El ciclomotor (2004)

per elpuig — darrera modificació 2020-04-24T20:22:40+02:00
Xerrada sobre conducció de ciclomotors (2004-2005)

El ciclomotor

 

 

  • A la xerrada que vam fer ahir, 17 de desembre, ens van parlar de les normes bàsiques per conduir ciclomotors. La xerrada era interessant per qui tenia un ciclomotor o en volia comprar un. A mi em va agradar més o menys perquè jo no tinc ciclomotor, i no sé si quan sigui gran me’n compraré un. El policia local Paco també va preguntar el significat d’alguns senyals de trànsit. Ens va parlar dels accidents que hi ha cada dia a la carretera. Alguns dels que fan per televisió són terrorífics. Ens va donar uns fulletons amb gràfics de la gent que té accidents a la carretera i els que tenen més accidents són els de 15 a 24 anys. També ens va donar una recomanació: que no hem de córrer per la carretera amb la bici o el ciclomotor.

Manuel Alejandro Silva (2n d’ESO)

 

  • Em va semblar bastant interessant aquesta xerrada, així els nois i noies coneixen les normes, perills i senyals, que la majoria de vegades no coneixen. Si la gent compleix totes les normes, per exemple portar el casc, no moriria tanta gent en els accidents de trànsit. Els conductors de ciclomotors sempre haurien de respectar els senyals, i no passar entremig dels cotxes. Tampoc haurien de fer bestieses amb el ciclomotor perquè poden caure o fer mal a algú. És important que el ciclomotor estigui assegurat, perquè en cas que es fes un cop, l’asseguradora paga les despeses de reparació. També s’ha de tenir llicència, perquè si passa alguna cosa, són els pares els que van a judici si no ets major d’edat.

Sheila Álvarez Liñán (2n d’ESO)

 

  • A mi em va semblar molt interessant, això del ciclomotor m’interessa bastant. A més, el policia que va donar la xerrada, que es diu Paco, explicava tot molt clar, i s’expressava molt bé. Ens va donar com un dossier, però no era per completar. T’explicava com era de fort un xoc a tants km/h. També ens va donar un fulletó per mirar-lo. Va explicar els problemes de les motos i cotxes: les motos són les que hi perden en un accident. També ens va recordar que fa poc hi va haver un accident al costat de l’Olimp, que jo vaig veure. També ens va explicar que, a Burgos, una persona va agafar un cotxe i per una baixada, en contradirecció, es va estampar amb altres cotxes. Al final, Paco es va acomiadar de tots i se’n va anar.

Álex Fernández Leiva (2n d’ESO)

 

  • A mi em va semblar molt bé el que fa aquest policia, Paco, perquè dóna consells als alumnes i els alumnes els comenten amb els seus pares, i així no hi haurà tants accidents, i hi haurà menys morts i ferits. A mi m’agrada aquest treball que fa aquest policia per evitar els accidents. Els fulletons que ens va donar em semblen molt bé, perquè els alumnes els llegiran, i també els seus pares, i així no correran tant i hi haurà menys accidents. La xerrada ha estat molt bé perquè tots els alumnes es van comportar molt bé, i quan algú volia preguntar alguna cosa, aixecava la mà. L’home se’n va anar molt content.

Yahja Khalfaoui (2n d’ESO)

[Aquests comentaris van estar publicats a la revista Sota el cel del Puig, núm. 21, maig de 2005.]