Educolom@ 1

Presentació i contingut del número 1 (juliol 2002).

Presentació

L'alumnat, el professorat, les famílies i tots els professionals del món de l’educació que viuen o treballen a Santa Coloma tenen des d’ara una nova publicació al seu servei, educolom@. Una publicació anual, oberta i plural, capaç de volar molt lluny, tan lluny com vulguin els seus lectors.

A educolom@ tenen cabuda els treballs d’opinió, creació i recreació de tots els membres de la comunitat educativa de la nostra ciutat, siguin escrits, fotografies, dibuixos o jocs matemàtics i d’ordinador. Des d’aquells treballs que han fet els nens i nenes d'educació infantil, alegres i coloristes, fins a altres més seriosos i reflexius de l'alumnat de batxillerat.

En tenir una periodicitat anual, educolom@ no pot acollir l’actualitat més fugitiva; s’ha de conformar —i això és molt—, amb reflectir sense sorolls el treball quotidià, el treball de l’aprenentatge diari, lent i joiós, dels nens petits i dels més grans a les aules. Al mateix temps pretén convertir-se, amb la col·laboració de tots, en una eina de comunicació i d’intercanvi d’experiències. Els professionals de l’educació saben bé que educar és compartir, fer partícips d’allò que sabem als altres. Si a una escola s’ha fet un treball maco, això s’ha de saber, s’ha de posar a l’abast de qui vulgui fer una cosa semblant. Perquè donant ens fem més humans i perquè donant allò que sabem ens adonem de la seva veritable importància.  

En aquest número —potser perquè és el primer— no han participat membres de totes les escoles i instituts de la ciutat, és veritat, però a cap d’ells se l’ha tancat la porta. I a més, d’una cosa estem segurs: el segon número portarà l’empremta de molta més gent. Esperança i il·lusió per aconseguir-lo no falten entre els membres del nostre equip de coordinació.

En el temps d’Internet, el món s’ha convertit en una aula immensa, sense murs ni fronteres; la nostra revista no vol perdre’s aquest meravellós espectacle. Tots els membres de la comunitat educativa de Santa Coloma hi sou convidats a gaudir-lo amb nosaltres.

educolom@

Veure contingut: educolom@ 1