Antoni Mussons Requesens

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-03-25T15:42:11+02:00
A la memòria d'Antoni Mussons

Antoni Mussons Requesens (1943-2016)


Antoni Mussons va néixer en una família on l’amor i el respecte sempre van regnar. En el transcurs de la seva infància i joventut va viure a diferents pobles, com Sant Joan les Fonts, Breda i finalment Girona capital, on el seu pare es va assentar professionalment en el camp de la medicina juntament amb la seva família.

En aquest escenari va créixer amb els seus pares i les seves dues germanes, Francesca i Mª Dolors, i es va formar acadèmicament com a Enginyer Industrial.

Ràpidament va iniciar una carrera professional brillant encapçalant projectes a l’empresa IBM, que transformava ràpidament l'evolució de la tecnologia en aquells anys.

Un cop immers en aquesta etapa va reflexionar profundament i, simultàniament amb el treball a IBM, va iniciar els estudis de Física per poder exercir com a docent. Sempre va lluitar pels seus somnis i un cop més ho va assolir.

Va renunciar a una carrera professional molt ambiciosa per emplenar el seu dia a dia a través de la docència, encara que el gir realitzat no li donava un èxit social de cara a la galeria.

No va ser un professor més, en els més de 30 anys de docent va liderar, innovar i aplicar sistemes de transmissió del coneixements únics. Procurava que l’estudiant amb més dificultats es vinculés i que tota la classe anés a una.

No puc deixar de comentar els seus sistemes de qualificació, on procurava que els alumnes menys avantatjats poguessin assolir el curs i deixar les filigranes i les complicacions per als alumnes més avançats i amb més capacitats. El denominat sistema de qualificació de mínims garantia que aquells alumnes que ho assolissin disposessin d’una bona base en la matèria.

Ha estat un excel·lent fill, germà, cosí, tiet, amic i ciutadà...

Això si, per les circumstancies de la vida, no va ser pare, que de ben segur hagués estat un pare exemplar.

Paral·lelament a la seva carrera professional va iniciar la seva trajectòria com a viatger / aventurer, ell mai hagués estat estirat en una tumbona en un ressort de luxe.

Durant tots aquest anys va realitzar fins a l’últim sospir una immersió al món on va atendre les realitats de les societats avançades i menys avançades, i també va observar la bellesa del món a través dels paisatges, els animals, les comunitats.

En definitiva, va convertir-se en un missatger de pau, bondat i fraternitat.

No va ser pare biològic però va ser pare del món!!!

 Sempre et recordarem i t’estimarem!!!

 Fins aviat!!!

Els teus nebots 

Quart, 2 de octubre de 2016

[Tornar a la pàgina principal d'aquesta secció.]