Missatges rebuts

per Institut Puig Castellar darrera modificació 2020-03-25T19:38:04+02:00
Missatges rebuts a propòsit del 50è aniversari
Anirem publicant  a aquesta pàgina els escrits rebuts entorn al 50è aniversari a mida que ens vagin arribant a l'adreça:
. Gràcies a totes les persones que hi col·laboren.
    
 • María Victoria López Pérez, professora de Matemàtiques, ens ha escrit el 17 de maig de 2019:

Benvolguts, Enhorabona pels 50 anys!
Sóc la Vicky López. Vaig ser amb vosaltres en el meu any de pràctiques, fa molts, molts anys... al curs 1994-95. Tinc molts bons records amb vosaltres.
Vaig anar de viatge de fi de curs a Itàlia a l'abril de 1995 amb la Conxita i l'Asun, les meves companyes d’habitació, que em vam cuidar molt, la memòria em falla i i em dóna molta ràbia no poder tornar a veure el vídeo VHS que vam gravar del viatge a Itàlia, cachis la tecnologia com ha canviat! També m'en recordo de l'Agustina, la M.Carme , la Rosa M, l'Àngels, l'Emilia... molts companys, la Yolanda i l'Enrique, que estaven de prèctiques com jo. I de la Feria d'Abril! Me'n recordo de la setmaneta de soroll a l'explanada del costat... guau!  Tinc la llibreta de notes al davant (que les guardo totes) i tinc les orles dels alumnes, però no tinc l'orla dels profes, quina llàstima. Em va tocar fer mates de primer i tercer de BUP, quins temps! Quan vaig rebre la trucada dient-me del retrobament i menjar de l'1 de juny em vaig posar molt contenta, i l'intenció va ser que vindria. Lamentablement, aquest dilluns 20 m'operen de la columna, m'han de fixar vèrtebres i no podré estar amb vosaltres el dia 1 de juny.  Que sapigueu que us porto al meu cor, perquè em vau acollir quan jo començava com a professora i vau fer que fos una bona experiència, i encara continuo, en tinc 52... Disfruteu molt de la festa i doneu molts records a les meves companyes del viatge a Itàlia, ens ho vam passar molt bé, i a tothom! Us envio una foto meva, una mica diferent de quan vaig ser amb vosaltres, els anys no perdonen.
Foto de María Victoria L. P., professora de Matemàtiques
Maria Victoria
 • María Álvarez, exprofessora de Llatí al Puig, ens ha enviat el 13 de maig de 2019 algunes fotografies del Carnaval de l'any 1981 per a l'exposició del Cinquantenari:

Us envio les fotos que tinc d'aquell carnestoltes. Si no es veuen bé, dieu-m'ho i us portaré l'original (no són gaire bones. Gràcies per tota la feina que heu fet (i esteu fent).

Comparsa d'Asterix i Obelix
Comparsa d'Asterix i Obelix

Comparsa d'Asterix i Obelix
Comparsa d'Asterix i Obelix

Comparsa d'Asterix i Obelix
Comparsa d'Asterix i Obelix

Comparsa d'Asterix i Obelix
Comparsa d'Asterix i Obelix
Comparsa d'Asterix i Obelix
Comparsa d'Asterix i Obelix 

 • Griselda Batlle Martínez, exalumna, el 9 de maig de 2019, ens ha enviat un record per a l'exposició de l'1 de juny:

Hola a totes,
Aquest quadern m'ha servit al llarg de la meva vida de mestra i ara encara algun fill meu se l'ha remirat!
Quadern de Matemàtiques
Quadern de Matemàtiques (professor Antoni Mussons)
 • Ana Cornellana, professora de Matemàtiques al Puig els cursos 1978-79 i 1979-80, el 2 de maig de 2019 ens escriu el següent: 

  Des de 1982 visc a Mallorca i em sap greu però el dia 1 de juny tinc un compromís familiar i no podré assistir al dinar del Cinquantenari. Us envio unes fotos d'una excursió al Puigsacalm de l'any 1979. Hi ha l'Agustina Rico, l'Antoni Mussons i Sixto Càmara i no recordo els noms dels altres. Tinc molts bons records dels 2 anys del Puig i especialment de l'Antoni Mussons i del Sixto Càmara, que ja ens han deixat. Una abraçada molt forta.

