Adéu a Fòrum Grama

per elpuig — darrera modificació 2020-04-24T20:18:57+02:00
Sobre la revista local Fòrum-Grama

 

Tanca la revista local Fòrum-Grama

 

La revista Fòrum-Grama, que s’ha publicat durant nou anys a Santa Coloma, ha tancat portes aquest mes de gener. Potser alguns de vosaltres la coneixíeu o els vostres pares havien conegut la que va ser la seva germana gran, la revista Grama, dels anys 70 i 80.

Ara no és fàcil fer revistes i encara és més difícil que aquestes durin. Hi ha altres formes de comunicació molt més ràpides com la ràdio i la televisió i d’altres més atractives per als joves com internet. La imatge avui dia ocupa un lloc importantíssim i el propi fet de llegir li costa a molta gent, inclosos els estudiants. La paraula escrita, però, té una força especial: escriure per publicar és haver pensat, haver corregit i deixar el text fixat en el paper perquè algú pugui llegir-lo i rellegir-lo, pensar-hi, copiar-ho, guardar-ho... No té la rapidesa de la cosa immediata i en canvi té la qualitat de les coses que queden.

Fòrum-Grama, entre moltes altres facetes, es va acostar sovint als joves com vosaltres. Durant una bona temporada va recórrer escoles i instituts fent debatre grups d’estudiants sobre temes profunds com la família, els estudis, el futur, les creences, la immigració...

Al Puig Castellar hi van venir en quatre ocasions per tractar temes diferents: els valors dels joves, la solidaritat amb el tercer món, la recuperació de la memòria històrica (franquisme) i una entrevista a un grup d’alumnes marroquines.

Alguns dels nostres alumnes n’han estat amics i col·laboradors ocasionals (Hafsa, Meriem, Siro, Aaron...), alguns professors hi havíem escrit (Núria Albafull, Asun Álvarez, Lluís Belenes, Rosa Fernàndez i jo mateixa) i altres antics companys seguien a través de les seves pàgines la vida de la Santa Coloma on havien treballat.

Al llarg dels anys, tant en Grama com en Fòrum-Grama, molts nois i noies inquiets, especialment els estudiants de periodisme, hi han trobat una excel·lent escola periodística i humana.

Des d’aquestes pàgines retem un petit homenatge als qui tant hi han treballat de forma totalment altruista i us convidem a donar una ullada als volums de Fòrum-Grama que hi ha a les biblioteques de la ciutat i a buscar-hi, si cal, informació per als vostres treballs.                                                       

 

                                                                                                           Agustina Rico