Drets de la infància i l'adolescència

Notícia del 3r Congrés Mundial sobre Drets de la infància i l'adolescència, al qual van participar alumnes del nostre institut

Drets de la infància i l'adolescència

 

Del 14 al 19 de novembre de 2007 es celebrarà a Barcelona el 3r Congrés Mundial sobre Drets de la infància i l'adolescència, del qual és president del comité científic i organitzador el Dr. Carlos Villagrasa Alcaide. Dos alumnes del nostre institut, Cristian Piqué Orozco, de 4t C, i María García Jiménez, de 4t A, llegiran, respectivament, les paraules de benvinguda i les paraules de comiat. A les paraules de presentació del Congrés es pot llegir: "Partint de les conclusions recollides en les declaracions formulades pels nens, nenes i adolescents que varen participar en els dos congressos mundials precedents, celebrats els anys 2003 i 2005 a Veneçuela i a Perú, respectivament, ens encaminem cap al III Congrés Mundial sobre Drets de la Infància i l'Adolescència que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona (Espanya), del 14 al 19 de novembre de 2007, amb el clar objectiu de reflexionar al voltant del seu dret de participació social.

Amb aquestes premisses que conflueixen en els eixos temàtics del Congrés de Barcelona ens proposem, comptant també amb la participació real i directa de nens, nenes i adolescents, analitzar i donar resposta a les principals inquietuds i qüestions que es presenten actualment entorn dels seus drets. Pretenem doncs, escoltar-los amb atenció i avançar amb ells cap a la consecució d'un món apropiat per a la infantesa."

Per més informació i per veure el programa, cliqueu aquí.

Per veure més informació sobre la jornada inaugural i la participació de Santa Coloma, cliqueu aquí.