Grup de professors a una excursió al Puigsacalm l'any 1979
Grup de professors a una excursió al Puigsacalm (novembre de 1979)
Grup de professors a una excursió al Puigsacalm (novembre de 1979)
Grup de professors a una excursió al Puigsacalm (novembre de 1979)
Grup de professors a una excursió al Puigsacalm (novembre de 1979)
Grup de professors a una excursió al Puigsacalm (novembre de 1979)

 • Carmen Bohigas,  professora jubilada, que ens va acompanyar a la trobada del 27 d'octubre, ens escriu el 20 de novembre:
Muchas gracias por la información [sobre el concierto del 24 de noviembre]. Me encantaría asistir a ese precioso concierto, pero esta vez no podré (vivo en Madrid, como sabéis); pero me gusta mucho conocer lo que hacéis en el Puig  Castellar, del que formé parte dos cursos y del que conservo muy buenos recuerdos). Un abrazo..
 • Caterina Castro Tamaral, exalumna de la promoció del 80-81, el 30 d'octubre de 2018, ens ha escrit el següent missatge:
Jo no vaig poder assistir [a la festa del 27 d'octubre] i guardo uns quants records. Destacaria una sortida que vam fer amb Paco Gallardo a un institut de Badalona per escoltar el filòsof Agustín García Calvo, una sortida al cinema Capsa (ja no existeix aquest cinema) i al MNAC amb Avelina Falcó i una sortida a recollir plantes per fer un herbari (el meu pare em va ajudar a cuidar-lo durant temps i temps), i les pràctiques al laboratori amb la Maria Pau i en Manel Roca. Sí, sempre pudíem haver estudiat més però va estar bé. Després, a la Universitat Autònoma vaig haver d'estudiar una miqueta més... Records a tothom.
 
 • María José Cascales Alcázar, exalumna, el dia 29 d'octubre de 2018, ens ha escrit el següent:        
Bon dia,

Ahir vaig assabentar-me del 50 aniversari del Puig Castellar. 
El problema és que desprès de tant de temps i d'haver marxat fora de la ciutat he perdut quasi tota les referències. 

Em faria molta il·lusió poder contactar amb dues companyes que mai he tornat a coincidir i ni buscant en Facebook les he trobat. Potser, aquest aconteciment m'ajudarà a trobar-les. Es tracta de la Yolanda Revilla, Montse A.....es una llàstima però no hi ha manera de lligar mes dades (vaig fer com un borra mental de record, i ara si no és amb ajuda, no hi ha manera)
Recordo estudiar en l'aula 103, 205 i COU 4, però no es segur 100 x 100, ja que tinc lagunes en els records.

Tinc fotos del viatge que vam fer a Eivissa,a finals de tercer de batxillerat. Un record important en la meva vida. Un abans i un desprès.
Tinc records de professors que van marcar episodis de la meva vida, però ni tant sol recordo els seus noms, però sí el seu tarannà que marca la diferència entre els éssers....

Total, que podria facilitar algunes fotografies per escaneig del viatge però no gaire més. 
Seria un luxe poder coincidir amb alguns companys de la promoció i fer intercanvis d' aquells dies de les nostres vides. Sempre he tingut aquest punt pendent després de trencar amb tot i adonar-me que va ser una etapa difícil i a la vegada important per el que avui en dia sóc.

Si hi ha possibilitats de fer una trobada de la  promoció 1984-1988 podeu comptar amb mi.

Salutacions.

Aquí tenim tres fotografies i un dibuix enviats per María José:

Alumnos de 3º de BUP en viaje de fin de curso a Ibiza
Alumnos de 3º de BUP en viaje de fin de curso a Ibiza (1987)
Alumnos de 3º de BUP en viaje de fin de curso a Ibiza
Alumnos de 3º de BUP en viaje de fin de curso a Ibiza (1987)
Fotografies d'un viatge a Eivissa dels alumnes de 3r de BUP
Viatge a Eivissa dels alumnes de 3r de BUP (1987)
Un dibuix del viatge a Eivissa
Un dibuix del viatge a Eivissa (3r de BUP, 1987)
                                                                                                                                          
 • Joan Bataller Espinosa, exprofessor de Física i Química, el 29 d'octubre de 2018, sota l'assumpte: "Ui, no hi he estat present", ens diu el següent:  


Benvolgut equip:

Us agraeixo molt el vostre gran esperit en l'organització d'aquest 50 aniversari: sens dubte valia la pena l'esforç.

Jo vaig treballar allà del 1987 al 1989.

Vaig aprendre molt dels meus companys i dels meus alumnes, va ser un conjunt perfecte, trepidant, encoratjador, dialèctic, és a dir: molt enriquidor.

L'essència del Puig, com es pot veure, segueix tant viu com sempre.

Jo era professor de Física i Química, ara jubilat i content de saber que l'ensenyament segueix en bones mans degut als que estan al peu del canó, prescindint de les contínues sensacionals propostes per millorar el sistema y la societat. A la fi, sou només vosaltres, els alumnes i les seves famílies els que doneu l'energia i l'ànim per canviar les coses a millor.

Potser passaré a passejar-me pel Puig com a reverència i reconèixement a tots els que han passat per allà.

De fet volia i podia venir però se'm va passar totalment per alt fins aquest matí: em vaig fent gran.

