Batxillerat nocturn

Diferents documents sobre la decisió del Departament de suprimir progressivament el batxillerat nocturn

Batxillerat nocturn

 

A l'opinió pública

El Consell Escolar de l'IES Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet vol manifestar la seva disconformitat amb la decisió del Departament d'Educació de suprimir el Batxillerat en règim nocturn en gairebé la meitat de centres que fins aquest curs 2007-2008 l’han estat oferint a Catalunya, entre els quals es compta el nostre.

Sostenim que la mesura ha estat precipitada i excessiva.

Precipitada perquè s’ha pres a final de curs, just per al curs que ve, sense el període adequat d’informació a la ciutadania i als estudiants actuals, que veuen trencada inesperadament la planificació dels seus estudis, en bona part dels casos escalonada a sis anys vista, com preveu la pròpia normativa.

Excessiva perquè trenca la xarxa de proximitat que convertia el Batxillerat nocturn en un recurs apreciat a l’abast dels usuaris.

Especialment greu resulta la supressió en el cas del nostre centre, l’IES Puig Castellar, perquè significa deixar Santa Coloma, una ciutat amb un nombre d’habitants superior a la major part de capitals de província espanyoles, sense aquest servei.

Sostenim, avalats per la nostra experiència de més de trenta anys d’estudis nocturns, que el recurs de l’ensenyament on line, que es dóna com a única alternativa als colomencs dintre la seva ciutat, no és l’adequat ni el desitjat per l’usuari mitjà del Batxillerat en règim nocturn.

Sostenim també que la necessitat de llargs desplaçaments fora de Santa Coloma per poder realitzar estudis presencials resultarà un obstacle insalvable per a la formació i la promoció de molts colomencs.

Per tots aquests motius, el Consell Escolar de l’IES Puig Castellar, amb acord unànime de tota la comunitat educativa del centre,

Demana:

  1. La moratòria i replantejament de la reducció de l’oferta de Batxillerat en règim nocturn a Catalunya.
  2. El revocament específic de la supressió dels estudis de Batxillerat en règim nocturn a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Santa Coloma, 18 de maig de 2008.