Núria Parlon

per elpuig — darrera modificació 2020-04-24T19:19:00+01:00
Entrevista amb Núria Parlon, alcaldesa de Santa Coloma de Gramenet

Entrevista amb Núria Parlon

Per Noelia Lorenzo

-Quins recursos tenim els joves a Santa Coloma pel temps d’oci?
-A Santa Coloma de Gramenet, tenim, per una banda, els equipaments pròpiament posats a disposició de la juventut, com “El rellotge 21” al barri de Fondo i el “Mas Fonollar” al centre. En aquestes instal·lacions podem trobar sales de treball, ordinadors amb conexió a internet de franc, recursos i tallers per als joves que volen buscar feina, per als que es volen independitzar, etc. És a dir, a Santa Coloma oferim suport per als joves que necessiten ajuda en un determinat moment de la seva vida. A part d’aquests centres, tenim tota una programació derivada de les diferents àrees de treball que també està adreçada als joves. Quan fem la festa major, també programem unes determinades activitats orientades cap  al jovent. I, no ens hem d’oblidar de les activitats de voluntariat, en les quals els joves que vulguin promoure la solidaritat, la pau i la igualtat poden participar. (Mas Fonollar)
En la branca de salut, tenim tallers de prevenció d’enfermetats de transmissió sexual i altres, així com ajuda per als joves amb drogodependència.
Desde l’ajuntament, intentem posar tots  els recursos de la ciutat al vostre abast. I, qué es el que demanem a canvi?  O qué és el que m’agradaria a mi rebre de part vostra com a alcaldesa?
Que us expresseu, que participeu, que sigueu veu activa a la ciutat , que sigueu protagonistes, que us incorporeu als processos de debat, que doneu la vostra visió de com creieu que ha de ser Santa Coloma, tots aquests aspectes que us preocupen, que ens feu arribar la vostra opinió sobre tots aquells àmbits en els que creieu que Santa Coloma ha de canviar, resumint, que formeu part de la ciutat.

-Creu que els joves de Santa Coloma de Gramenet participen a l’esport?
-Jo crec que sí. Tant en l’àmbit escolars com en els clubs extraescolars d’atletisme, fútbol sala, bàsquet, etc. Hi ha molt joves que hi participen i això es una cosa que a l’Ajuntament ens dóna molta satisfacció. La nostra ciutat té una bona salut en el sentit de la pràctica de l’esport.

-Dóna l’Ajuntament suport a la nova escola esportiva Jaume López de Egea?
-Iniciatives d’aquestes característiques, que impliquen a la gent jove, que hi ha darrere il·lusió, amb gent preparada per poder-ho fer, a l’Ajuntament ens fa molt feliços perquè el que volem és que la ciutat bategui, i els hi donarem tot el suport que puguem.

-Moltes gràcies, Sra. Alcaldesa.

 

[Aquesta entrevista va estar publicada al número 34 de la revista Sota el del del Puig, desembre de 2010.]