contaminació del riu, el sanejament, la recuperació de la llera i del mediambient i, a més, la recuperació d'aquest espai per a l'ús social: La recuperació social és un fet, tal com també ho és la recuperació d'animals i vegetals (s'han comptabilitzat unes 50 espècies vegetals diferents, hi ha carpes i alguna anguila). Ara ja podem dir gràcies a Antoni Fogué i a totes les persones que han fet possible la recuperació del Besòs.

 

  • Andreu Banús, ex alumne del Puig, actor de teatre i TV (Temps de silenci, Al salir de clase, etc.), dirigeix amb Joan Fernández, també ex alumne del Puig, la companyia colomenca "El que ma queda de teatre" (Polacs i polonesos...). Entrevistat per Maria Escudero al número 1 de la revista Sóc (setmana del 5 al 13 d'octubre de 2006), a la pregunta de si a Santa Coloma ho ha tingut fàcil per trobar el seu espai, respon: "Poc a poc la cosa ha anat millorant. Ara mateix hi ha un renaixement cultural, també hi ha bona sintonia amb l'Ajuntament en alguns projectes. Hi ha uns quants grups que formem part d'una associació que es diu Denominació d'Orígen Santa Coloma amb la qual hem endegat projects com l'Aula de Teatre al Mas Fonollar des de l'any passat, i també per la Festa Major. Ara sembla que tot comença a rutllar." Per a més informació sobre la companyia de teatre de Andreu Banús i Joan Fernández consulteu la seva pàgina web: http://www.elquemaqueda.com/cat_quisom.htm

 

[Tornar a la pàgina principal d'aquesta secció.]

 

[Vegeu altres informacions relacionades amb antics alumnes del Puig.]