 Una abraçada al vostre sentit de millorar aquest món.

 

 • Aureli Álvarez, que va exercir temporalment  al Puig Castellar, ens escriu el 24 d'octubre:
Em sap molt greu no poder assistir a la vostra festa. Tot i que no vaig arribar a estar un curs amb vosaltres, va ser una experiència tan meravellosa que em va proporcionar una felicitat immesa, la qual encara em dura. 
Penso sovint amb vosaltres i amb els passadissos i les escales i la sala de profes, i amb els alumnes que vaig tenir el privilegi de conèixer, els companys i companyes que tan bé em van atendre i que em van deixar encès un somriure permanent i sincer. 
Aquest curs estic molt a prop de casa, a Banyoles, fent classes de filosofia a Batxillerat. Una delícia!
Una abraçada a tots vosaltres!
Espero que gaudiu molt durant la festa!
Llarga vida al Puig Castellar!

 • Isabel Jiménez Pérez, exalumna dels primers anys no pot assistir a la festa del cinquantenari, però ens envia un escrit que agrairia que fos llegit especialment pels seus companys de promoció:

Hola a tothom! El meu nom és Isabel (María Isabel oficialment) Jiménez Pérez i
vaig començar a estudiar a l'Institut Puig Castellar de Santa Coloma quan tenia 11
anys. Vaig començar fent 2n de batxillerat quan es va inaugurar l’institut, a l’octubre
de l’any 68 i vaig acabar COU el curs 73-74.
Sento moltíssim no haver pogut venir a celebrar el 50è aniversari amb vosaltres, però
m’acabo de jubilar i estic de viatge amb les meves filles.
Us faig cinc cèntims de la meva vida un cop acabat l’institut. Vaig estudiar magisteri i
vaig començar a treballar l’any 1978 amb 21 anys, he fet de mestra fins aquest últim
curs en que m’he jubilat. Vaig treballar durant 10 cursos a l’escola Ramon Berenguer
(actualment institut) de Santa Coloma, des de l’any 1980 fins l’any 1989. He acabat la
meva carrera professional a l’escola Can Serra de Barberà del Vallès, la ciutat en la que
visc fa 30 anys. Tinc dues filles de 31 i 28 anys.

M'agradaria poder veure-us en algun moment. Si aquesta trobada serveix per
continuar mantenint el contacte i decidiu fer alguna altra trobada deixo el meu mail [a les persones encarregades d'aquesta pàgina] perquè m’ho comuniqueu.
Recordo que quan vaig començar 2n érem 10 nenes i 30 nens assentats d’un en un, les
nenes a les primeres dues fileres del davant i la resta de nens al darrera. Recordo
professors com el director, el Sr. Baqué, de llatí crec, a 3r i 4t; el senyor Berasainz de
literatura a 6è i COU, el senyor Cerdà de matemàtiques a 5è, que ens feia molta por
perquè era molt dur i suspenia molt; la professora de francès que m'agradava molt,
però he oblidat el nom ....
De companyes, me’n recordo de Mª Dolores Esquirol, Mari Luz Blanco, Amelia Cano,
Elisa Moreno, Mª Ángeles Ravell, Mari Carmen Guerrero, Rosa María Serrano,
Maravillas, la portera de l’equip de futbol femení.... Ho sento pels companys però no
me’n recordo del nom de ningú, devia ser una “mojigata” en aquells temps.
Us envio aquestes fotos de l’època de l’institut que guardo amb molt de carinyo,
malgrat que no he mantingut el contacte amb cap company/a de l’institut, espero que
encara estigui a temps de reprendre el contacte.

Una abraçada per tots i totes, espero poder retrobar-me amb vosaltres algun altre dia.
Si més no, si us plau, envieu-me algunes fotos de la trobada del 50è aniversari.

I aquestes són les fotos:

Fotos enviades per Isabel Jiménez

Isabel Jiménez, a l'actualitat (61 anys)

Fotos enviades per Isabel Jiménez

Isabel als 15 anys (5è de batxillerat)

Foto enviada per Isabel Jiménez

Equipo femenino de fútbol: Maravillas, portera Mari Carmen Guerrero,

Berta, Esther... 14 anys. Totes unes pioneres!

[Veure més fotografies enviades per Isabel Jiménez]

 • Ana María Lora Martín, exalumna, ens escriu  el 24 d'octubre per fer arribar un missatge a un company d'anys passats: 
Mi nombre es Anna Maria Lora Martin. Hice 3º de BUP en 1988-89, en diurno, y recuerdo esa época con mucha nostalgia, ya que no te das cuenta del valor que tienen las cosas hasta que ha pasado mucho tiempo.
Con motivo del 50º Aniversario del IES Puig Castellar, me gustaría encontrar a Jorge López Camenforte (con respeto a su familia)  para pedirle perdón por algo que no hice y que pudo interpretar de manera muy distinta a lo que es. Si es posible, que le pueda pedir perdón en persona es algo que me daría mucha paz y confío que a él también.
Agradecería al instituto (al director, Carles Gil) le diera a Jorge, si finalmente llega a él este mensaje, mi correo electrónico."

 • Carmen Martínez Pons, exalumna i directora de l'Escola de Música Musicaula, ens escriu el 21 d'octubre per enviar-nos el programa del concert en honor dels 50 anys del Puig Castellar que tan generosament ha organitzat:
"El dissabte dia 24 de novembre a les 20 hores l'Escola de Música Musicaula oferirà un concert a la Sala d'actes de l'IES Puig Castellar dintre dels actes de commemoració del 50è aniversari d'aquest institut. El concert, que realitzaran alumnes i professors de l'escola, compta amb la participació de diversos conjunts instrumentals (violins, guitarres, baix, bateria, flauta travessera, piano i coral d'alumnes de cant) així com alumnes de piano com a solistes. Les peces que s'interpretaran seran de repertori clàssic (Debussy, Bocherini, ...), de pel·lícules (La la Land, Harry Potter,...) i modernes (Cold Play, Rent, ...) així com una cançó dedicada especialment a l'Institut Puig Castellar i el seu 50è aniversari composada per Xavi Cano (alumne de l'escola).
La entrada al concert serà lliure."
 • Agustina Rico, exalumna i professora ja jubilada, ens escriu el 20 d'octubre per explicar-nos una feliç trobada amb una professora seva:
Ahir em vaig trobar amb una antiga professora, Sara Esther Freijido, que va ser la tutora del COU de lletres del primer any que s'implantà (71-72), en substitució del Preuniversitari (Preu). Era una persona molt carismàtica, que ha deixat empremta en molts alumnes. Va ser una trobada plena de records i emoció; al cap d'uns minuts semblava que ens havíem anat trobant al llarg de tota una vida -cosa que no em perdono de no haver anat fent-. El 27 no hi podrà assistir ja que serà fora de Barcelona, esperem que a la cloenda, sí. Ens envia molts records als professors i alumnes que va conèixer i una abraçada i els millors desitjos en aquesta celebració del cinquantenari.
 • Toni Martí, professor de Castellà que havia treballat fa més de vint anys al Puig, ens escriu el 18 d'octubre per confirmar la seva assistència als actes del 27 d'octubre: 
  ¿Por qué tantos años después uno sigue siendo "del Puig"? 
  No faltaré.
 • Cristina Pintor, exalumna, el 16 d'octubre, ens envia un escrit i una fotografia. Aquí tenim, primer, l'escrit:
Yo fui una alumna un poco “desastre”,  de esas a la que los profes suelen tener amor-odio. Les di guerra, pero a la vez supieron ver en mí un diamante en bruto. Fueron varios los profes que me ayudaron de manera especial, entre ellos estaban:  Enric Codina, Inma Vilar, Llum Casas, Luís Belenes…y alguno más que seguro me debo despistar, han pasado tantos años…. Pero quiero mencionar especialmente a una profesora de bio que no quiere que diga que se llama Àngels Ibarz. ¡Nombre al cual hace honor! Así que no la llamaré por su nombre.
Esta profesora, llamémosla A, siempre la he recordado, especialmente por una reprimenda que me dio, eso sí con mucho cariño, para que no abandonara los estudios ya que tuve un año un poco revuelto. Yo estaba en COU y ella ya me había sufrido unos cuantos años, concretamente 2 en primero y ahora volvía a tenerme.  Era una profesora a la que teníamos más respeto que al resto, pero a su vez valorábamos más. Aprendíamos muchísimo y en sus clases era latente el trabajo y esfuerzo que ponía en enseñar. Además era justa evaluando y esto era gratificante, porque reconocía el esfuerzo que hacías cuando estudiabas. Siempre nos ayudaba en lo que pudiera y más. Con los años he valorado más todo su esfuerzo y empatía.
                El caso es que lo que dejé pendiente estudiar en su día, lo he reemprendido con los años. Me encontré que la nota de corte que obtuve en su día ya no me valía para hacer lo que yo siempre he querido y decidí volver a ponerme manos a la obra. Un día, donde vivo, me encontré con Imma, profe de gimnasia del Puig, hablando le expliqué en qué punto de mi vida me encontraba y lo mucho  que recordaba a la profe de bio. Ella me puso en contacto y muy pronto reemprendimos las clases particulares, además gestionó que pudiera ir de oyente a clases en un nocturno. De nuevo volvió a ayudarme en lo que necesitaba y más. Por esto siempre digo que representa su nombre. Gracias a ella obtuve una buena nota en selectividad.

              I aquí tenim la carinyosa fotografia que confirma aquestes paraules:
Fotografia enviada per Cristina Pintor
[Fotografia enviada per Cristina Pintor]
 • Maribel Pérez, exalumna i extreballadora al Puig com a Personal No Docent, ens escriu el 16 d'octubre per enviar-nos una sèrie de fotos que ha trobat "buscando en el baúl de los recuerdos", com diu: • Juan José Gonzalo Félix, exalumne del Puig i membre de l'equip de rugby, ens envia una simpàtica foto amb els seus companys i ens diu:

  Tan solo tengo esta fotografía de clase pero no recuerdo el año ni el número de la clase.
  Espero que os sirva para recordar viejos y entrañables recuerdos. Abrazos.
  Foto enviada per un alumne de BUP
Algú recorda l'any i el grup d'aquesta foto?
 • Carmen Valiente Gómez, del Gabinet  de Planificació i Organització de l'Ajuntament de Santa Coloma, ens escriu el 28 de setembre de 2018 oferint la seva col·laboració:         

A través d’una companya que és antiga alumna del centre, ens hem assabentat que esteu preparant la festa del 50 aniversari de l’institut.                                                    
Des del nostre departament ens encarreguem de la intranet de l’Ajuntament i vist que molts treballadors i treballadores van estudiar al vostre centre, hem considerat que podria ser del seu interès.                                                                                                                     
Si ho considereu adient, podeu feu-nos arribar la informació pertinent i en farem difusió.
 • Ana Mª Barbero Gual, de la promoció de 1983, el 28 de setembre de 2018, ens envia aquesta fotografia amb els seus companys de 2n de BUP:

Fotografia enviada per Ana Mª Barbero Gual
Grup 203 (curs 1980-81)
 • Martín Navarro Rubio, alumne de l'institut des de 1969 a 1973, ens escriu el 26 de setembre de 2018, per compartir amb nosaltres alguns records i demanar informació sobre el 50è aniversari:
Fui alumno en los primeros años del instituto, vivía justo enfrente, en la Pallaresa, lo vi hacer día a día, incluso jugué con mis amiguetes en las obras. Quisiera más información de los eventos que se organizarán, y aunque hoy vivo en Sevilla, prometo hacer todo lo posible para asistir.

 • Silvia Lanceta Sans, que va treballar com a professora interina al Puig Castellar durant part del curs 96-97, el 22 de setembre de 2018, ens escriu el següent:
Jo només vaig estar un curs - no sé pas si va arribar-  al Puig Castellar. Però em ¡anar a Praga acompanyant l'alumnat de COU de la promoció 1996-1997 (?¿ no estic gaire segura).
La Mercè Moreno, interina com jo en aquell  moment, i en Guillermo Cendagorta van ser els altres dos professors amb els que vaig compartir aquell inoblidable viatge de fi de curs.
Us passo unes fotos del viatge per si us poden ser útils en la preparació d'aquest 50 aniversari.
Espero poder ser-hi a la festa i trobar-me amb en Guillermo, a qui no he tornat a veure mai més, i a l'Asun Pastor, amb qui vam fer bones migues. Amb la Mercè, per sort, mantenim el contacte.
Salut i gràcies per engrescar-vos en celebrar 50 anys d' Educació!

