Colomari

per elpuig — darrera modificació 2020-04-24T20:18:57+02:00
Notícies d'activitats culturals a la nostra ciutat

 

Colomari

 

  • A la Biblioteca Central de la nostra ciutat, des del passat 4 d’abril, funciona una secció de llibres i documents amb molt d’interès per a tothom, i especialment, per a la gent que vol saber alguna cosa més sobre el món de la solidaritat. Es tracta del Fons Documental de Solidaritat i Cooperació Joan Gomis, així anomenat per recordar la figura Joan Gomis (1927-2001), que va estar president de la Fundació Justícia i Pau durant 25 anys, fundador de la Federació Catalana d’Organitzacions no Governamentals i, sobretot, home de bé.

 

  • Dins de la sèrie de debats ciutadans organitzats pel Casal del Mestre, Fòrum Grama i el Centre Excursionista Puig Castellar, José Antonio Marina, va parlar el passat 17 d’abril sobre “La ciudad inteligente”. Malgrat que tots els seus llibres tenen molt d’interès, si tinguéssim que recomanar algun, potser triaríem Elogio y refutación del ingenio, que va estar el primer i el que ens va donar a conèixer aquest autor. Marina sap com ser profund sense ser difícil i amè sense incórrer en banalitats.

 

  • Divendres dia 26 d’abril, tenim una cita amb la poesia: el Col·lectiu Perplexitat, ACOLITE (Associació Colomenca de Literatura) i el nostre Institut organitzen una sessió poètica d’homenatge a Miguel Hernández (1910-1942), amb motiu del 60è aniversari de la seva mort. Una conferència, un recital poètic i una actuació musical serviran per recordar als colomencs al poeta que va escriure: Tu risa me hace libre, me pone alas...

 

[Aquestes notícies van estar publicades a la revista Sota el cel del Puig, núm. 8, abril de 2002.]