Antoni Mussons Requesens (1943-2016)

A la memòria d'Antoni Mussons Requesens (1943-2016)

El passat 30 de setembre va morir el nostre estimat company i amic Antoni Mussons Requesens (1943-2016). Enginyer industrial, llicenciat en Ciències Físiques, tècnic de sistemes informàtics a IBM, professor agregat i catedràtic de matemàtiques, Antoni Mussons va exercir la docència a instituts de Girona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Cassà de la Selva. Al nostre institut va exercir com a professor de matemàtiques des de 1977 a 1992, i va desenvolupar el càrrec de director de 1979 a 1981. Va deixar una profunda empremta en alumnes, companys i amics en general. A la recerca de la veritat i de la bellesa del món, va viatjar per països de tots els continents. Aquest viatger de la vida va escriure al seu llibre Vat Xan, un pensament que convé recordar davant la pèrdua de persones estimades:

 Els éssers que hem vingut a l’existència, les muntanyes, els rius, l’univers i també nosaltres, som de la mateixa matèria que els somnis, com canta el poeta, rínxols dins de l’oceà infinit, sense forma ni temps, origen de tot el que hi ha, on ens movem, vivim i retornem cada dia que passa, tot creant la memòria sorgida del temps que hem viscut, vivim i viurem. I és des d’aquesta memòria, que brolla únicament de la nostra vida, que serem eternament somniats dins la consciéncia d’aquell oceà.


A la memòria d'Antoni Mussons Requesens (1943-2016)

Antoni, a una fotografia recent (maig de 2016)

 

Com que molts dels seus ex companys, ex alumnes i amics no van poder assistir a la cerimònia de comiat que va tenir lloc al seu poble, Quart (Girona), el diumenge 2 d'octubre, al nostre institut hem pensat d'organitzar properament un acte a la seva memòria al qual convidem a totes les persones interessades. Mentrestant, tothom qui vulgui pot enviar el seu testimoni d'amistat o els seus records sobre l'Antoni Mussons a la següent adreça: