VI Diada de l'Ensenyament
VI Diada de l'Ensenyament
1. El díptic
El diumenge 12 de maig de 2002 es celebra a la Plaça de la Vila de la nostra ciutat una trobada d'escoles i instituts públics, la VI Diada de l'Ensenyament Públic de Santa Coloma, aquest any amb el tema de la convivència i diversitat cultural com a eix central.
La Diada de l'Ensenyament és un esdeveniment local que ve a recordar anualment que els professors de l'escola pública no ens tanquem a les aules. Per a nosaltres, l'escola és un espai d'aprenentatge i, per tant, un espai obert a totes les aportacions culturals vinguin d'on vinguin. Conèixer és estimar. I nosaltres volem conèixer i estimar la cultura a la qual pertanyen les famílies dels nostres alumnes, tant si han nascut aquí com si han vingut de fora. Per això hem treballat durant el curs, a les tutories i a altres crèdits, temes relacionats amb la immigració, la solidaritat, el comerç just, la globalització, el coneixement de la literatura, la religió, els costums i la cultura d'altres països.
El nostre institut, amb motiu d'aquesta Diada, vol mostrar una altra vegada el seu compromís en la tasca d'estendre la cultura de la pau i els valors del respecte mutu i de la convivència intercultural.
Som iguals, som diferents
El cristianismo es de origen judío. Nuestro coche, japonés; las pizzas son de origen italiano y el cuscús argelino. La democracia nació en Grecia. El café que tomamos viene de Brasil. Nuestro reloj es suizo; la camisa que llevamos puesta la fabricaron en la India; nuestro aparato de radio, en Corea. Pasamos las vacaciones en Turquía, Túnez o Marruecos... Los números que empleamos los trajeron los árabes. Nuestro alfabeto es latino... ¿Cómo podemos reprocharle a nuestro vecino que sea extranjero?
[Aquest text va estar publicat al núm. 9 de la revista Sota el cel del Puig, maig de 2002.]