Llengua, cultura i religió

per elpuig — darrera modificació 2020-04-24T20:22:39+02:00
Comentaris d'alumnes d'una visita a l'exposició Llengua, cultura i religió

Llengua, cultura i religió

 

El dimarts 1 de desembre, els alumnes de religió de 2n de ESO vam anar a veure una exposició sobre les religions i com havien passat per Catalunya. Com que vam arribar d’hora , primer vam veure als mateixos jardins del Palau Robert una petita exposició de com l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, envia metges a uns pobles d’Àfrica.

A les 12 era la visita guiada dins del Palau Robert i amb Jesús, el nostre monitor, vam recórrer les petites sales de la primera planta. Primer vam sentir explicacions sobre  les diferents religions que hi ha, com el cristianisme, judaisme, islamisme… El monitor ens va ensenyar un mapa de Catalunya que tenia marcats totes els pobles o ciutats que començaven per Sant o Santa, com Santa Coloma de Gramenet. N’hi ha 103 poblacions, només a Catalunya. Després vam veure una mica d’historia de Ramon Llull i un Nou Testament que es va traduir al català al 1632. Vam veure unes pel·lícules molt curtes sobre els balls de les festes tradicionals cristianes, com la Pasqua. També vam veure un petit pessebre i quadres petits que representaven un Sant i un malalt.

Quan vam acabar la visita, vam fer un joc en el que ens vam dividir per grups i havíem de fer el dossier del què havíem après.

Va ser una excursió molt interessant que ens va agradar a tots i vam passar un matí molt divertit.

Elionor Martínez (2n d'ESO)

 

  • El dijous 17 de desembre, els alumnes de Religió de 4t i 1r de Batxillerat, vàrem anar a una sortida on vàrem veure dues exposicions, una sobre Àfrica i l'altra al palau Robert, “Llengua, cultura i religió”. La sortida va estar molt divertida, sobretot l'última part, ja que varem fer un joc per veure el que havíem aprés i va guanyar el grup de l'Alba, el Samuel, la Natalia i la Marta. I vam sortir d'aquell palau sabent moltes més coses de les que sabíem. [Nerea Piqué Orozco, 4t d'ESO]
  • Aquest dia hem anat una sortida sobre religió, llengua i cultura. Hem anat amb metro. L'exposició era a un edifici molt bonic! I es diu Palau Robert. El primer que hem vist eran coses d'Àfrica, i era molt interessant. Després, hem anat a visitar una exposició que presenta les religions que hi ha a Catalunya (musulmans, cristians, jueus i hinduistes, etc.). També se n'expliquen coses sobre les llengües i les religions de Catalunya: els dos primers llibres de religió que es van traduir al català... I es presenten les cultures de diferents religions. A mi m'ha agradat molt aquesta exposició, i n'estic contenta, perquè he entès moltes coses que abans no sabia! [Chen Xiao, 4t d'ESO]
  • La excursión del jueves estuvo bien. La primera exposición “África” era muy pequeña pero me gustó mucho. Pero la segunda, “Religió, llengua i cultura”, era mucho mejor. El monitor (Jesús) lo explicó muy bien, y los ejercicios que hicimos eran muy educativos. La excursión al Palau Robert, me pareció muy interesante, ya que nos explicaron cosas que desconocíamos sobre las religiones, sus culturas, sus primeros libros... cosas que no sabíamos y que gracias a esta excursión aprendimos. La excursión fue también muy entretenida, ya que después de todas estas explicaciones hicimos un dosier y contestábamos varias preguntas, por cada una correcta nos daban una letra y teníamos que adivinar cuál era aquella palabra. Como he dicho, antes de ver esta exposición vimos otra sobre África que me pareció bastante creativa a pesar de ser pequeña: había diversas maquetas con un espacio con la forma del continente africano. También pudimos leer muchos comentarios de la gente que había ido a países africanos en los que explicaban  cómo vive la gente allí, y lo que sufren en su estado de pobreza y al ver cómo mueren de hambre sus hijos.

 

`[Aquests comentaris van estar publicats al núm. 33 de la revista Sota el cel del Puig, maig de 2010.]