Alumnes de COU (1996-97)
Alumnes de COU a Praga amb les professores Mercedes Moreno i Sílvia Lanceta
Alumnes de COU (1996-97)
Alumnes de COU amb les professores Mercedes Moreno i Sílvia Lanceta
Alumnes de COU (1996-97)
Alumnes de COU a Praga
 • Jesús Villagrá, professor de Matemàtiques (jubilat), el 2 de setembre de 2018, ens explica algunes característiques del primer protoordenador de l'Institut: Creo que en 1979 o en 1980. Se trataba de un IBM de sobremesa de 64k de memoria. No gigas ni megas, no. 64kas! Para hacer el programa de administración del instituto trabajamos con un lenguaje de programación llamado BASIC que después había que compilar. Elaborar un programa tan complejo con medios tan rudimentarios sólo estaba al alcance de mentes extraordinarias como la de Antonio Mussons. Rogelio y yo fuimos meros colaboradores.
 • Maria Dolors Eixarch Real (veure entrada següent), ens ha escrit l'1 d'agost de 2018 aquestes ratlles: Bon dia, Acabo de veure l'apartat dels noms dels absents. Voldria afegir un nom, el d'un company que apareix en un parell de les fotos que us vaig enviar: En Francesc Villanueva Comas, el coneixíem també pel sobrenom de "Ñaka". Va ser alumne, segur, del 1972 al 1974, de 5è i 6è de batxillerat superior. No el recordo a COU. Va morir, més o menys, a començament dels 80.La memòria té això, de cop un record llunyà!. Salutacions,
 • Maria Dolors Eixarch Real, exalumna de la promoció de la promoció de Batxillerat Superior 1972-1974, COU 1974-1975, ens escriu el 31 de juliol per enviar-nos un munt de fotos molt simpàtiques d'aquells anys i per dir-nos el següent: Vaig ser alumna del Puig del 1972 al 1975. En aquell moment no li dèiem el Puig, era l'institut, només n'hi havia un, l'INEM de Santa Coloma, crec. 
  A 5è de Batxillerat coincidíem alumnes que havien fet el batxillerat elemental (4 cursos), dels 10 al 14 anys, a l'institut mateix i altres que proveníem d'altres escoles, especialment de Col·legi Sagrada Família, les "monges franceses",  com a Filial de l'Institut Maragall de Barcelona, com és el meu cas, i de les Dominiques  -en aquestes escoles érem totes nenes-, però també del Col·legi Manent i de l'Escola de l'Esperança de Baró de Viver, d'on provenien molts dels nostres companys nois. 
  He enviat 10 fotos de la promoció 1972-1974 de 5è i 6è de Batxillerat Superior i 1974-1975, a través del formulari, però en tinc 21 més i un document descriptiu amb dates, llocs i noms de tothom qui hi apareixem. Les enviaré totes en diferents enviaments.
  Algunes tenen poca qualitat, a més, en tenir-les en un àlbum tants anys, s'han fet encara més malbé. Feu-ne una tria. 
  Les he numerat i ordenat cronològicament. N'ignoro l'autoria, potser alguna la teniu per una altra via. En una hi som molts i moltes que fèiem COU el 1974-1975. [...]
  Salutacions i a reveure.
Aquí tenim, de moment, com a aperitiu, algunes de les fotos:
Alumnes de la promoció 73-74 a Sant Pere de Roda (el 10 de març de 1973)
Alumnes de la promoció 73-74 a Sant Pere de Roda (10-3-1973)
Viatge de fi de curs (6 d'abril de 1974)
Viatge de fi de curs de la promoció 73-74 
Alumnes de 6è de Batxillerat a Blanes
Alumnes de 6è de batxillerat de la promoció 73-74, a Blanes
Alumnes de COU de la promoció 74-75, a Porto Cristo (Mallorca), en viatge de fi de curs
Alumnes de COU (curs 1974-75), a Porto Cristo (Mallorca), en viatge de fi de curs
Alumnes de Preuniversitari (cursos 1969-70 i 70-71) i de COU (1971-72)
VARELA                     JORDI
   ZUECO                       JOSEP
  MONGE                       JUAN
 • Victoria Navarro García, professora de Castellà al Puig Castellar des del curs 1977-78 al 1983-84, ens ha escrit el 21 de juny de 2018 des de Tenerife per felicitar-nos pel Cinquantenari i ens ha enviat fotos de dues de les representacions teatrals que va dirigir amb els seus alumnes d'aquells anys. La primera sèrie correspòn a La importancia de llamarse Ernesto, d'Oscar Wilde, i la segona a Sobre el amor, de Max Aub. Segur que alguns alumnes i, sobretot, els intèrprets, reviuran, amb aquestes imatges, alguns moments d'aquelles representacions.
Obra de Oscar Wilde representada a finales del curso 1983-1984
La importancia de llamarse Ernesto (Oscar Wilde).
Curs 1983-84
Obra de teatro de Oscar Wilde representada en nuestro centro a finales del curso 1983-1984
La importancia de llamarse Ernesto (Oscar Wilde).
Curs 1983-84
Obra de teatro de Oscar Wilde representada en nuestro centro a finales del curso 1983-1984
La importancia de llamarse Ernesto (Oscar Wilde).
Curs 1983-84
Obra de teatro de Max Aub representada en nuestro centro a finales del curso 1983-1984
Sobre el amor, de Max Aub
Curs 1983-84
Obra de teatro de Max Aub representada en nuestro centro a finales del curso 1983-1984
Sobre el amor, de Max Aub.
Curs 1983-84
Obra de teatro de Max Aub representada en nuestro centro a finales del curso 1983-1984
Sobre el amor, de Max Aub.
Curs 1983-84
 • Trinidad Sánchez Muñoz, professora de Castellà al Puig Castellar des del curso 1980-81 al 1982-83, ens ha enviat fotografies, la fitxa artística i l'anunci  en la revista Grama del 14 de maig de 1982 de la representació de Doña Rosita la soltera, de Federico García Lorca, a càrrec del grup de teatre Jacarandina, sota la seva direcció.
Ficha técnica del montaje de Doña Rosita la soltera, de Federico García Lorca a cargo del grupo de teatro Jacarandina
Fitxa artística del muntatge de l'obra Doña Rosita la soltera, de Federico García Lorca, representada pel grup Jacarandina sota la direcció de la professora Trinidad Sánchez Muñoz
Agenda de la revista Grama del 14 al 21 de mayo de 1982, con el anuncio de la representación de Doña Rosita la soltera
Anunci de la representació de Doña Rosita la soltera a la revista Grama del 14 al 21 de maig de 1982
Fotografía de un momento de la representación de Doña Rosita la soltera del 14 de mayo de 1982
Doña Rosita la soltera, de Federico García Lorca.
Curs 1981-82
Un momento de la representación de Doña Rosita la soltera el 14 de mayo de 1982
Un altre moment de Doña Rosita la soltera.
Curs 1981-82

Otro momento de la representación de Doña Rosita la soltera del 14 de mayo de 1982
Doña Rosita la soltera, de Federico García Lorca.
Curs 1981-82
 • Trinidad Sánchez Muñoz, professora de Castellà al Puig Castellar, ens ha escrit des de Salamanca, el 14 de juny de 2018, per enviar-nos records i fotografies de la seva etapa com a professora de Llengua i literatura castellana al nostre institut durant tres cursos (1980-81, 81-82 i 82-83) i comunicar-nos amb molt d'entusiasme la seva intenció d'assistir als actes del cinquantenari. Entre els records que ens ha enviat destaquem nombroses fotografies d'una representació de Mariana Pineda, que ella mateixa va muntar amb alumnes de nocturn (el grup Algarabía) i un evocador retall de premsa de l'Ajuntament informa  de 25 de febrer de 1983, on es recull la inauguració de la sala d'actes reformada, la presència del President de la Generalitat, Jordi Pujol (que va fer lliurament d'un piano per l'institut).
Inauguració de la sala d'actes el 25 de febrer de 1983
[La sala d'actes anterior a aquesta reforma tenia dos funcions: capella i sala de teatre, per aquesta raó els seients eran abatibles, es podien orientar cap a la capella o cap a l'escenari.]
Actuació del cor de l'Institut Puig Castellar el 25 de febrer de 1983, amb motiu dels actes de celebració de la reforma de la sala d'actes
Actuació del cor de l'Institut amb motiu de la inauguració de la sala d'actes el 25 de febrer de 1983
Grup de teatre d'alumnes de nocturn dirigit per la professora Trinidad Sánchez Muñoz
Grup de teatre Algarabía, que va interpretar l'obra Mariana Pineda el 25 de febrer de 1983
Representació de Mariana Pineda de Federico García Lorca a càrrec del grup Algarabía, format per alumnes de nocturn
Mariana Pineda, de Federico García Lorca.
Curs 1982-1983
Representació de Mariana Pineda, de Federico García Lorca, a càrrec del grup Algarabía de l'Institut Puig Castellar, el 25 de febrer de 1983
Mariana Pineda, de Federico García Lorca.
Curs 1982-1983
Representació de Mariana Pineda amb motiu de la inauguració de la nova sala d'actes de l'Institut Puig Castellar
Mariana Pineda, de Federico García Lorca.
Curs 1982-1983
 • Dolors Bordas Reig, ens ha escrit l'1 de maig, per enviar-nos, tal com li havíem demanat, un llistat amb els noms que recorda de companys de 6è de batxillerat del curs 1968-1969: Maria Sagarra, Anna Maria Duran García, Rafael Juan Lluís, Òscar Quero Castillo, Teresa Reverter, Jaume Campos Sol, Josep Arús Estelrich, Antonio Armario, Mercè Penalva Beckman...  A aquests companys s'hi afegirien al Preuniversitari del curs següent, 1969-1970, entre altres, Carmen Caso, Salvador Aimeric, Jordi Varela Pedragosa, Jiménez Jiménez i Zamorano. D'uns i d'altres, Dolors Borda recorda, fins i tot, els estudis i professions que van seguir posteriorment, després d'acabar els anys d'institut.  A veure si ara, pel cinquantenari del Puig, aconseguim posar-nos en contacte amb ells i amb la resta d'alumnes d'aquells anys, els més històrics dels històrics del Puig Castellar.
 • Ana Isabel Díaz, el 23 d'abril, ens ha escrit per felicitar la preparació del Cinquantenari: Soc una ex alumna, pero no estic en cap red social. He llegit a El Mirall.net que es vol celebrar el 50è aniversari. Moltes felicitats. 

