Fem Matemàtiques 2007

El 14 d'abril de 2007, a l'IES Puig Castellar, s'hi celebrarà la segona fase del concurs Fem Matemàtiques

Fem Matemàtiques

 

El proper 14 d’abril de 2007 s’hi celebrarà la  segona fase del concurs FEM MATEMÀTIQUES per als centres adscrits a l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les Matemàtiques). FEM MATEMÀTIQUES és una activitat que organitza anualment la Federació d'Entitats per a l'Ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya (FEEMCAT), de la qual forma part l’ABEAM, amb la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l'alumnat de sisè de Primària i primer i segon de l'ESO.
Aquesta activitat es desenvolupa en tres fases eliminatòries:

  • A la 1ª fase, els alumnes d’un mateix nivell de cadascun dels centres inscrits s'han d'organitzar en grups de tres o quatre alumnes i  han de presentar un dossier on mostrin  les estratègies, experimentació, etc., que els han fet arribar a la solució  que donen a  tres problemes complexos  proposats per la FEEMCAT.
  • A la 2ª fase  hi participen  els alumnes dels grups seleccionats per les diferents entitats d’entre els participants a la 1a fase. Consisteix en una jornada  matemàtica que es realitza un dissabte al matí en cada associació que conforma la FEEMCAT.
  • A la fase final de Catalunya hi participen els alumnes classificats a la 2ª fase de cada una de les entitats comarcals i és comuna a tota la  FEEMCAT. També consisteix en una jornada matemàtica que es celebra durant un dissabte sencer al voltant del 12 de maig, que és el Dia Escolar de les Matemàtiques.

 

Us hi esperem a tots els alumnes participants, als vostres professors i a les vostres famílies!

Veure plànol amb indicacions sobre com arribar-hi i díptic.

  • Estació de metro més propera: Santa Coloma, línia 1 (vermella). Sortir per l'avinguda Llorenç Serra i seguir fins el primer carrer a mà dreta, l'avinguda Francesc Macià. Continuar per Francesc Macià, creuar el Parc Europa i baixar les escales (o la rampa) del carrer Víctor Hugo i, al final d'aquest carrer, es troba l'institut. [Temps aproximat caminant des del metro: 8 minuts.]
  • Amb cotxe des de la Ronda de Dalt, en el nus de la Trinitat, sortir a Santa Coloma. El carrer de sortida és l'avinguda Pallaresa. S'ha d'agafar el carril de l'esquerra fins al primer semàfor, on s'ha de girar a l'esquerra per creuar el Parc Europa. S'ha de continuar tot recte per l'avinguda Francesc Macià en direcció a la carretera de La Roca fins al 4t semàfor (avinguda Anselm del Riu), tombar a l'esquerra, i s'arriba a l'institut. [No hi ha dificultats d'aparcament.]
  • [Tornar a la pàgina principal d'aquesta secció.]