 • Josep Maria Roca Salarich, antic alumne de l'institut Puig Castellar i director de El Mirall.net, ha publicat al mensual d'abril (núm. 162). la següent informació:
Informació apareguda a Elmirall.net corresponent a abril de 2018

 • Joaquím Muñoz Vela, el 21 d'abril. ens ha escrit: Hola, fa uns dies que us volia escriure, doncs estic interessat en assistir [als actes del 50è aniversari] i aportar els meus records. Vaig fer BUP i COU entre els anys 75 i 80 (crec), vaig anar a la 107 amb Avelina Falcó com a tutora, Lluís Hernández com a mestre de religió, Benito Padilla com a mestre de Música; a segon, als mòduls, amb Carlos Grande i Raúl Ruiz; a tercer, amb Benito a Història, i a COU amb Josep Miguel de filosofia.
 • De la família Pazo Murillo, amb el propòsit de col·laborar en l'elaboració del registre d'antics alumnes, hem rebut el 16 d'abril el següent llistat: Faustina Murillo Ramos, Juan Pazo Begines, Jerónimo Pazo Begines, Luz Gil, Elena Pazo Murillo, Juan José Pazo Murillo i Dionís Lumbreras. Gràcies a tots ells per la seva disponibilitat.
 • Carmen Borreguero, ex alumna i mare d'ex alumnes, ens escriu el 15 d'abril per lamentar no poder assistir probablement a la reunió del 18, pero aprofita l'avinentesa per enviar-nos, tal com demanàvem, els contactes d'altres persones perquè formin part del directori d'antics alumnes que estem elaborant: Carme Palma Moreno, Nuri Caja, Amparo Benjumea, Joana Amador Moreno, Edu Borreguero Pinel, Guillem Rojano Borreguero i Joan Rojano Borreguero
 • Manel López Priego, el 15 d'abril de 2018, ens diu el següent: Em dic Manel López i vaig fer BUP i COU al vostre institut durant la dècada dels 80. L'altre dia vaig escriure a en Carles Gil, l'actual director de l'institut, i li vaig proposar la possibilitat de representar una obra de teatre durant els actes de celebració del cinquantenari de l'institut. A ell li va semblar molt bona idea atès que ja havia representat més d'un espectacle al saló d'actes de l'institut al llarg dels meus anys d'estudiant. Si a vosaltres també us sembla adequat, us adjunto l'enllaç a la pàgina web del nostre grup de teatre on trobareu la informació sobre el muntatge i sobre nosaltres. Si necessiteu qualsevol altra informació addicional, ens podeu trobar en aquest mateix correu o en el que apareix a la nostra pàgina web:

  https://cafesimbolicoteatro.wordpress.com/

  Restem a l'espera de notícies vostres!

  Gràcies anticipades!

 • Maria Dolors Bordas Reig, el 9 d'abril de 2018, ens ha escrit el següent: He llegit en algún lloc que aquest mes d’abril [teniu convocada una reunió per començar a preparar] l'aniversari. Vaig estar alumna de l'Institut de Santa Coloma l'any de la seva inauguració, llavors era aquest el seu nom, ara Institut Puig Castellar.

  Els joves estudiants de llavors esperàvem amb desig no haver de desplaçar-nos per tal d’estudiar el batxillerat i jo vaig poder-ho fer per dos anys, és a dir, sisé de batxiller i preuniversitari. L'estada a l’Institut la recordo molt positiva, tant pels companys com pel professorat.

  Encara conservo la matrícula que casualment va ser la primera que es va fer a secretaria segons em van dir al formalitzar-la i un certificat d’aquella época. Us les envio com a curiositat d'aquell any. Desitjo tingueu un molt bon aniversari.

  La primera matrícula a l'Institut Santa Coloma (Institut Puig Castellar) 

Qualificacions de la primera alumna de l'Institut a algunes matèries d'aquells anys
 • Alicia Gálvez Clarasó ens escriu el 9 d'abril per comunicar-nos no poder assistir a la reunió del 18 d'abril, però és clar que la mantindrem informada dels preparatius.
 • Mariano Monge Bermúdez ens escriu el 9 d'abril per comunicar-nos la seva intenció d'assistir a la reunió del 18 d'abril.
 • Josefina Martínez, el 8 d'abril de 2018, ens ha escrit el següent: Yo fui alumna  inaugurando  el instituto y aquellos años los recuerdo con mucho cariño,
  Éramos pocos y prácticamente nos conocíamos todos y había una buena relación con los profesores . Estaría bien hacer un encuentro con los alumnos que empezaron el primer curso de un instituto que supuso tanto para la Santa Coloma de aquella época
  Gracias.

 • Lola Rojas Martín, ex alumna de nocturn, ens ha escrit el 6 d'abril de 2018 per interessar-se pel 50è aniversari i demanar més  informació sobre els preparatius.
 • Carmen Martínez Pons, ex alumna de l'Institut Puig Castellar i directora de Musicaula, el 5 d'abril de 2018, ens ha escrit: "Contad con Musicaula para realizar alguna actividad musical dentro del 50 aniversario del Puig Castellar. Podríamos realizar un concierto bastante completo con los mejores alumnos de Musicaula y algunos profesores. Iría bien que este concierto lo pudiéramos realizar en fin de semana. No podré asistir a esta reunión Pla del 18 de abril] pero podéis hablar en nuestro nombre y decir que estamos dispuestos a colaborar. [...] Un saludo."